Ligurie rondreis Italie

8- DAAGSE RONDREIS: DE MOOISTE DORPEN
VAN LIGURIË  

72+

keren geboekt

100%

genieten

9,0

waardering 

fly-drive reis van de 'il Golfo dei poeti' naar de 'Bloemenrivièra'

Je kunt deze reis zowel met je eigen auto als met een huurauto doen. Van de "Riviera di Levante",
het oostelijke deel van de kust, tot het einde van de "Riviera di Ponente", het westelijke deel tot
de Franse grens, je bezoekt alle belangrijke steden, kleine, verborgen dorpjes met de charme
van de voormalige vissersdorpjes en vooral de wereldberoemde "Cinque Terre", waar kunstenaars
en dichters de afgelopen eeuwen al enthousiast over zijn.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

wat een heerlijke regio met adembenemende dorpjes, restaurantjes, stranden en heerlijk eten. Dank je anna voor de tip!

R. Stenzen

het is wel een aanrader wat een mooie regio, vervolgens een paar dagen aan het prachtige comomeer.
Sylvia v.D

Ligurië tussen oude dorpjes en romantische locaties. 

Ligurië tussen oude dorpjes en romantische locaties. Van Ponente tot Levante: bijzonderplekken voor een unieke ervaring. In zijn landschappen, zijn zee, zijn dorpen en zijn cultuur verbergt Ligurië een uitnodiging om dit buitengewone land te ontdekken om er verliefd op te worden in elk aspect en in elk seizoen. Een schoonheid die nooit opzichtig is, maar die ontdekt moet worden door de regio te reizen. Een speciale route die de harten van alle geliefden zal veroveren. Van het artistieke erfgoed, bewaard in de kleine dorpjes aan zee en in het binnenland, met een land dat altijd toeristen van over de hele wereld heeft aangetrokken, tot de culinaire traditie die van hoge kwaliteit is en het is dus genieten in Ligurië.

routebeschrijving 

Dag 1:   Aankomst in Lerici

Aankomst in Lerici in de buurt van La Spezia, waar je eerste accommodatie zich bevindt.

Hotel Byron (Lerici)

Dag 2:   Améglia - Montemarcello Magra - Lerici - 30 km.

Na het ontbijt maak je een wandeling door het kleine stadje Lerici, op slechts een paar kilometer van de havenstad La Spezia. Het is gelegen aan Il Golfo dei Poeti, de Golf van Dichters. Het pittoreske stadscentrum wordt gedomineerd door het middeleeuwse kasteel en de kleine kerk van San Francesco is, ondanks zijn barokke structuur, van middeleeuwse oorsprong. Vanaf hier kun je mooie tochten maken, bijvoorbeeld naar Vezzano Ligure, en garant staat voor een prachtig uitzicht op de golf en het achterliggende landschap. Rijd naar Améglia voor een bezoek aan het natuurpark Montemarcello-Magra met zijn kustplaatsen Serra en Tellaro.


Dag 3:  Cinque Terre 

De Cinque Terre bestaat uit vijf dorpen - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso - die niet zo lang geleden alleen te voet over gevaarlijke kliffen en paden konden worden bereikt. Met de trein vanuit La Spezia ben je met een van de kleine lokale treintjes in enkele minuten in Riomaggiore. Loop naar Manarola (duur: ca. 1 uur, de beroemde "Via dell' Amore" is tot ca. 2023 gesloten wegens renovatiewerkzaamheden na een aardverschuiving). Ga verder met de trein naar Vernazza aan de monding van de rivier de Vernazzola of zelfs tot aan Monterosso. In de middag geniet je van een boottocht naar Portovenere en van daaruit keer je terug naar La Spezia.


Dag 4:   Genua - Noli - Sanremo - 277 km. 

Vandaag rijd je westwaarts naar de Riviera di Ponente of de Bloemenrivièra. Na een korte omweg naar Porofino, kun je tijdens een lange wandeling Genua, de hoofdstad van Ligurië, verkennen. Bezoek de oude haven; hier bevindt zich ook het bekende aquarium, wat vooral voor gezinnen met kinderen een onvergetelijke reis is. Bekijk de barokke palazzi van Via Garibaldi. Het middeleeuwse Noli, weggestopt in een kleine baai, is je laatste stop op de dag voordat je naar je accommodatie in Sanremo gaat.

Best Western Hotel Nazionale (Sanremo)

Dag 5:   San Remo - Alassio - Finalborgo - 171 km.

Na een ochtendwandeling in Sanremo met de prachtige kathedraal van San Siro en de Villa Nobel en Villa Ormond rijd je landinwaarts over de kustweg via Alassio naar een van de mooiste middeleeuwse vestingsteden van Ligurië - Finalborgo, behorend tot de vereniging van de mooiste dorpen van Italië - "I Borghi piu' belli d'Italia". Volledig omringd door zijn middeleeuwse stadsmuren met vier stadspoorten. Prachtige paleizen uit de renaissance en middeleeuwse vestingwerken vormen een aantrekkelijk contrast. Het klooster van Santa Caterina met het goed bewaard gebleven klooster is ook de moeite waard. Voor het diner word je verwacht in een typisch restaurant in Sanremo.


Dag 6:   Triora - Apricale - Dolceacqua - 123 km.

Ga op ontdekkingstocht tussen de mooie dorpjes van het Ligurische binnenland in de Middellandse Zee Alpen: Seborga, Perinaldo, Apricale en Triora zijn de namen van de steden die niet alleen goed bewaarde middeleeuwse dorpjes of mooie barokke parochiekerken hebben, maar ook een bewogen geschiedenis, die het leven van de bewoners in deze afgelegen gehuchten en bossen bepaalden. 


Dag 7:   Ventimiglia - Nice - 110 km.

Je bevindt je op slechts een paar kilometer van de Franse grens, dus maak van de gelegenheid gebruik om Nice te bezoeken. Ventimiglia wordt de poort naar het westen genoemd en het is de moeite waard om de kathedraal van Santa Maria Annunziata en het Romeinse theater te bezoeken. Het 19e-eeuwse Fortezza Annunziata biedt een weids uitzicht op de zee. Ontspan op een van de prachtige stranden rond Nice en geniet van de verfijnde flair van deze stad.


Dag 8:   Vertrek 

Vertrek of geniet van een verlenging in één van onze unieke accommodaties.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


 • 7 nachten/ontbijt: 3x Hotel Byron, Lerici; 4x Best Western Hotel Nazionale, San Remo
 • 1 diner (3-gangenmenu, exclusief drankjes) in een restaurant nabij La Spezia; 1 diner (3-gangenmenu, exclusief drankjes) in een typisch restaurant in San Remo
 • 1 Cinque Terre Card, treinkaartjes Cinque Terre
 • Boottocht Vernazza/Monterosso – Portovenere – La Spezia
 • Infoboekje met nuttige bestemmingsinformatie voor je rondreis

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • parkeerkosten

Reisdata : 01/01 - 23/11
aankomst dagelijks

Opmerkingen en aanvullende informatie:


je ontvangt gedetailleerde reisinformatie, een roadbook en routebeschrijving bij het eerste hotel.

Toegankelijkheid:


Deze reis is niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit.

ontdek de regio ligurië

8- daagse rondreis 

Een rondreis met eigen auto of fly-drive
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf in goede acccommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met een roadbook

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

genieten in ligurië

Je reist van het zuiden naar het noorden

vanaf 595,00 p.p.