8- DAAGSE RONDREIS sicilië: het wilde westen
en de EGADISCHE EILANDEN  

75+

keren geboekt

100%

genieten

8,7

waardering 

West Sicilie Egadische eilanden

De westkust van Sicilië en de drie Egadische eilanden

Een reis in het westen van Sicilië, neem het Zingaro Park, het prachtige natuurgebied aan zee met typische mediterrane flora. Dwergpalmen, wilde orchideeën en felrode "barboncino mediterraneo" groeien hier. Geniet van de  kleine baaien in San Vito Lo Capo, een van de mooiste badplaatsen aan de westkust. Bekijk tijdens deze reis  Erice, gelegen op 750 meter boven de zeespiegel op de Monte San Giuliano. De panorama's die hier kunnen worden genoten zijn uniek, of het nu gaat in de richting van Trapani en de Egadische eilanden of richting Monte Cofano. 

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

prachtig, ik ken deze omgeving niet maar vond het geweldig. mooi ook deze nog onbekende eilanden. maar de westkust is ook adembenemend.

Karel van S. 

alleen de westkust is een prima rondreis, met de boot bleef het spannend maar alles gelukt. 

W.v.d.V

Een onderscheidende en onvergetelijke natuurlijke ervaring.

Het westen van Sicilië is absoluut een 8- daagse rondreis waard, prachtige steden, kleine dorpjes, azuurblauwe stranden, mooie parken en dan natuurlijk de Egadische eilanden. Het is een nog onbekend gebied vol met bijzondere natuur en heel veel cultuur. De gastvrije bevolking en de steden Trapani en Palermo geven een prachtig beeld van het Siciliaanse     leven, met al zijn facetten. De regio van Marsala met zijn zoutpannen, bieden een unieke ervaring, Le Saline di Trapani e Paceco is bijna 1000 ha. Fiets door deze omgeving van hoogwaardige zout winning. De Egadische Eilanden, zijn een groep kleine bergachtige eilanden in de Middellandse Zee voor de noordwestkust van Sicilië ter hoogte van de stad Trapani. Alle eilanden samen vormen de gemeente Favignana.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst - 82 km

Aankomst op de luchthaven van Palermo en gedeelde transfer naar de haven van Trapani. Overtocht naar Favignana per draagvleugelboot en inchecken bij het hotel.

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Palermo kan een individuele sightseeingtour door Trapani worden gepland. De bagage kan worden gedeponeerd in de bagageopslag (ca. 5 euro). Het wordt ook wel de "Stad van honderd kerken" genoemd en presenteert de bezoeker een groot aantal elegante gebouwen, zoals de barokke kathedraal van San Lorenzo of de kerk van het jezuïetencollege. Een wandeling langs de oude stadsmuren "Mura di Tramontana" biedt een prachtig uitzicht op de zee en de Egadische eilanden. 


Dag 2:  Favignana

Met 19 km2. is Favignana, de grootste van de Egadische eilanden. Na nieuwe namen te hebben gekregen van zowel de Romeinen als de Arabieren, kreeg het uiteindelijk de naam Favignana, naar de warme wind "Favonio", die het milde klimaat daar garandeert. Ooit gezegend met een rijke vegetatie, is het nu erg kaal na intensieve ontbossing, zowel voor de talrijke oude mijnen als voor de militaire gebouwen. De moderne geschiedenis van het eiland is voornamelijk verbonden met de tonijndynastie van de familie Florio in de tweede helft van de 19e eeuw. Favignana is vooral een traktatie voor natuurliefhebbers: de talrijke open steengroeven, de ruige kliffen, zoals bij Cala Rossa of Cala Rotonda voor de kristalheldere zee,


Dag 3:  Levanzo - Marettimo

Vandaag neem je de boot in ongeveer 25 minuten naar Levanzo, het kleinste van de Egadische eilanden. Een adembenemend wild natuurlandschap verbergt een van de meest fascinerende prehistorische geheimen van de hele Middellandse Zee: de grot "del Genovese", bewoond tussen 10.000 en 6.000 jaar voor Christus en pas ontdekt in 1949. Neolithische en paleolithische tekeningen en graffiti sieren de muren, een adembenemende ervaring. Toegang tot de grot is niet inbegrepen en moet vooraf worden gereserveerd. Laat het ons weten bij het boeken als je de toegangsprijs wilt boeken. Je vaart om het eiland heen per boot en vervolgt een tocht van ongeveer 30 minuten naar het eiland Marettimo, dat al van verre te zien is met het Normandische fort "Castello di Punta Troia". aangekondigd op een rotspunt. Dit eiland werd in het verleden door sommige onderzoekers geïdentificeerd als "Ithaka", de geboorteplaats van Odysseus. Er zijn ook tal van grotten van grote natuurlijke schoonheid, waaronder de "Grotta del Cammello", waarvan de karakteristieke rots voor de ingang de vorm van een kameelkop heeft.


Dag 4:  Trapani - Marsala - San Vito

Vandaag, na het ontbijt, brengt een draagvleugelboot je terug naar Trapani, waar de chauffeur op je wacht om je door een van de mooiste natuurlijke landschappen van Sicilië te rijden: de zoutpannen van Trapani en Paceco. Je zult zeker de ongelooflijke contrasten en het kleurenspel tussen lucht en water, het witte zout en het landschap erachter steeds weer opnieuw willen beleven. Daarna ga je verder naar Marsala, dat beroemd is om zijn wijn. Hier wacht je een wijnkelder voor een bezoek en een wijnproeverij. Dan is het op naar de volgende accommodatie in San Vito lo Capo.


Dag 5: San Vito lo Capo

Het strand van San Vito is bijna drie kilometer lang en doet met zijn fijne witte zand bijna denken aan de Caribische stranden. Neem een vrije dag en geniet van de kristalheldere zee om te zwemmen en uit te rusten. Als je toch iets wilt zien, dan kun je een bezoek brengen aan het fortheiligdom gewijd aan de stadsheilige San Vito. De stevige constructie werd voornamelijk gebruikt om de kleine kapel met het marmeren beeld erin te beschermen tegen piraten en Saraceense aanvallen. De kleine kapel van S.Crescenzia, gebouwd in Moorse stijl, is gewijd aan de verpleegster van Sint Vito. De oude tonijnfabriek, die dateert uit de 15e eeuw, herinnert aan het verleden van de stad als een belangrijke basis voor de tonijnverwerking, ongeveer 3 km van het stadscentrum. maar helaas is het verwaarloosd sinds het bedrijf werd stilgelegd (rond 1970). Het diende als decor voor tal van Italiaanse films, waaronder de serie "The Commissioner Montalbano" of "Cefalonia".


Dag 6: Segesta - 64 km

De beroemde tempel van Segesta is zeer dichtbij. Mis de kans niet om een van de mooiste culturele monumenten van Sicilië te bezoeken, beschermd door UNESCO. Dat omstreeks 430 v. Chr. Het heiligdom met zijn 36 imposante zuilen werd nooit voltooid, het dak dat nooit werd opgericht en de ontbrekende cella (het interieur van de tempel met het heilige der heiligen) blijven tot op de dag van vandaag een mysterie. Boven de tempel brengt een wandeling van 30 minuten of een shuttlebus je naar het 415 meter hoge, uit de rotsen gehouwen amfitheater met een diameter van 63 meter (dagelijks geopend van 9.00 uur tot een uur voor zonsondergang).


Dag 7: Zingaro Nationaal Park

Na het ontbijt ga je op excursie naar de onvergetelijke en wilde natuur van de Siciliaanse westkust. Met een shuttlebus bereik je het natuurpark "Riserva dello Zingaro" in iets meer dan 10 minuten. Hier kun je genieten van het adembenemende panoramische uitzicht te midden van de typische mediterrane vegetatie en voor de ca. 7 km lange kustlijn. De ruige kalkstenen rotsen worden alleen onderbroken door kleine, pittoreske zandbaaien, die ook uitnodigen om te zwemmen (vergeet je zwemkleding niet).


Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt keer je terug naar de luchthaven van Palermo voor vertrek of je blijft nog nagieten op één van onze mooie landgoederen.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • Gedeelde transfers in voertuigen met airconditioning van de luchthaven Palermo - Favignana op de dag van aankomst en van San Vito lo Capo naar Palermo op dag 7. Privétransfer van Trapani (inclusief excursie naar de zoutpannen en Marsala) naar het hotel in San Vito.
  • Veerboten op de 2e dag Favignana - Levanzo - Marettimo - Favignana
  • Wijnproeverij op dag 4 in Marsala
  • toeristenbelasting in alle hotels
  • Infoboekje met nuttige bestemmingsinformatie voor uw rondreis
  • 3x overnachtingen met ontbijt in Hotel Villaggio Cala di Luna, Favignana; 4x overnachtingen met ontbijt in Hotel Capo San Vito, San Vito Lo Capo


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • De vlucht
  • Toegang tot de Grotta del Genovesi, 12 euro p.p. Online reserveren wordt aanbevolen.

Reisdata :27/03 - 29/10
aankomst dagelijks

Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit

aanvullende informatie:


met collectieve transfer vanaf de luchthaven van Palermo.

Alle benodigde vouchers, veerboottickets en documenten worden u bij aankomst in het hotel in Favignana . gegeven

Rondreis door west- sicilië

8- dagen

Een rondreis op eigen gelegenheid
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Mooie accommodaties

Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met routebeschrijvingen

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

genieten van een uniek eiland

In een adembenemend mooie omgeving 

vanaf 892,00 p.p.