8- DAAGSE RONDREIS: DE ERFENIS VAN DE MEDICI UIT FLORENCE

76+

keren geboekt

100%

genieten

9,1

waardering 

Rondreis door indrukwekkende cultuurlandschappen

Het geslacht De' Medici (of Dei Medici) was een machtige en invloedrijke familie, die in Florence als grondlegger van hetinternationale bankwezen gedurende de 15e eeuw op het gebied van kunst een toonaangevende rol speelde. De leden van de familie De' Medici hadden invloed op de kunst en de architectuur vooral in Florence. Zij bezaten onder andere het Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen. Ook begonnen zij het museum in de Uffizi. In 1410 werd Giovanni di Bicci de' Medici benoemd als de beheerder van het vermogen van de paus. Zijn zoon bouwde de bank internationaal uit, waardoor zij hun fortuin nog verder vergrootten. Naast Rome kwamen er filialen in Venetië, Pisa en Milaan, in Avignon, Brugge, Genève en Londen. Hun macht was het grootst onder de leiding van Lorenzo il Magnifico. Brunelleschi en Donatello kregen opdracht tot de bouw en versiering van de Dom in Florence. Michelangelo begon zijn opleiding als beeldhouwer in de tuinen van De' Medici.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

ga in mei/ juni. geweldig, leuk druk, aardige bevolking en wat een prachtige regio met mooie accommodaties.

J. van Vleuten

gewoon een prachtige rondreis, de landschappen, goede hotels en wijnen en eten. 

Sven K

De Medici liggen begraven in de Cappelle Medicee van de Basilica San Lorenzo in Florence

Rijk geworden als wolhandelaren en als bankiers, wisten de De' Medici zich steeds meer politieke macht te verwerven. De familie De' Medici bracht drie pausen (Leo X, Clemens VII en Leo XI) voort, meer dan 50 kardinalen en twee koninginnen van Frankrijk (Catharina en Maria). Door het financieren van veldtochten raakte de koning van Frankrijk in de schulden, en was gedwongen tot toestemming in een huwelijk. Zijn schoondochter Maria de' Medici bracht 600.000 goudgulden mee als bruidsschat. Aan het einde van de 17e eeuw nam de macht van de De' Medici's af. In 1737 stierf de laatste De' Medici met politieke macht (Gian Gastone). Er is nog een nevenlijn, die producten op de markt brengt onder de naam Lorenzo de' Medici. In totaal leven er nog ongeveer 25 personen met de naam De' Medici.

routebeschrijving 

Dag 1: Aankomst 

Met uw eigen auto of een huurauto (op Pisa of Florence airport) rij je  naar je hotel op de heuvels boven Florence. Geniet van een aperitief bij zonsondergang in de tuin van je accommodatie. Als je vroeg aankomt, kun je ook een eerste wandeling maken door de Medici-stad en de gevel van de Duomo en het Baptisterium bewonderen in het avondlicht.

I Parigi & Corbinelli - Florence


Dag 2:  Florence

Neem een hele dag de tijd om het ongelooflijke aanbod van de metropool  te zien, de stad is een echt openluchtmuseum. Op elke hoek kun je de sporen van het rijke en trotse verleden bewonderen: de Galleria degli Uffizi, de paleizen van de Medici-familie zoals Palazzo Medici Riccardi of Palazzo Pitti. Loop vanaf het gekanteelde Palazzo dei Cinquecento over de Ponte Vecchio en bewonder de displays van de goudsmeden. In de Via Tornabuoni vind je fijne winkels van de beroemde mode- en sieradenmerken, maar bezoek ook de kleine ambachtelijke winkels aan de overkant van de Arno in de wijk San Frediano . De Boboli-tuinen zijn een groene oase met elegante sculpturen. Beklim de trap naar Piazzale Michelangelo of neem de openbare bus naar Fiesole:


Dag 3:  Pistoia - Montecatini - Lucca - ca. 94 km

Vandaag rij je  naar het westen, Lucca is je bestemming voor vandaag. Op de route heb je talloze interessante haltes zoals Pistoia met de prachtige kathedraal en het zilveren altaar, Montecatini, waar je de kabelbaan naar het oude centrum kunt nemen of Montecarlo met het prachtig bewaard gebleven fort. Hier wordt de uitstekende rode wijn Montecarlo Doc geproduceerd. Wanneer je de voorkeur geeft aan heuvelachtige landschappen, neem dan de route via de Medici Villa van Poggio a Caiano en Vinci met zijn zeer interessante Leonardo Museum. Eenmaal aangekomen in Lucca leer je de stad eerst van bovenaf kennen: tijdens een avondwandeling over de 4 km lange stadsmuur of bij het beklimmen van de 45 meter hoge Torre Guinigi-toren, die wordt bekroond door een kleine tuin met bomen.

Villa La Principessa - Lucca


Dag 4:  Pisa - Siena - ca. 175 km

Als je niet de snelste route naar Pisa wilt nemen, maak dan een omweg naar Lago di Massaciuccoli, een hoogtepunt voor natuurliefhebbers, met zijn loopbruggen door het riet en de hutten voor vogelaars. Ook heel dichtbij is Torre del Lago Puccini, waar je het huis kunt bezoeken waar de componist werd geboren. In Pisa bezoek je vervolgens de unieke "Campo dei Miracoli" met de wereldberoemde scheve toren, de Romaanse kathedraal van San Ranieri en het Baptisterium.
Wanneer je  op weg naar Siena nog tijd over hebt, rij dan via de Via Peccioli en Lajatico door de vallei van de rivier de Era en stop bij  bij het albasten stadje Volterra. De machtige, originele Etruskische stadsmuren en het prachtige stadscentrum met de talrijke albasten ateliers zijn een bezoek waard.

Hotel Garden - Siena


Dag 5: Chianti - San Gimignano - 75 km

Rijd vandaag over de beroemde provinciale weg 222 "Strada Chiantigiana", geniet van het indrukwekkende landschap en bezoek de wereldberoemde hoofdsteden van de Chianti Classico: Gaiole, Radda en Greve. Onder Cosimo dei Medici werden de eerste wetten aangenomen om de oorsprong van de beroemde wijn te beschermen en de internationale marketing ervan te reguleren. De weg is omzoomd met de mooiste kastelen en paleizen zoals Volpaia, Meleto, Brolio en bijna allemaal bieden ze de mogelijkheid om heerlijke wijnen te proeven in hun kelders. Op de terugweg naar Siena mag een omweg naar San Gimignano niet ontbreken. De karakteristieke huistorens van de stad lonken van verre, hoe hoger ze waren, hoe belangrijker de familie die erin woonde.


Dag 6: Siena - ca. 60 km

Wijd de dag aan een bezoek aan Siena, een kleine maar elegante stad die vooral bekend staat om de Palio  in juli en augustus. Als je de Duomo tussen half augustus en oktober bezoekt, zul je genieten van de vloer die volledig is gemaakt van marmeren inlegwerk en mozaïeken. In de overige maanden worden er tapijten over gelegd. Het Santa Maria della Scala Museum is ook de moeite van het bekijken waard; talrijke kleine interessante "botteghe" langs de middeleeuwse straten. Voordat je verder gaat naar het zuiden, kun je een kopje koffie drinken op het schelpvormige Piazza del Campo. Dan gaat het verder, door het harde erosielandschap van de "Crete Senesi" naar de volgende accommodatie.

L'Orto delle Terme - Bagno Vignoni


Dag 7: San Quirico d'Orcia - Pienza - Montepulciano - ca. 55 km

Laat je niet verleiden door de warmwaterbronnen in Bagno Vignoni en wees niet bang om de prachtige omgeving van de Orcia-vallei te verkennen. San Quirico d'Orcia, een belangrijke etappe op de middeleeuwse pelgrimsroute "Via Francigena" met gezellige steegjes en pleinen, Pienza, de elegante renaissancestad ontworpen door Bernardo Rossellino als de "ideale stad" voor paus Enea Piccolomini en Montepulciano met de mooie gesloten. Het stadscentrum zijn de hoogtepunten van je reis in het zuiden van Toscane.


Dag 8: Vertrek

Vertrek vanuit het hotel in Bagno Vignoni en einde van de reisroute, naar de luchthaven en teruggave van de huurauto of met eigen auto terug naar huis maar nagenieten kan natuurlijk ook, wij informeren je graag.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 7 nachten/ontbijt: 2x I Parigi Corbinelli, vlakbij Florence; 1x Hotel La Principessa, nabij Lucca; 2x Hoteltuin, Siena; 2x Hotel L'Orto delle Terme, Bagno Vignoni
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • evt. De vlucht
  • toeristen belasting
  • eigen uitgaven

Reisdata :30/3 - 21/10
aankomst dagelijks

Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit

de sporen van de medici

8- dagen de sporen van de medici volgen

Dwars door de Toscane
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Mooi gelegen hotels

Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

infoboekje

Met gedetailleerde reisinformatie

van noord naar zuid

In een adembenemend mooie omgeving 

vanaf 487,00 p.p.