puglia, met zijn Betoverende landschappen

     historische stadjes, kunststeden: van romaans tot barok, beroemde wijnen en olijfolie

Puglia: bestemming aan zee

Puglia, de uitloper van de Italiaanse laars , is een betoverende regio die zich in de lengte verspreidt langs de zee – prachtige stranden. Puglia is in Italië de voornaamste producent van olijven. In het zuidelijkste deel van Puglia in de streek Salento wordt veel wijn verbouwd waaronder de bekende Negroamaro en Primitivo. Daarmee behoort Puglia, tot een van de belangrijkste wijnstreken in Italië. Het binnenland heeft de mooiste landschappen en merendeel bestaat het uit Nationale parken.  


Dorpjes die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Puglia

De bekendste plaats is misschien wel Alberobello met zijn bijzondere trulli, witte ronde huisjes met hun kegelvormige daken. Een bijzondere badplaats is Gallipoli aan de Ionische Zee. Polignano a Mare is beroemd om zjin kliffen en gezellige terrasjes met een historisch centrum. Wij hebben ook de hoofdstad Bari bezocht en wat een indrukwekkende stad. Maar ook de kunststad Lecce, heerlijk om er even doorheen te slenteren. Wij zijn van het noorden naar het zuiden gereden, prachtig elke dag weer een ander landschap, een andere stad. Wat is er veel te zien en te doen. Absoluut een keer gaan kijken, zeer de moeite waard.

rondreis puglia

rondreizen puglia

onze georganiseerde rondreis 
Italië: maatwerk reizen boeken

maatwerk reizen

Locaties in Italië

Zoek je  een andere locatie dan Puglia in Italië? Of wil je  een vakantie, zakenreis of bedrijfsuitje boeken in het prachtige berglandschap van Piemonte? Zoek je een locatie aan het  Lago Maggiore of aan het Comomeer? La Vacanza organiseert reizen door heel Italië. 

arrow_drop_up arrow_drop_down