8- DAAGSE RONDREIS VAN LANDGOED NAAR LANDGOED IN HET BINNENLAND VAN SARDINIË

56+

keren geboekt

100%

genieten

9,7

waardering 

Ervaar het typische Sardijnse plattelandsleven van dichtbij

Het hart van Sardinië is een concentratie van de historische en landschappelijke schoonheden die dit land zo speciaal maken. En het is grotendeels rustig.
In het centrum van Sardinië wachten de beroemde stranden van de Golf van
Orosei op je, maar ook de ongerepte en eenzame van de westkust, de ruige berglandschappen van Gennargentu en Supramonte , dorpen op 500 meter hoogte verscholen tussen het groen, steile kloven, zeegrotten en ondergrondse,
natuurlijke oases, nuraghe en de overblijfselen van oude steden. Het is een
perfecte bestemming voor verschillende soorten vakanties.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

wat heeft sardinië toch ook een prachtige natuur. en het binnenland is echt adembenemend. Leuke accommodaties ook, dus prima allemaal. Dank!

M.D

een eerste goede indruk van het leven op sardinië, door o.a. de landgoederen. maar ook de natuur is geweldig.

J.B. Helms

maak tijdens deze rondreis een begeleide wandelexcursie

Vreemd aan het ritme van de kust is het centrum van Sardinië , het hart van het eiland. Dit gebied wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap vol bossen, watervallen en rivieren, in een adembenemende natuurlijke omgeving. Bijzondere smaken heersen hier, afkomstig van de rijkdom van de bossen en van de boerderijen in de omgeving. Bergvleeswaren, geroosterd vlees , kazen, kastanjes en hazelnoten , zijn de meesters van een tafel verrijkt met het typische carasaubrood en vergezeld van een goed glas Cannonau-wijn.

Hier leven we beter en langer; het recept voor een lang leven is eenvoudig: goede lucht, goed eten, een levensstijl in harmonie met het ritme van de natuur en een levendig sociaal leven dat deze bergen bezielt. Een reis door Sardinië is een onderdompeling in de oude wereld van het eiland, waar de tradities getuigen van de diepe wortels van de Sardijnse cultuur en de bijzondere gastvrijheid van de mensen die er wonen.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst - 35 km

Aankomst in Olbia en ophalen van de huurauto. U rijdt naar de regio Gallura, een natuurparadijs in het noorden van het eiland. Inchecken bij uw eerste accommodatie in Luogosanto en diner.


Dag 2:  De Nuraghische nederzettingen van Gallura - 90 km

Ontdek vandaag nog de Gallura, het natuurlijke paradijs in het noordoosten van Sardinië, tussen de steden Olbia, Tempio Pausania en Sassari. Terwijl de kust is gevormd door de wind en voorzien is van bizarre granietformaties, wordt het meer beschutte binnenland gekenmerkt door monumentale rotsblokken en rotsmassieven omringd door mediterrane eiken en kurkbomen. In je directe omgeving is er een echt nuraghisch park met veel van de belangrijkste en interessantste nuraghische sites in het noorden van Sardinië, zoals La Prisigona , Coddu Vecciu - ook bekend als het graf van de reuzen - Nuraghe Albucciu of Tempietto Malchittu. Vanuit La Prisigona bereik je  Coddu Vecciu met een korte wandeling van ongeveer 700 meter. Hou je meer van sportieve activiteiten, dan is het gebied rond Luogosanto met Monte Juanni de ideale plek voor je: klimliefhebbers komen hier in het klimpark Tre Cime aan hun trekken. Geniet van de dag in de Sardijnse natuur voordat je wordt verwacht voor een typisch diner in de agriturismo.


Dag 3:  Castelsardo - Tempio Pausania - Saccargia - Sassari - 125 km

Vandaag ga je richting Alghero, aan de noordwestkust van Sardinië, dat eeuwenlang door de Spanjaarden werd gedomineerd. Rijd ofwel langs de kustweg via Castel Sardo en Porto Torres, altijd met uitzicht op Corsica, of landinwaarts via Sassari: hier raden we een stop aan bij de Romaanse kerk van de Santissima Trinità van Saccargia, bijna gedenkteken, eenzaam en ook iets mysterieus stijgt in de vlakte van Logudoro. De voormalige abdijkerk van een volledig verwoest Camaldolese klooster werd gebouwd door bouwmeesters uit Toscane in de 12e eeuw, en het interieur verrast met Byzantijnse fresco's. Ook de vrij onbekende Sassariis het bekijken waard! De op een na grootste stad van Sardinië, hoewel een moderne stad, heeft een kleine, mooie oude stad behouden met de kathedraal van San Nicola en enkele interessante huizen in Liberty-stijl. Het centrale plein, Piazza d'Italia, is de goede salon van de stad, waar de bewoners graag op Italiaanse wijze kuieren. Je bereikt je volgende accommodatie in Fertilia bij Alghero. Neem voor het diner contact op met de wandelgids om alle details voor de excursie van morgen te regelen.


Dag 4:  Wandelen in het natuurpark van Porto Conte

Vandaag ga je samen met de  wandelgids  rond 9.00 uur op pad en neemt je mee op ontdekkingsreis door de Sardijnse natuur vlakbij. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden kiest hij de meest geschikte excursie, bijvoorbeeld:

 • Baratzmeer (Lago di Baratz), het enige natuurlijke zoetwatermeer op Sardinië. Het is slechts door een paar grote duinen gescheiden van het prachtige, lange zandstrand van Porto Ferro en volgens de legende is het mysterieuze stadje Barax, van waaruit je op volle maannachten nog steeds de klokken kunt horen luiden, erin verzonken. Tegenwoordig is het meer een beschermd natuurpark en wordt het omgeven door riet- en tamariskbomen, aardbeibomen en mirte. Een paradijs voor vogelaars en botanici of gewoon voor natuurliefhebbers. Voor de lunch heeft u een picknick met Sardijnse specialiteiten. Deze excursie duurt ongeveer 4 uur en is ongeveer 7 km lang. Breng de rest van de dag door in de baai van Porto Ferro, waar het okerkleurige zand bij zonsondergang oranje kleurt. Je  wordt verwacht op je agriturismo voor het diner.


Dag 5: Alghero - Bosa - Macomer - Santu Lussurgiu - 110 km

Op weg van Fertilia naar je  volgende accommodatie, is een stop in de prachtige stad Alghero een must . Maak een korte rondleiding door de goed bewaard gebleven stadsmuren net boven de zee en door de Spaanse barokke oude stad, of kies een klein koraalsouvenir voordat je naar het zuiden gaat richting Oristano. Ook hier heb je keuze te over: of je rijdt langs de kronkelende kustweg, die je beloont met het mooie stadje Bosa en prachtige uitzichten, of je gaat landinwaarts via Macomer : je stopt in Santu Lussurgiu, onder de wilde kliffen van Sos Segados bij de watervallen van Sos Molinos, voorheen de locatie van tal van molens voor het vollen van stof. Mis Elighes Uttiosos niet , de druipende steeneiken. Kort na het dorp Milis bereik je je volgende accommodatie.


Dag 6: Oristano - Laconi - Su Nuraxi - Barumini

De omgeving van Laconi biedt onverwachte natuurspektakels. Het stadspark Aymerich , dat zich uitstrekt rond het middeleeuwse kasteel, heeft een heel bijzondere, ietwat mystieke sfeer met steeneikenbossen, natuurlijke grotten en een monumentale ceder van Libanon. Het basaltplateau Giara di Gesturi is de thuisbasis van kleine wilde paarden, die van dichtbij kunnen worden waargenomen. Verschillende maneges bieden ook de mogelijkheid om te gaan paardrijden. De nuraghe site van Su Nuraxi door Baruminiis een door UNESCO beschermd cultureel erfgoed en de meest indrukwekkende nuraghische site op het hele eiland. Gigantische blokken basalt vormen een 18 meter hoge toren waarrond zich een labyrint van 50 hutten uitspreidt. Verder naar het oosten liggen de watervallen van Su Stampu en Sa Stiddiosa, die vooral in het voorjaar indruk maken met hun watermassa.


Dag 7: Ulà - Lago Omodeo - Bitti - Gallura - 295 km

Vandaag rijden we terug naar het noordoosten richting Olbia. Maak een omweg naar de Tirso, de langste rivier van Sardinië, die ontspringt aan de oostkust en uitmondt in de zee aan de westkust bij Oristano. In Ulà Tirso kun je de historische dam uit 1923 bezoeken, die de levering van elektriciteit op het eiland al vroeg mogelijk maakte. De Romeinse brug Pont'Etzu bij Illorai is ook de moeite waard. Je kunt dan ofwel naar het oosten gaan via Nuoro en Bitti of de oostkust bereiken bij Budoni en San Teodoro voordat je je accommodatie in Gallura bereikt voor het diner.


Dag 8: Vertrek

Vertrek, inlevering van huurauto op de luchthaven van Olbia of wanneer je nog wil verlengen dan informeren we je uiteraard graag.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 7 nachten met ontbijt of halfpension (zonder drankjes) in agriturismi of landelijke hotels (afhankelijk van beschikbaarheid): 2x Noord-Sardinië (bijv. Landhotel La Quercia della Gallura bij Luogosanto); 2x Noordwest-Sardinië (bijv. Agriturismo La Genziana bij Alghero); 2x centraal Sardinië (bijvoorbeeld Agriturismo "L'Orto" bij San Vero Milis); 1x noordoost Sardinië (bijv. landhotel "La Quercia della Gallura" bij Luogosanto)
  • Hele dag begeleide wandeling met een exclusieve gids op de 2e of 4e dag (afhankelijk van conditie, weersomstandigheden en in overleg met de wandelgids), ophalen bij de agriturismo Excursievoorbeelden: Van Calaviola naar Porto Ferro (ca. 16 km , 8 uur) het meer van Baratz (ca. 7 km, 4 uur) Monte Lu Caparoni (ca. 12 km, 7 uur) De kliffen van Rena Majori (ca. 12 km, 7 uur) Voorwaarde voor alle excursies: sportieve kleding afhankelijk van seizoen, lichte trekkingschoenen, watervoorziening, zonwering, eventueel badpak en badhanddoek
  • Picknick met typische producten tijdens de wandeling
  • inclusief vlucht naar olbia v.v.
  • Sunny Cars groep BB huurauto zonder eigen risico van/naar de luchthaven van Olbia; let op de huurauto voorwaarden op onze website
  • Infoboekje met nuttige bestemmingsinformatie voor uw rondreis


  Door de bijzondere landschappelijke ligging van de accommodatie kunnen de toegangswegen steil, bochtig en niet altijd geasfalteerd zijn.

  Check-in tijden zijn over het algemeen 16.00 tot 20.00 uur, check-out binnen 10.00 uur.


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • Eigen uitgaven
  • overige maaltijden, zoals niet in het programma

Reisdata : 15/04 -15/10
aankomst dagelijks

Opmerkingen en aanvullende informatie:


Voorbeelden van wandelexcursies op dag 2 of 4

1. Van Vallicciola naar Monte Limbara, Punta Bandiera, Punta Giogantiu. ca. 6 km, duur ca. 6 uur

2. Van Alghero naar het natuurpark Lago di Baratz. Circa 7 km, duur 5 uur

3. Van Alghero: Mystieke Sardinië, Su Casteddu, Lago del Temo, Pottu Coddinu, Nuraghe Marghine Cherchi.Ongeveer. 11 km, duur 6 uur

ontdek het binnenland van sardinië

8- daagse rondreis

Een rondreis op eigen gelegenheid
Verblijf in Italië

inclusief verblijf op landgoederen

Verblijf bij een prachtige accommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met routebeschrijvingen

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

geniet van sardinië

Een adembenemend mooi eiland 

vanaf 994,00 p.p.