Sardinie

8- DAAGSE RONDRIES: SARDINIË MET STIJL
EN CHARME

24+

keren geboekt

100%

genieten

8,7

waardering 

Noord West Sardinie

Individuele rondreis door Noord- en West-Sardinië

De noord- westkust van Sardinië heeft zijn eigen geur: het is die van de zee die de rotsen, die van de mirtestruiken die door de wind worden geschud, de cistus en de aardbeiboom. Aan deze kust is de zee koning, ze omspoelt de witte stranden  met haar kleuren en biedt haar gewaardeerde vis die de tafels zal verrijken. Bezoek ook de vijfde stad  op Sardinië  (44 duizend inwoners), Een van de meest geliefde plaatsen, dankzij spannende wandelingen langs
de wallen van de haven, de rode daken die elkaar raken de lucht en de prachtige natuurlijke inham met uitzicht op de smaragdgroene zee. De kustlijn is ongeveer 90 kilometer lang, genaamd Riviera del Corallo: hier leeft de grootste kolonie koraal van de beste kwaliteit. Het bekendste strand is Le Bombarde : helder water, zand en heldere zeebodem,
een bestemming voor gezinnen met kinderen, jongeren en surfliefhebbers.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

We hadden een chalet met zicht op het meer en een terrasje. Prachtig gewoon.
een goede uitvalsbasis om het noord oosten van sardinie per vespa te verkennen.

Marian D.

wat hebben we veel gezien!wat is het noorden van sardinië prachtig. even kijken bij de jetset aan de costa esmeralda is altijd leuk.

Frederik v.O

Kleine, typische accommodaties met een gevarieerd programma.

Sardinië fascineert met zijn wilde achterland, ongewone stranden. Sardinië heeft
enkele van de meest mooie, dromerigste stranden die je kunt vinden. Ja, het zand is
echt zo wit en de zee het blauwst blauw. Sardinië staat bekend als een paradijs in
het hart van de Middellandse Zee. Het is duidelijk dat de zonnige kusten en de witte zandstranden de belangrijkste toeristische attracties zijn, maar er is een eindeloze
lijst van plaatsen en facetten om te ontdekken op Sardinië. We hebben het over de
meest bekende steden, de meest karakteristieke eilanden en natuurlijk belangrijke bezienswaardigheden van historisch en cultureel belang.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst op de luchthaven van Olbia - ong. 40 km

Aankomst in Olbia, huurauto ophalen, rijd naar je eerste accommodatie in de buurt van Arzachena of in de buurt van Palau (ca. 30-50 km).


Dag 2:  Luogosanto - San Trano - Aggius - 90 km

Na het ontbijt rijd je naar Luogosanto en bewonder je een van de weinige goed bewaard gebleven tempels van de Nurgahi-cultuur en de hermitage van San Trano. Ga verder naar Aggius, waar de toegang tot het Etnologisch Museum (MEOC) al voor je is gereserveerd. Het museum toont op indrukwekkende wijze alle aspecten van de Gallurese cultuur, of het nu de huiselijke tradities van de boeren en herders zijn, maar ook typische ambachten zoals kurkverwerking en vooral tapijtweven, waarvoor een permanente speciale tentoonstelling is. Daarna gaat het terug naar je hotel waar je wordt verwacht voor een proeverij van Sardijnse wijn en typische specialiteiten.


Dag 3:  Santa Teresa di Gallura - Castelsardo - Alghero - 150 km

Rijd vandaag langs de noordkust, via Santa Teresa di Gallura met de witte stranden en Isola Rossa met de rode rotsformaties. Daarna gaat het door het voormalige vissersdorp Castelsardo in noordwestelijke richting richting Alghero. Hier maak je een rondleiding door de stad, die van de 15e tot de 18e eeuw door de Spanjaarden werd bezet, met het kleine toeristentreintje Trenino Catalano, dat je langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt die gevormd zijn door de Spaanse cultuur. Voor liefhebbers van koraalsieraden is een wandeling door de talrijke typische winkeltjes zeker de moeite waard en een wandeling over de stadsmuren direct boven de zee is een onvergetelijke ervaring. Rijd naar je accommodatie in de buurt van Alghero.


Dag 4:  Capo Caccia - Lago di Baratz - 30 km

De rotskust ten noorden van Alghero is de eerste excursiebestemming die vandaag op het programma staat: de steile kliffen van Capo Caccia met de Neptunusgrot vormen de noordpunt van het regionale natuurpark en zijn vooral een paradijs voor vogelaars. Ook duikers komen hier aan hun trekken. De wilde, steile kalkstenen kliffen en de baai van Porto Conte vormen een van de meest indrukwekkende landschappen in het noorden van het eiland. Geniet vanaf hier van het panorama en wandel door de geurige flora. Ten noorden van Fertilia ligt het meer van Baratz (Lago di Baratz), het enige natuurlijke zoetwatermeer van Sardinië. Het is slechts gescheiden van het prachtige lange zandstrand van Porto Ferro door een paar grote duinen en volgens de legende is de mysterieuze stad Barax erin verzonken, waarvan je zogenaamd nog steeds de klokken kunt horen luiden op nachten met volle maan. Tegenwoordig is het meer een beschermd natuurpark en wordt het omgeven door riet- en tamariskbomen, aardbeibomen en mirte. Of gebruik de middag om te ontspannen op het strand van Alghero.


Dag 5: Bosa - Santa Cristina - Paulilatino - 140 km

Na het ontbijt gaan we verder naar het zuiden richting Oristano. Rijd over de panoramische maar zeer bochtige zeeweg via Bosa en geniet van onvergetelijke uitzichten op wilde stranden met ex-Spaanse wachttorens en bizarre rotsen. Neem vervolgens de snellere en beter ontwikkelde weg landinwaarts via Macomer naar de nuraghe-site van Santa Cristina met de beroemde Holy Well. Na een bezoek aan het archeologisch museum in Paulilatino, gaat u naar uw accommodatie, ofwel aan de lagune van Cabras of in Tresnuraghes.

CATERING: Ontbijt. AFSTAND: ongeveer 140 km.


Dag 6: Tharros - Cabras - Oristano - 90 km

Vandaag moet je zeker naar het schiereiland Sinis gaan. Een bezoek aan de Fenicische verwoeste stad Tharros neemt je mee terug in de tijd naar toen de nederzetting een beroemde, welvarende stad was met een grote haven waar schepen van over de hele wereld aanmeerden. Bij de Lagoons of Cabras kun je niet alleen heel goed vis eten, maar ook de flamingo's observeren die daar in kolonies leven. En mis een bezoek aan het wilde en winderige strand van Is Aruttas niet. Oristano is zeker een bezoek waard met zijn prachtige stadscentrum en talrijke winkels, het Antiquario Arborense museum toont prachtige vondsten uit Tharros.


Dag 7: Supramonte - Nuoro - 230 km

Vandaag nader je opnieuw het noorden en de luchthaven van Olbia. Via de rijksweg A3  doorkruis je het binnenland van Sardinië met de indrukwekkende toppen van het hoofdmassief Supramonte en Gennargentu, die zelfs in de zomer vaak met sneeuw bedekt zijn. Neem een pauze in de provinciehoofdstad Nuoro en bereik de oostkust weer bij Budoni. Vanaf hier ga je naar je laatste accommodatie in de buurt van Arzachen, waar je kunt genieten van een afscheidsdiner (4-gangenmenu inclusief wijn en water) en van waaruit je de volgende ochtend gemakkelijk het vliegveld kunt bereiken.


Dag 8: Vertrek

Vertrek, inlevering van huurauto op de luchthaven van Olbia of wanneer je nog wil verlengen dan informeren we je uiteraard graag.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 7 nachten/ontbijt in kleine charmante hotels en/of agriturismi (afhankelijk van beschikbaarheid):
   2x Noordoost Sardinië, bijv. Tenuta Pilastru/Arzachena
   2x Noordwest Sardinië, bijv. Villa Barbarina/Alghero 2x Centraal Sardinië, bijv. Aquae Sinis/Cabras1x Noordoost Sardinië, bijv. Tenuta Sardinië Pilastru/Arzachena
  • DE VLUCHTEN V.V., WIJ INFORMEREN JE GRAAG.
  • 1 diner (4-gangen incl. wijn en water) op de eerste of laatste avond, afhankelijk van aankomst- en vertrektijden.
  • 1 aperitief met proeverij van specialiteiten in een bar aan de kust van Alghero op de avond van de 3e dag (ca. 19.30 uur, wijzigingen voorbehouden op afspraak).
  • 1 toegang Etnografisch museum van Aggius1 toegang Nuraghische site van Santa Cristina en archeologisch museum van Paulilatino
  • 1 typisch Sardijns souvenir bij aankomst of vertrek
  • Sunny Cars groep BB huurauto zonder eigen risico van/naar de luchthaven van Olbia; let op de huurauto voorwaarden op onze website
  • Infoboekje met nuttige bestemmingsinformatie voor uw rondreis


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • Eigen uitgaven
  • overige maaltijden, zoals niet in het programma

Reisdata : 15/04 - 31/10
aankomst dagelijks

ontdek het prachtige sardinië

8- daagse rondreis

Een rondreis op eigen gelegenheid
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf bij een prachtige accommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met routebeschrijvingen

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

geniet van sardinië

Een adembenemend mooi eiland 

vanaf 965,00 p.p.