8- DAAGSE RONDREIS IN EEN FIAT 500 CABRIO
DOOR DE TOSCANE EN UMBRIË

55+

keren geboekt

100%

genieten

9,7

waardering 

LA BELLA ITALIA MET DE CINQUECENTO - TOSCANE EN UMBRIË - COMFORT

Prachtige dagtochten met de FIAT 500 cabriolet, doe je vanuit één locatie. Geniet van het gevoel van avontuur en vrijheid gecombineerd met de zekere melancholie van deze  legendarische auto's. Een navigatiesysteem en zorgvuldig voorbereide routesuggesties leiden je  langs de mooiste panoramische routes naar bezienswaardige bestemmingen. De details vind je in een gedetailleerd roadbook, dat je bij je cabrio en alle benodigde wegenkaarten ontvangt en dat naast de respectievelijke reisbeschrijvingen ook tal van aanbevelingen bevat voor de bezienswaardigheden, restaurants, wijnhuizen en nog veel meer. Ongeacht dit, kun je de routes natuurlijk naar eigen smaak samenstellen.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

Heerlijk in juni met aangename temperatuur in een unieke fiat 500 cabrio, en wat blijft de toscane mooi. dank voor het regelen Anna!

Emma van B.

Super rondreis in de toscane prima geregeld. prachtig was het, leuk met zo'n fiat 500.

M.A

Fiat 500 Cabrio

De Strada del Vino en dell’Olio Chianti Classico

Vanuit het Vernaccia gebied rond Certaldo en San Gimignano gaat het richting Montespertoli, langs wijnhuizen en mooie landschappen met adembenemende uit-zichten. De 'grens' over naar Umbrië via Chiusi. Je gaat naar het Lago di Trasimeno, Città della Pieve en via prachtige wegen gaat het naar het  adembenemende Orvieto. Umbrië kent ook heerlijke wijnen en een fantastische lekker keuken. Ontdek de Toscane en Umbrië op een Vespa en met de Fiat 500 Cabrio. 

routebeschrijving 

Dag 1: Aankomst - 46 km

Aankomst op de luchthaven van Florence of Pisa en ophalen van de Fiat 500 na een korte introductie in het Engels. Rijd naar de eerste accommodatie.
Hotel Certaldo in Certaldo.


Dag 2:  Etruskische Tour - 60 km

Deze ochtend begin je aan je eerste ontdekkingstocht: eerst rij je  door het witte wijnbouwgebied Vernaccia tussen Certaldo en San Gimignano. Je  kunt je lunchpauze doorbrengen in het natuurreservaat van Castelvecchio, tussen de mysterieuze ruïnes van de eens zo machtige middeleeuwse nederzetting. De laatste etappe van vandaag is Volterra met de monumentale Etruskische stadsmuren en de talrijke albasten ateliers in de smalle, middeleeuwse straatjes. Iedereen die geïnteresseerd is in de Etruskische cultuur mag een bezoek aan het Etruskische Museum niet missen.


Dag 3:  Montespertoli Tour - 80 km

Vandaag gaat het  naar het noorden: vanuit Certaldo rij je door wijngaarden en olijfgaarden naar Montespertoli, dat panoramisch op een heuvel troont en prachtige uitzichten naar alle richtingen biedt. Een klein wijnmuseum nodigt uit voor een pauze en tal van wijnhuizen om goede wijnen te proeven. Vanuit Montespertoli kun je weer naar het zuiden via Lucardo, het stille gehucht dat waarschijnlijk door de Longobarden is gesticht. Een korte rondleiding neemt je mee terug naar de middeleeuwse geschiedenis.


Dag 4:  Van Toscane via Siena en Montalcino naar het groene Umbrië

Laten we naar Umbrië gaan. Vanuit je accommodatie maak je een kleine omweg te maken naar Siena. Het schelpvormige Piazza del Campo en de Duomo met zijn rijkelijk versierde ingelegde vloer zijn te mooi om niet minstens een paar uur te bezoeken. Daarna ga je verder naar het zuiden, door de fascinerende landschappen van de "crete senesi" bij Asciano of door de vallei van de rivier de Orcia. Montalcino met zijn prachtige middeleeuwse stadscentrum ligt op je route, maar vooral met de wereldberoemde Brunello-wijn, die herhaaldelijk belangrijke medailles wint op internationale wijncompetities. Pienza met zijn renaissance-architectuur is ook een bezoek waard. Vervolgens rij je bij Chiusi naar je tweede accommodatie Podere le Olle in Montegabbione.


Dag 5: “Vino nobile” van Montepulciano en het labyrint van Porsenna

Rijd vanaf je agriturismo eerst een stukje naar het noorden. Via Città della Pieve bereik je Sarteano. Ga verder naar Montepulciano, bekend om zijn "Vino nobile". De volgende fase is dan Chiusi, waar je zeker een bezoek moet brengen aan het labyrint van Porsenna: Het ondergrondse systeem van gangen en tunnels is eigenlijk een meesterwerk van Etruskische architectuur omdat het ging over cysternen en waterleidingen voor de grote Etruskische kolonie Chiusi. Maar de legende zegt dat het mausoleum van de Etruskische koning Porsenna zich boven deze gangen bevond en zo het labyrint van de koning werd. Via Città della Pieve keren we terug naar de agriturismo.
Hotel Vannucci - Città della Pieve


Dag 6: Orvieto tour - 110 km

Via Montegabbione en Ospedaletto bereik je Orvieto, dat vanaf een tufsteenheuvel trots uitkijkt over de Tibervallei. De beroemde stad is een lange stop waard om de talrijke monumenten te bezoeken: de Duomo, een meesterwerk van gotische architectuur, die drie eeuwen in beslag nam; de fontein van San Patrizio, een 16e-eeuws technisch meesterwerk met een diepte van 62 meter; de ondergrondse Orvieto, een fascinerende afdaling in een labyrint van 1200 grotten, gangen, putten en stortbakken. Keer terug naar uw accommodatie via Monteleone d'Orvieto.


Dag 7: Meer van Trasimeno - 175 km

Vandaag maak je een omweg naar het meer van Trasimeno voordat je langzaam terugkeert richting Florence zodat je de volgende dag niet al te ver hoeft te reizen naar het vliegveld. Na Città della Pieve gaan we naar San Feliciano aan de oostelijke oever van het meer van Trasimeno, het vierde grootste meer van Italië. Vanaf hier kun je bij mooi weer een boottocht maken naar Isola di Polvese. U rijdt via Passignano naar het noorden en kunt via Rapolano Terme en Monteriggioni terugkeren naar uw startaccommodatie in Toscane.


Dag 8: Vertrek

Vertrek naar de luchthaven en teruggave van de huurauto of met eigen auto terug naar huis maar nagenieten kan natuurlijk ook, wij informeren je graag.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 7 nachten/ontbijt: 4x Hotel Certaldo ****, nabij San Gimignano; 3x Hotel Vannucci ****, Città della Pieve

  • 7 dagen FIAT 500 Cabrio van/naar de luchthaven van Florence of Pisa, onbeperkt aantal kilometers
  • Deels verzekering inbegrepen, met een eigen risico van 350 euro bij diefstal.
  • Welkomstbriefing in het hotel (in het Engels)
  • GPS en roadbook met routesuggesties, beschrijvingen, aanbevelingen voor bezienswaardigheden, enz., wegenkaarten, elk ter plaatse verkrijgbaar
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • evt. De vlucht
  • toeristen belasting

Reisdata :15.3 - 10.11.
aankomst dagelijks

Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit

Orvieto Umbrie Italie

genieten van twee regio's in italië

8- dagen in een fiat 500 cabrio

Een heerlijlke rondreis door 2 regio's
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Mooie luxe hotels**** 

Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

infoboekje

Met gedetailleerde reisinformatie

italië ontdekken op zijn italiaans

In een adembenemend mooie omgeving 

vanaf 1.137,00 p.p.