Segesta Sicilie

8- DAAGSE RONDREIS: SICILIË MET ANTIEKE PRACHT
EN LANDHUIS CHARME

65+

keren geboekt

100%

genieten

9,0

waardering 

Rondreis naar de hoogtepunten van het grootste mediterrane eiland

Sicilië, het eiland in het zuidelijkste puntje van De Laars kent veel verrassingen.
Goede keuze! Sicilië is de ideale bestemming om een weekje vakantie onder de zon door te brengen, zonder een fortuin uit te geven. Je zult genieten van hun prachtige stranden, adembenemende landschappen en talrijke archeologische overblijfselen. Allemaal vergezeld van de legendarische en heerlijke Siciliaanse keuken. Sicilie is vooral een ontmoetings-plaats van Oost en West. De lange bezetting door de Arabieren heeft geleid tot sterke Arabische invloeden op het eiland. Dit wordt ook weerspiegeld in de gastronomische cultuur. Palermo, de dynamische Siciliaanse hoofdstad, staat bekend om haar verfijnde ‘streetfood’. 

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

jeanette, snap dat je er 4 jaar hebt gewoond. wat een heerlijk eiland, mooie mensen, prachtig landschap en heerlijk eten.

Angela de Groot 

wat een mooi eiland. prachtige landhuizen, heerlijk eten en wat een geweldig landschap, mooie steden en dorpjes en vriendelijke bevolking.

P.D.

   waar de zon en de maffia altijd schijnen..

In Palermo kun je er niet omheen. Het vliegveld ‘Falcone e Borsellino’ refereert aan de twee moordaanslagen op de onderzoeksrechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino in 1992, ze  hadden jaren daarvoor de maffia een zware slag toegebracht in het maxiprocesso, met 19  levenslange gevangenisstraffen en 2665 jaar gevangenisstraf voor 360 maffiosi. Voor diegenen die denken dat daarmee de maffia iets uit het verleden is – helaas. De maffia bestaat al eeuwenlang en gaat op Sicilië terug naar zo’n 50 jaar voor de annexatie door Italië in 1860. Het is een schijnbaar eindeloos gepassioneerde en bloedige dans om macht, misdaad, drugs, wraak en gerechtigheid waarin alles geoorloofd is.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst - 70 km

Aankomst in Palermo, haal je auto op en rij richting Valderice voor je eerste accommodatie


Dag 2:  Zingaro Park-Erice-Segesta - 170 km

Wat dacht je van een uitstapje naar Scopello naar het Zingaro Park, een prachtig natuurgebied aan zee. Hier groeit de dwergpalm (Chamaerops humilis), de enige wilde palmsoort in Europa die hier grote bestanden heeft. Hier raden wij je aan om een wandeling aan zee te maken (ca. 3 uur 9 km, +/- 310 m.) om de indrukwekkende natuur te verkennen. Na de lunchpauze ga je verder naar Erice, gelegen op de Monte San Giuliano op 750 m hoogte. De panoramische uitzichten zijn adembenemend. Of het nu naar Trapani en de Egadische eilanden is, maar ook naar Monte Cofano. Geniet Erice met zijn pittoreske middeleeuwse straatjes, en breng een bezoek aan de hoofdkerk "Santa Maria dell' Assunta", de machtige stadsmuren uit de Fenicische tijd en de overblijfselen van de Venusburg. Een proeverij van de heerlijke Ericini (koekjes) mag natuurlijk niet ontbreken voordat je Erice weer verlaat. Een bezoek aan de unieke tempel van Segesta zou kunnen worden beschouwd als afsluiting van het dagprogramma.


Dag 3:  Palermo-Monreale-Corleone-Prizzi - 220 km

Na het ontbijt kun je bijvoorbeeld naar Palermo. Een unieke culturele mix maakt Palermo tot een van de meest interessante steden van Europa. Je ontvangt een voucher voor een sightseeingtour in Palermo en ziet de kluizenaarskerk van San Giovanni, de Palatijnkapel in het Normandische paleis, de kathedraal met de koninklijke graven en nog veel meer. Bezoek buiten Palermo een van de belangrijkste religieuze gebouwen van de Middeleeuwen: de kathedraal van Monreale en zijn klooster. Dan kun je, als je wilt, via Corleone - Prizzi naar Cammarata rijden. Vervolgens ga je naar je volgende landgoed, (2 nachten).


Dag 4:  Sican Mountains - 70 km

Vandaag kun je  bijvoorbeeld een uitstapje maken naar het Park van de Sican Mountains via Lercara Friddi (geboorteplaats van de vader van Frank Sinatra) naar Palazzo Adriano, waar de met een Oscar bekroonde film »Nuovo Cinema Paradiso« werd opgenomen. Hier zie je het beroemde marktplein, met zijn twee kerken M.SS Assunta (Grieks - Byzantijnse ritus) en Santa Maria del Lume (Latijnse ritus). Ga verder  naar Santo Stefano di Quisquina, naar de hermitage van St. Rosalia, waar je  de hermitage kunt bezoeken. Mocht je nog meer willen zien rij dan naar Cammarata, een van de meest populaire recreatiegebieden in de provincie Agrigento vanwege het unieke stadsbeeld (strekt zich uit op een steile helling van 600 tot 950 m hoog).


Dag 5: Agrigento-Piazza Armerina - 150 km

In Agrigento maak je een mooie wandeling door de Vallei van de Tempels - daar zie je de Hera-tempel, de Concordia-tempel, de Tempel van Herakles, de Zeus-tempel en de Castor en Pollux-tempel. Wij adviseren om  door te rijden naar Piazza Armerina, om de Villa Romana del Casale te bezoeken. Die waarschijnlijk diende als het luxueuze landhuis van een lid van de Romeinse aristocratie en ook een Werelderfgoed is. De vloeren van de 40 kamers zijn bedekt met bijna volledig bewaard gebleven mozaïeken, met een totale oppervlakte van ongeveer 3.000 m2. Overnachting rond Piazza Armerina - Caltagirone.


Dag 6: Caltagirone-Noto-Syracuse - 180 km

Caltagirone is bekend om de monumentale trap met majolica-tegels die naar de kerk "Santa Maria del Monte" leidt. Vervolgens naar het prachtige  Noto, dat samen met zeven andere steden in het zuidoosten het werelderfgoed van de Siciliaanse barok vertegenwoordigt. Vervolgens Siracusa, de grootste en machtigste stad uit de Griekse tijd. Bezoek de archeologische zone met o.a. het indrukwekkende oor van Dionisos, het theater, het offeraltaar van Hieron en het Romeinse amfitheater. En natuurlijk het unieke schiereiland Ortigia. Overnachting rond Siracusa  - Catania, (2 nachten).


Dag 7: Etna-Taormina - 105 km

Vandaag rij je door citroen- en sinaasappelplantages met unieke landschapspanorama's naar de grootste nog actieve vulkaan van Europa, de Etna. Met de auto bereik je  de »Silvestri Crater« op een hoogte van ca. 2.000 m. Vanaf hier heb je  de mogelijkheid om met de kabelbaan tot 2.600 m of een jeep tot ongeveer 3.000 m (tegen betaling). Natuurlijk mag de 'parel' van Sicilië, het prachtig gelegen Taormina niet ontbreken? Bezoek daar het eeuwenoude theater of slenter door de middeleeuwse straatjes.


Dag 8: Vertrek - 35 km

Inleveren van de huurauto en einde van de tour, of vraag naar de mogelijkheden wanneer je nog zou willen verlengen en na genieten van de rondreis.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • Transfer (incl. bagage) van/naar
  • 7 nachten/halfpension in agriturismi en hotels: 2x Baglio Santa Croce, Valderice2x Agriturismo Casale Margherita, Cammarata/Agrigent1x Agriturismo Torre Renda, Piazza Armerina2x Agriturismo Roccadia, Syracuse
  • 1 diner op dag 4 in Casale Margherita (inclusief wijn en water)
  • Sightseeingtour in Palermo, voucher voor amandellaboratorium, amandelkoekjes van 500 g
  • Sunny Cars groep BB huurauto zonder eigen risico van Palermo Airport naar Catania Airport; let op de voorwaarden van de huurauto op olimar.de/mietwagen
  • Informatiemateriaal voor de tour en mogelijke wandelingen
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • De vlucht
  • parkeerkosten
  • Entreegelden (totaal ca. 71 euro per persoon)

Reisdata : 05/01 -07/11
aankomst dagelijks

Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit

Rondreis over sicilië

8- dagen

Een rondreis op eigen gelegenheid
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf op meerdere landgeoderen
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met routebeschrijvingen

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

genieten van een uniek eiland

In een adembenemend mooie omgeving 

vanaf 855,00 p.p.