Regio Calabrie Italie

8- DAAGSE RONDREIS: de schatten van calabrië

45+

keren geboekt

100%

genieten

8,9

waardering 

  fly-drive reis door de regio calabrië

Het is het puntje van de laars, het uiterste zuiden van Italië, omgeven door de prachtige wateren van de Ionische en Tyrrheense Zee en gescheiden van Sicilië door de Straat van Messina. Het aangename klimaat, de prachtige kleuren van de kristalheldere zee, de rotsachtige kusten afgewisseld met zandige kusten, de wilde en mysterieuze natuur, de intense en authentieke smaken van de lokale keuken, de getuigenissen van zijn oude oorsprong, maken Calabrië tot een unieke plek om te zijn zowel in de winter als in de zomer bewonderd. En voor degenen die liever het verleden van dit land leren kennen, biedt Calabrië, de bakermat van Magna Graecia en het land van oude nederzettingen, een ruime keuze aan kerken, kloosters,
kastelen, paleizen en plaatsen waar eeuwenoude gebruiken en tradities bewaard zijn gebleven.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

We waren er nog nooit geweest maar wat een adembenemende mooie regio en de authenticiteit en de prachtige mensen.

L.K

Wat een geweldige regio. de moeite absoluut waard. dank jeanette voor de gouden tip!

Anita G.

Ontdek een land rijk aan geschiedenis en schoonheid!

Calabrië is bezaaid met charmante dorpjes die kostbare schatten van geschiedenis en cultuur bevatten. Omgeven door unieke landschappen, behouden de dorpen van Calabrië traditie , authenticiteit , architectuur, verborgen schatten en talloze gastronomische hoogstandjes . Elk seizoen is goed om de schoonheid van de dorpen te ontdekken. Overal in Calabrië zijn er kleine juweeltjes met verrassingen in elke hoek, waaronder kerken die waardevolle kunstwerken bewaren en oude trattoria's die een royale Calabrische keuken bieden, workshops waar ambachtslieden nog steeds producten op de traditionele manier maken, adellijke paleizen die het verhaal van de regio door de pracht van hun structuren.

Dag 1:   Aankomst op Lamezia Terme Airport - 70 km.

Aankomst op Lamezia Terme Airport en haal de huurauto op. Rijd noordwaarts richting Amantea waar je eerste accommodatie zich bevindt. Als je op tijd arriveert, kun je nog een korte trip maken naar Fiumefreddo Bruzio, ongeveer 15 km verderop. De plaats behoort tot de vereniging van »borghi piu' belli d'Italia« - »de mooiste dorpen van Italië«  met een spectaculaire uitzicht op zee van Calabrië. Het kasteel "Castello della Valle", gelegen op een hoogte van ongeveer 220 meter, dateert eigenlijk uit de Middeleeuwen, maar werd in de daaropvolgende eeuwen steeds weer uitgebreid en herbouwd en presenteert zich vandaag als een monument uit de late Renaissance.

Dag 2:   Diamante - Altomonte - Morano Calabro - Civita - 300 km.

Begin je sightseeing vandaag met het kleine stadje Diamante. Het voormalige vissersdorp op de kliffen boven de zee heeft zijn kalme en karakteristieke uitstraling behouden en staat bekend om zijn artistieke muurschilderingen, de "murales". Daarna ga je naar het natuurpark Monte Pollino, de natuurlijke grens tussen de regio's Calabrië en Basilicata. Voor de hoge toppen tot 2.200 meter hoog liggen de dorpen Morano Calabro , Altomonte en Civita. De huizen lijken op elkaar gestapeld.


Dag 3:  Cosenza - het Sila National Park - 152 km.

De stad is het culturele centrum van Calabrië en heeft naam gemaakt met het gewaagde openluchtmuseum MAB - "Museo all'aperto Bilotti" van moderne kunst. We gaan verder naar het Sila National Park met zijn prachtige en originele landschap. Het stuwmeer Lago Cecità op 1550 meter hoogte is een goed startpunt voor een wandeling over het beboste plateau. Plan voordat je terugkeert naar je accommodatie in de buurt van Cosenza een stop in San Giovanni in Fiore,


Dag 4:   Santa Severina - Le Castella - Capo Colonna - 197 km.

Vandaag steek je de bergen over naar Santa Severina aan de Ionische kust met het best bewaarde historische stadscentrum. Naast het Normandische kasteel en de kathedraal, moet je zeker een bezoek brengen aan de enige Byzantijnse doopkapel die vandaag nog intact is, met fresco's uit de 10e-11e. Eeuw! Het Aragonese fort van Le Castellabij Isola di Capo Rizzuto is een echte traktatie voor amateurfotografen. Het kleine fort ligt op de kaap in het midden van de blauwe zee en verandert van kleur afhankelijk van het tijdstip van de dag. Capo Colonna is het meest oostelijke punt van Calabrië, een enkele Romeinse zuil getuigt nog steeds van de eens zo grandioze tempel gewijd aan de godin Hera, maar door de eeuwen heen als steengroeve gebruikt. Daarna bereik je je volgende accommodatie in Soverato.

Dag 5:   Roccelletta Ionica - Squillace - Stilo - 214 km.

Vandaag is het de Ionische kust, met aan het eind van de dag een omweg naar het bergachtige achterland. Ook Romeinse kolonies hebben hier hun sporen nagelaten: het archeologische park Scolacium bij Roccelletta met indrukwekkende overblijfselen van het Griekse en Romeinse theater en de ruïnes van de basiliek van Santa Maria, evenals het Normandische fort van Squillace zijn de moeite waard. Ga verder naar het zuiden bij Monasterace Marina richting Stilo en bezoek de prachtige Byzantijnse kerk Cattolica. Het kleine gebouw met zijn 5 koepels is van binnen versierd met kostbare fresco's uit de 10e-15e eeuw. eeuw ingericht. Daarna rijd je naarje volgende accommodatie bij Roccella Ionica.


Dag 6:   Gerace - Locri - Pentedattilo - 140 km.

Vandaag omcirkel je de teen van de laars aan de »Costa dei gelsomini«, de Jasmijnkust, en keer je terug naar de Tyrrheense kust. Stop eerst in Gerace, een van de mooiste historische binnenstad van Calabrië. Ga verder langs de kust naar de spookstad Pentedattilo, 250 meter boven de zeespiegel en bewaakt door een cyclopische rots die lijkt op een hand met 5 vingers. Jarenlang verlaten door de bewoners, is de oude stad onlangs herontdekt als een populaire excursiebestemming. Een wandeling door de kleine straatjes zorgt voor een onvergetelijk uitzicht op de Etna, die vanuit het nabijgelegen Sicilië begroet.


Dag 7:   Reggio Calabria - Scilla - 111 km.

Het zou verkeerd zijn om de bruisende regionale hoofdstad Reggio Calabria te zien als slechts een verbindingshaven met Sicilië, omdat het veel te bieden heeft: onverwachte art nouveau-architectuur, gebouwd na de aardbeving van 1908, is duidelijk zichtbaar in verschillende palazzi van de stad. Slenter langs de Lungomare Falcomatà-boulevard met uitzicht op Sicilië. Scilla ligt precies aan het begin van de Straat van Messina, waar, volgens de Odysseus-legende, het gelijknamige zeemonster zich verstopte en de schepen aanviel. Het pittoreske vissersdorpje direct aan zee met de historische wijk Chianalea is een van de meest romantische plekken in Calabrië. Vanaf het middeleeuwse Castello Ruffo heeft men een spectaculair uitzicht over de zee naar Sicilië. Talrijke elegante palazzi, de Normandische kathedraal en het heiligdom van Santa Maria dell'Isola zijn absolute hoogtepunten van een stadstour.


Dag 8:   Vertrek 

Na het ontbijt rijdt u naar Lamezia Terme om de huurauto in te leveren en te vertrekken of je  verblijft nog in een van de prachtige accommodaties, even helemaal niets doen en na genieten van deze prachtige rondreis. 

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • Sunny Cars Group BB autohuur zonder eigen risico van/naar Lamezia Terme Airport; let op de voorwaarden van de huurauto op olimar.de/mietwagen
  • 7 nachten/ontbijt: 1x Hotel Mediterraneo Palace****, Amantea, 2x BW Hotel President****, Cosenza, 1x Park Hotel Mirabeau ****, Montepaone, 1x Club Kennedy****, Roccella Ionica, 1x Hotel Medinblu ***, Reggio Calabria, 1x Hotel Cannamele Resort ****, Parghelia/Tropea.
  • 1 x likeurproeverij op de 2e dag in Altomonte
  • 1 x bergamotproeverij op dag 6 in Gerace
  • 1 x Proeverij van typische producten in Tropea
  • Hoogwaardige reisdocumenten, inclusief reisgidsen en gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?


  • toeristenbelasting
  • parkeerkosten
  • vlucht naar lamezia terme, wij boeken deze graag voor u.

Reisdata : 01/04 - 23/10
aankomst dagelijks. 

Deze reis is niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit .

rondreis door calabrië

8- daagse rondreis 

Een rondreis met eigen auto of fly-drive
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf in goede acccommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met een roadbook

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

genieten in calabrië

Geniet van deze nog onbekende regio

vanaf 740,00 p.p.