Toscana Italie

8- DAAGSE RONDREIS: typisch toscaans

55+

keren geboekt

100%

genieten

9,7

waardering 

belangrijke bezienswaardigheden en lokale gastronomische specialiteiten

Met al zijn landschappelijke en culturele facetten is Toscane een van de beroemdste bestemmingen in Italië. Beroemde steden te midden van prachtige heuvellandschappen La Bella Toscane staat voor dromerige prentenboeklandschappen, cultureel en artistiek belangrijke steden, uitgestrekte stranden, de beste wijnen en heerlijke lekkernijen. Ontdek een bijna onuitputtelijk reservoir aan kunst- en cultuurschatten, geniet van de betoverende Toscaanse landschappen terwijl je rijd over de prachtige landweggetjes, ontspan op prachtige stranden en verheug je op vele culinaire specialiteiten en heerlijke wijnen!

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

iedereen kent de toscane, het blijft een adembenemende mooie regio en geniet van de heerlijke wijnen en keuken.

Maja van Lier

een heerlijke week in de toscane. het blijft een geweldige regio.

Jan Mark D.

De Strada del Vino en dell’Olio Chianti Classico

De weg van de Chianti Classico heeft altijd bestaan. In een gebied waarvan de historische, artistieke, wijn- en gastronomische uitmuntendheid voortkomt uit negen gemeenschappen in de provincies Florence en Siena. Chianti Classico-wijnhuizen en olijfolieproducenten, landgoederen, restaurants, ambachtslieden en iedereen die, met respect voor het gebied, hebben allen, door hun werk  het gebied uniek gemaakt.

De weg is er altijd geweest, maar zijn schatten groeien elke dag. Om ze te ontdekken, moet je er gewoon op reizen. 

routebeschrijving 

Dag 1: Aankomst

Kom met eigen auto of vlieg naar Pisa en haal de huurauto op. Bezoek Pisa. De scheve toren heeft de stad wereldberoemd gemaakt, maar ontvouwt zich pas in zijn volle schoonheid in de unieke compositie met kathedraal, doopkapel en camposanto. Ga verder naar Montecarlo, een wijnbouwgebied met een DOC-zegel. Het stadje is schilderachtig gelegen op een heuvel in de vlakte van Lucca die al van ver te zien is. De oude stad wordt gekenmerkt door het fort gebouwd in 1555 door Cosimo I de' Medici.
Locanda Il Fornello bij Montecarlo


Dag 2:  Lucca - San Gimignano - 105 km

Na het ontbijt rij je naar Lucca, de stad van honderd kerken en prachtige stadsmuren uit de Renaissance. De Porta Elisa, een van de 7 stadspoorten, leidt naar het historische centrum. Tijdens de rondleiding zie je bijvoorbeeld Piazza San Michele met de elegante Romaanse kerk van San Michele in Foro en het Palazzo Pretorio. Ook indrukwekkend zijn de Torre Guinigi met zijn bomen van 45 meter hoog, Piazza Anfiteatro, die zijn vorm dankt aan zijn oorsprong als Romeins amfitheater. Daarna rij je  naar de  volgende accommodatie in San Gimignano. Bezienswaardig zijn de basiliek van Santa Maria Assunta, het Palazzo del Popolo met het Museum Civico en de Piazza della Cisterna met zijn mooie fontein.
Hotel Le Colline - San Gimignano


Dag 3:  San Gimignano - Castellina in Chianti - 40 km

Laat je betoveren door een van de meest grandioze landschappen ter wereld: glooiende heuvels, geometrische velden en hellingen met wijnranken en zilverachtige olijfgaarden. De Chianti-streek bereik je met de wijndorpen Greve, Radda, Gaiole en Castellina in Chianti (in Castellina in Chianti heb je de mogelijkheid om een Vespa te huren). Historische sfeer wacht op je in het Castello di Brolio in Gaiole in Chianti met zijn prachtige tuinen, waar je een glas wijn uit hun eigen wijngaarden kunt proeven. Je keert dan terug naar San Gimignano. 's Avonds krijg je de gelegenheid om te leren hoe typisch Toscaanse specialiteiten worden gemaakt in een kookles (in het Engels). Geniet van de maaltijd die je zelf hebt gekookt.


Dag 4:  Monteriggioni-Siena

Bezoek het middeleeuwse stadje Monteriggioni met de 600 meter lange, intacte, gekanteelde stadsmuur, die uitnodigt om deze mooie plek van ver te bezoeken. Stenen huizen en smalle straatjes kenmerken het stadsbeeld, bars en restaurants nodigen uit om langer te blijven. Daarna gaan we verder naar Siena, waar de proeverij van het traditionele Ricciarelli-gebak op het programma staat. De middag is beschikbaar om het totale kunstwerk Siena te bezoeken. Met zijn kronkelende oude binnenstad en de gotische palazzi van roodbruine baksteen lijkt het alsof de klok eeuwenlang heeft stilgestaan. Het historische centrum op zijn drie ruggen is gegroepeerd in de vorm van een driepuntige ster rond het Palazzo Pubblico met zijn Torre del Mangia.


Dag 5: Montalcino - Montepulciano - 90 km

Na het ontbijt rij je naar Montalcino, de hier geteelde "Brunello"-wijn is wereldberoemd en sommige soorten bereiken duizelingwekkende prijzen op internationale wijnmarkten. De stad is van Etruskische oorsprong en werd lange tijd betwist door Florence en Siena, waarbij de laatste uiteindelijk zwichtte voor de Florentijnse overheersing. In de middag bezoek je Montepulciano, gelegen op een hoog tufstenen plateau en serveert de wijn "Vino Nobile di Montepulciano". Je bezoekt een wijnkelder en krijgt een rondleiding door de productiefaciliteit (wijnproeverij in het Engels bij Azienda Agricola in Montepulciano).
Hotel Villa Ambra - Montepulciano


Dag 6: Pienza - Florence - 110 km

Na het ontbijt rij je  naar Pienza, het stadje is een prachtig juweel uit de vroege Renaissance. De naam komt van paus Pius II die, nadat hij tot paus was gekozen, zijn geboortestad Corsignano wilde omvormen tot een waar architectonisch en artistiek juweel. Talrijke monumenten zijn het bewonderen waard, zoals het Palazzo Piccolomini en de kathedraal. Pienza is ook beroemd om zijn Pecorino-schapenkaas: vandaag bezoek je een typische kaasmakerij in de omgeving

In het Engels leer je de belangrijkste en meest interessante weetjes over de productie en daarna is er een lichte lunch met kaas- en salamiproeverij. In de middag rij je naar je volgende accommodatie in Florence.
Hotel La Fortezza - Florence


Dag 7: Firenze (Florence)

Vandaag duik je in een van de grootste kunstmetropolen ter wereld. Een derde van alle kunstschatten in Italië bevindt zich in de Toscaanse hoofdstad. Santa Croce, Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria met de replica van de David van Michelangelo. De kathedraal met de klokkentoren van Giotto, het Palazzo Medici-Ricardi, het eerste paleis van de vroege Renaissance in Florence en natuurlijk de Ponte Vecchio waarop de ene goudsmid naast de andere staat. Slenter door de straten en steegjes van het stadscentrum, kijk in de etalages van de wereldberoemde modelabels in Via Tornabuoni of sluit de dag af met een café op de Piazza della Repubblica. Geniet 's avonds van een typisch Toscaans diner in het restaurant.


Dag 8: Vertrek

Vertrek naar de luchthaven en teruggave van de huurauto of met eigen auto terug naar huis maar nagenieten kan natuurlijk ook, wij informeren je graag.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 7 nachten/ontbijt: 1x Locanda Il Fornello, nabij Montecarlo; 3x Hotel Le Colline, San Gimignano; 1x Hotel Villa Ambra, Montepulciano; 2x Hotel La Fortezza, Florence
  • Kookles (in het Engels) met diner (inclusief ¼l wijn en ½l water) op dag 3 in de omgeving van San Gimignano
  • Proeverij van traditionele gebakjes in Siena
  • Bezoek aan een wijnmakerij (in het Engels) en wijnproeverij met een lichte snack op dag 5 in Montepulciano
  • Bezoek aan een kaasfabriek (in het Engels) en lichte lunch met kaas- en salamiproeverij op dag 6 in Pienza
  • 1x typisch diner in een restaurant in Florence (¼ l wijn en ½ l water incl.) op de 7e dag
  • Parkeertarieven in de respectievelijke hotels
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • evt. De vlucht
  • 1x Vespa-huur (ca. 10.00 uur tot 17.00 uur) 84 € per voertuig/per dag vanuit Castellina voor een Chianti-tour inclusief helm en verzekering (exclusief benzine, boetes of schade aan het voertuig). De Vespa is te huur voor 1 of 2 personen.

Reisdata :15.3 - 10.11.
aankomst dagelijks

Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit

Toscane Chianti wijn

genieten van het toscaanse leven

8- dagen

Een culinaire rondreis op eigen gelegenheid
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Unieke accommodaties

Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

infoboekje

Met gedetailleerde reisinformatie

genieten van de lokale wijnen en lokale keuken

In een adembenemend mooie omgeving 

vanaf 742,00 p.p.