Gardameer Italie

8-DAAGSE RONDREIS GARDAMEER EN EMILIA ROMAGNA

25+

keren geboekt

100%

genieten

9,1

waardering 

rondreis Gardameer en emilia romagna met eigen auto

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van 369,98 km². Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. Het Gardameer ligt in de regio's Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. Het meer heeft de bijnaam Benaco, met de klemtoon op de tweede lettergreep

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

goeie combinatie van een prachtig meer en het unieke emilia romagna.

Gert K.

was nooit zo'n bewonderaar van het gardameer maar daar heb ik me toch mooi vergist. geweldig in combinatie met Emilia romagna. 

R. Beumer

mooie combinatie van twee bestemmingen

Gelegen tussen de loop van de Po in het noorden en de reliëfs van de Apennijnenin het zuiden, wordt deze regio van Midden-Noord-Italië beschouwd als een van de meest vruchtbare en productieve in Italië, mede dankzij de invloed van de Adriatische Zee. Cultuur, culinair of kunstzinnig, heeft in dit land vruchtbare grond gevonden en heeft daar haar diepe wortels geplant. Art, historische steden: Bologna, Parma en steden tot werelderfgoed verklaard door UNESCO, Ferrara, Modena en Ravenna. Liefhebbers van zee, zon en plezier kiezen voor de Riviera Romagnola, met het langste strand van Europa, plaatsen als Rimini, Riccione. Het achterland biedt zijn kuuroorden zoals Salsomaggiore Terme, Emilia Romagna met het derde kleinste land van Europa, de Republiek San Marino.

Dag 1:   Aankomst in Ferrara
Vroeg vertrekken laat toe om in late namiddag nog ter plaatse te ontspannen in de regio Emilia Romagna. Het stadscentrum van Ferrara ligt op een steenworp: een gezellig praalstadje met mooie paleizen uit de 14de eeuw. Ook het Castello Estense en de kathedraal zijn de moeite om te bezichtigen.  
Aankomst in Corte dei Gioghi (agriturismo) voor 3 nachten.   

Dag 2:   Modena - 85 km en/ of Bologna - 50 km.

 Modena (85 km) of Bologna (50 km). In Modena is de stad van Ferrari, maar ook van miniatuurkunst (handschriften), van mooie gebouwen, ... Bologna is een cultuurstad, rijk aan historische gebouwen. Wie met de trein erheen wil, het station ligt amper 3 km van je verblijfplaats. Met de wagen is het 60 km rijden naar de zandstranden van de Lidi Ferraresi, voor de gegadigden.


Dag 3:  Ravenna - 87 km. en Faenza - 98 km.

Ravenna (87 km) is een stad in de regio Emilia-Romagna die je gezien móet hebben. Je mag zeker de mozaïeken uit de vroegchristelijke en Byzantijnse periode niet missen. Faenza (98 km) ligt iets verder. Al vanaf de 12de eeuw bekend voor verwerking van keramiek. Of naar Padua - 72 km.: Verrassende stad met mooie bezienswaardigheden: kunst, kerken en paleizen, waardevolle schat aan fresco's, ...


Dag 4:   Richting het Gardameer - 170 km.

Gelegen op 18 km van het zuidelijke deel van het Gardameer. Het hotel ligt in een rustig straatje in het oude deel van Montichiari. De bezienswaardigheden in het stadje liggen in een straal van 1 km. Het hotel is een gerenoveerde villa met 18 kamers die allemaal verschillend zijn. Even uitrusten kan in de tuin. 
4 nachten in Hotel Palazzo Novello *** in Montichiari (Gardameer)

Dag 5:   Verona - 57 km.

Verona, je kunt er gerust een dagje verblijven. Het is niet alleen de stad van Romeo en Julia, maar ook de "Poort van Italië", omdat het alle schoonheid en culturele rijkdom van de Bel Paese. De Venetiaanse stad verovert met zijn sfeer rijk aan geschiedenis en onschatbare schoonheden.


Dag 6:   Tour rond het Gardameer  - 190 km.

Doe je een complete rondrit, dan bedraagt die 190 km. Hou er rekening mee dat je niet alleen bent, dus snel gaat het niet vooruit, maar hoeft dat? Tips voor bezoek aan het stadje Garda. Verder ook mogelijk om Riva del Garda en Torbole te bezoeken. Of je kan naar het versterkte stadje Sirmione op het schiereiland waar je het stadje binnenkomt via een monumentale stadspoort.  


Dag 7:   Brescia - 29 km. - Mantua - 45 km., Milaan - 110 km. of Venetië - 170 km.

Brescia (29 km), historisch interessant of cultuurstad Mantua (45 km) of Milaan (110 km) of Venetië (anderhalf uur rijden, 170 km)


Dag 8:   Vertrek 

Vertrek richting Nederland of verleng je verblijf in één van onze mooie accommodaties.  

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • Incl. 7 x overnachting en ontbijtbuffet
  • Genieten van verdiende rust, natuur en cultuur 
  • Uitgeschreven rondrit Gardameer
  • Veel ideeën voor stedentrips: Ravenna, Modena, Bologna, Verona, Padua
  • Zin in een citytrip Venetië op deze rondreis?
  • Gratis reisgids bij reservering rondreis


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?


  • toeristenbelasting
  • parkeerkosten

Reisdata : 01/01 - 17/12
aankomst dagelijks. 

het gardameer en emilia romagna 

8- daagse rondreis 

Een rondreis met eigen auto
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf in goede acccommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met een roadbook

Je ontvangt duidelijke

routebeschrijvingen.

genieten in noord- en midden italië

Je reist van Emilia Romagna naar het Gardameer

vanaf 395,00 p.p.