8- DAAGSE RONDREIS; zuid- sardinië voor fijnproevers

56+

keren geboekt

100%

genieten

9,7

waardering 

Rondreis Fly Drive Sardinie

Overnachten in kleine, geselecteerde accommodaties

Eindeloze uitgestrektheden van wit zand worden afgewisseld met granieten voorgebergten die uitkijken over kristalhelder water van duizend tinten. Zuid-Sardinië is omgeven door baaien met natuurlijke zwembaden waar je dagen kunt doorbrengen die worden gekenmerkt door de activiteiten die de zee bezoekers te bieden heeft. Duik- en snorkelliefhebbers, komen hier ook aan hun trekken, maar ook voor ontspanningsliefhebbers die op zoek zijn naar unieke en exclusieve vergezichten. Er zijn veel verborgen en geïsoleerde plekken om op het strand te liggen en te genieten of  langs de waterkant te wandelen, te duiken en te zwemmen in helder water en daarna te ontspannen onder een parasol of in een nabijgelegen dennenbos.  

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

het was een feest om in het prachtige zuiden rond te rijden en leuke accommodaties en wat is cagliari toch ook een prachtige stad.

Rob  G.

het prachtige zuiden nu bezocht en het vraagt naar meer. we willen toch wel graag het hele eiland ontdekken. dus we komen terug. dank anna!

Erik van Heugten

bezoek ook de hoofdstad cagliari...

Als een hele dag in de zon liggen niets voor jou is, kun je te voet of met de mountainbike de schoonheid van de  kust bewonderen langs spannende paden, muilezelpaden en onverharde wegen. Langs deze paden en in de dorpjes in het binnenland zijn  overblijfselen van  beschavingen of geesten uit een recenter verleden.  Niet te missen in Zuid-Sardinië tussen stranden, dorpen, archeologische parken en andere historische en culturele bezienswaardigheden is de lijst met bezienswaardigheden in het zuiden van Sardinië erg lang. Bezoek ook Cagliari, voor veel toeristen is het slechts een haven of een luchthaven van waaruit ze vertrekken naar de prachtige stranden van Sardinië. Wie stopt, ontdekt dat de hoofdstad van Sardinië een fascinerende stad is, waar elegante buurten die ooit door aristocraten werden bewoond, karakteristieke gebieden. De jachthaven is het ideale gebied voor een avondwandeling langs de kust, om een drankje te drinken in een van de vele levendige bars. En Nora een oude stad gesticht door de Feniciërs in VIII voor Christus, later veroverd door de Carthagers en Romeinen. Bezoek ook het Romeinse amfitheater dat bewaard is gebleven in het archeologische park van Nora , in de buurt van Pula : gebouwd om plaats te bieden aan duizend toeschouwers en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor shows en evenementen.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst in Cagliari - 35 km

Aankomst op de luchthaven van Cagliari, haal de huurauto op en transfer naar je  hotel waar je de eerste 2 nachten zult doorbrengen. De hoofdstad Cagliari biedt een schat aan interessante bezienswaardigheden, zoals het middeleeuwse fort, de 13e-eeuwse kathedraal met de koninklijke graven in de crypte of de olifantentoren. Wie kennis wil maken met de geschiedenis van Sardinië, mag een bezoek aan het archeologisch museum niet missen.


Dag 2:  Nora - Chia

Bezoek vandaag de Fenicische stad Nora aan de zuidkant van de Golf van Cagliari, waar de heldere kalksteen van de opgravingen fel afsteekt tegen de blauwe zee. Het amfitheater en de mozaïekresten van de oude fascinerende nederzetting blijven onvergetelijk. Daarna rijd je naar de Caraïbisch aandoende stranden van Chia waar je de roze flamingo's in de lagunes kunt zien. Later wordt je verwacht voor wijn- en specialiteitenproeverijen in Cagliari.


Dag 3:  Bitti

Vandaag ga je naar Bitti aan de oostkust, waar je het Tenores Museum kunt bezoeken: De tenores zijn typische Sardijnse zangers in vier registers, wier indrukwekkende liederen daar te horen zijn. Het kleine museum van Sardijnse landbouw en herderscultuur geeft interessante inzichten in het dagelijkse huiselijk leven van de herdersfamilies. Het zuid- oosten van Sardinië inspireert met de porfier kliffen van Arbatax, de grandioze kliffen rond Cala Gonone, het bekende vakantieoord Orosei of Barbagia, een droomgebied voor buitenactiviteiten. Voor 2 nachten verblijf je in het centrale oosten van het eiland.


Dag 4:  Oliena - Golf van Orosei

Ontdek de prachtige bergachtige regio Barbagia met Oliena aan de voet van de majestueuze Monte Corrasi. Gesneden houten broodkisten, borduurwerk, filigrane zilveren sieraden zijn slechts enkele van de producten die hier de harten van liefhebbers van typisch handwerk sneller laten kloppen. Ook de olijfolie en de Cannonau-wijn zijn topproducten uit de vruchtbare valleien van Monte Corrasi, ook een populaire bestemming voor ervaren wandelaars. Degenen die de voorkeur geven aan de zee, zullen een van de meest schilderachtige stukken kust van het eiland aan de Golf van Orosei vinden. Duizelingwekkende kliffen steken uit boven roze kiezelzand en bieden een onvergetelijk uitzicht op de Golf. In Santa Maria Navarrese wandel je door mooie, romantische straatjes en een kleine haven,


Dag 5: Nuoro - Paulilatino - Santa Cristina - Cabras

Vandaag rij je via Nuoro naar de westkust. De provinciehoofdstad is het grootste centrum van de Barbagia, de woeste bergen aan de voet van de Supramonte. het heeft een hele reeks internationaal bekende kunstenaars en schrijvers voortgebracht: te beginnen met Grazia Deledda, die in 1926 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving. Je bereikt Paulilatino met een van de beroemdste nuraghe-sites op Sardinië, de heilige bron van Santa Cristina, waarvan de constructie 3500 jaar oud is. Naast de fontein staan de overblijfselen van een Nuraghische nederzetting naast die van een middeleeuwse christelijke nederzetting. Het folkloremuseum van Paulilatino Museo Atzori geeft vervolgens inzicht in de Sardijnse landbouwcultuur van de afgelopen eeuwen voordat u uw volgende accommodatie in de buurt van Cabras bereikt.


Dag 6: Tharros - schiereiland Sinis - Oristano

Neem voldoende tijd voor het Sinis-schiereiland met de verwoeste stad Tharros, die werd gebouwd in de 8e eeuw voor Christus. Chr. werd door de Feniciërs gesticht als een rijke handelsstad. In de landschappelijk mooie lagune van Cabras, die wordt gevoed door de zoetwaterrivier Rio Mare Foghe, nestelen flamingokoningen zich tussen drijvende velden, die daar gedijen vanwege het lage zoutgehalte, maar ook aalscholvers en reigers en vele andere vogelsoorten, die kunnen worden waargenomen heel goed hier. Achter de lagune ligt de levendige provinciehoofdstad Oristano, in heel Sardinië beroemd om zijn wilde paardenshow Sartiglia op Vastenavond en dinsdag, waaraan 120 ruiters deelnemen.


Dag 7: Guspini - Su Mannau - Iglesias

Cagliari is in iets meer dan een uur te bereiken via de snelweg E25. Maar als je nog wat tijd hebt voor de laatste dag op Sardinië, neem dan de provinciale weg SS126 naar Iglesias. De metalen rijkdom van de heuvels van Montevecchio was al bekend bij de prehistorische kolonisten en het bewijs van mijnbouwactiviteiten is gevonden in de talrijke nuraghische nederzettingen in het gebied. Aan de andere kant, als je weer de voorkeur geeft aan puur strand, kun je de 27 km omweg van Guspini nemen en een omweg maken naar de witte Caribische duinen van Piscinas in de gemeente Arbus. Vanuit Iglesias bereik je het hart van de Sardijnse mijnbouw; de zogenaamde metalen ring van de Iglesiente werd koper, lood. zink en zilver gewonnen. Wandelliefhebbers moeten de bergketens van de Iglesiente onthouden voor toekomstige wandelvakanties: het natuurpark Sulcis is een populaire bestemming waar u niet alleen kunt wandelen of fietsen, maar ook - klimmen!

Uw laatste nacht is in Cagliari en er staat u een typisch afscheidsdiner te wachten.Dag 8: Vertrek

Vertrek, inlevering van huurauto op de luchthaven van Cagliari of wanneer je nog wil verlengen dan informeren we je uiteraard graag.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 7 nachten/ontbijt in kleine charmante hotels en/of agriturismi (afhankelijk van beschikbaarheid): 2x zuidkust (B&B Antico Corso/Cagliari of vergelijkbaar); 2x centraal/west Sardinië (Albergo Diffuso Aquae Sinis/Cabras of vergelijkbaar) 2x centraal/oost Sardinië (Su Lithu/Bitti, of vergelijkbaar); 1x zuidkust (B&B Antico Corso/Cagliari of vergelijkbaar);
  • 1 diner (4 gangen incl. wijn en water)
  • 1 wijnproeverij
  • 1x bezoek aan het Tenores Museum en het Etnografisch Museum 1x bezoek aan de Nuraghische site van Santa Cristina en het Archeologisch Museum van Paulilatino
  • 1 souvenir
  • inclusief vlucht naar Cagliari
  • Sunny Cars groep BB huurauto zonder eigen risico van/naar de luchthaven van Cagliari; let op de huurauto voorwaarden op onze website
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


  Door de bijzondere landschappelijke ligging van de accommodatie kunnen de toegangswegen steil, bochtig en niet altijd geasfalteerd zijn.

  Check-in tijden zijn over het algemeen 16.00 tot 20.00 uur, check-out binnen 10.00 uur.


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • Eigen uitgaven
  • overige maaltijden, zoals niet in het programma

Reisdata : 15/04 -15/10
aankomst dagelijks

Opmerkingen en aanvullende informatie:


Voorbeelden van wandelexcursies op dag 2 of 4

1. Van Vallicciola naar Monte Limbara, Punta Bandiera, Punta Giogantiu. ca. 6 km, duur ca. 6 uur

2. Van Alghero naar het natuurpark Lago di Baratz. Circa 7 km, duur 5 uur

3. Van Alghero: Mystieke Sardinië, Su Casteddu, Lago del Temo, Pottu Coddinu, Nuraghe Marghine Cherchi.Ongeveer. 11 km, duur 6 uur

ontdek het zuid van sardinië

8- daagse rondreis

Een rondreis op eigen gelegenheid
Verblijf in Italië

inclusief verblijf in mooie accommodaties

Verblijf bij een prachtige accommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met routebeschrijvingen

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

geniet van sardinië

Een adembenemend mooi eiland 

vanaf 1.022,00 p.p.