8- DAAGSE luxe RONDREIS: DE MAGIE VAN DE MEREN

45+

keren geboekt

100%

genieten

8,5

waardering 

Noord Italiaanse meren

Het gardameer en het lago maggiore

Poëzie en romantiek aan de Italiaanse meren, elk met hun eigen karakter. Aan het Maggioremeer verblijf je in de belle époque Grand Majestic die behoort tot de 100 mooiste hotels van Italië. Aan het Gardameer logeer je in een charmant dorpje op een berg hoog boven het meer, prachtig uitzicht verzekerd! Het Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd, van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Het Zwitserse deel ligt in het kanton Ticino. De westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio Piëmont, de oostelijke oever in Lombardije. Het meer is 212 km² groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. 

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

wat zijn de italiaanse meren toch mooi. welke het mooist is? geen idee. beide uniek!

Tatjana A. 

WAt een mooie reis rond de noord- italiaanse meren.  we hebben genoten. Bedankt maar weer. tot de volgende keer.

K. Snippe

mooie combinatie van twee prachtige meren

Het Gardameer (Italiaans: Lago di Garda) is het grootste meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van 369,98 km². Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. Het Gardameer ligt in de regio's Lombardije (provincie Brescia), Trentino-Zuid-Tirol (provincie Trente) en Veneto (provincie Verona). Het meer heeft de bijnaam Benaco, met de klemtoon op de tweede lettergreep. 

Het noordelijke deel is smal en ligt ingeklemd tussen steile bergen, waardoor het doet denken aan een Scandinavisch fjord. Het zuidelijke deel loopt uit in een breed bekken waar het schiereiland van Sirmione gelegen is. Er liggen ook zeven kleine eilandjes in het meer. 

Dag 1:  Aankomst aan het Lago Maggiore
aankomst en check-in in je hotel aan het Maggioremeer. Heb je nog zin, breng dan een bezoek aan de Villa Taranto op 2 km.

Grand Hotel Majestic ****- Pallanza


Dag 2:  Stresa en de Borromeïsche eilanden

per motorboot vanuit Stresa naar de Borromeïsche eilanden. Isola Madre is het grootste eiland, vogelrijk met een weelderige vegetatie. De elegante villa is omringd door uitgestrekte botanische tuinen. Daarna naar Isola Superiore dei Pescatori, een oud vissersdorp met typisch nauwe straatjes. Aperitief in het restaurant Imbarcadero. Verder naar Isola Bella, gewijd aan Isabella d'Adda met kostbare kunstcollecties. Het barokke palazzo heeft majestueuze tuinen. Wandeling in het stadje Stresa dat de grandeur van zijn rijk verleden wist te behouden. Terug naar het hotel. Een privémotorboot wacht op je bij het hotel om 19u30 voor een diner in de Restolounge Elvezia op Isola Bella. Terug om 22u30.  


Dag 3:  Lago d' Orta

het Ortameer en Isola San Giulio. Orta San Giulio is een middeleeuws dorpje met karakteristieke smalle steegjes. Van hieruit vertrekt u per motorboot naar Isola San Giulio. ‘s Middags blijft u in Pella, een oud vissersdorpje. Lunch in een typisch restaurantje. Per motorboot terug naar Orta, waar u te voet de Sacro Monte bereikt. Kapellen met unieke fresco’s tonen enkele scènes uit het leven van Sint-Franciscus van Assisi.


Dag 4:   Relax

Een dagje relaxen in het hotel en aan het meer.

Dag 5:  Richting het Gardameer

Je  kunt  eventueel vroeger vertrekken voor een stop aan het Comomeer. Je  rijdt tot in Bellagio, de parel van het Comomeer. Handig is om een dagticket te kopen om per boot op een vlotte manier van het ene plaatsje naar het andere te varen (verbinding om de 20 minuten). Bovendien heb je dan  het mooiste uitzicht vanaf  het water. Na Bellagio verder naar Cadenabbia en de spectaculaire Villa Carlotta met zijn beroemde botanische tuin. Voor de lunch kun je  stoppen in Menaggio, een mooi dorpje en tevens een klein kuuroord. 's Avonds aankomst aan het Gardameer. Je  overnacht in Marciaga di Costermano, een charmant klein dorpje op een heuvel hoog boven het Gardameer. Geniet van een fabelachtig uitzicht op het meer en het schiereiland Sirmione.

Madrigale Panoramic & Lifestyle Hotel ****(*) - Marciaga di Costermano


Dag 6 en dag 7:  Tour rond het Gardameer  - 190 km.

Je kunt Sirmione bezoeken, gebouwd ronde het mooie 15de-eeuwse kasteel Rocca Scaligera. Gezellige terrasjes, nauwe straatjes, restaurantjes, bars, ijssalons, winkeltjes,... Vanuit Sirmione kun je boottochtjes maken. Aan het Gardameer heb je bijzonder veel mogelijkheden, zowel op sportief als cultureel vlak. Bezoek de tuinstad Gardone Riviera en Salò, een elegant stadje met designershops, het middeleeuwse Borghetto en Valeggio sul Mincio met zijn legende van de liefdesknoop, een verhaal van een onmogelijke liefde, Bardolino en zijn vermaarde rode wijn, Punta San Vigilio, een verborgen pareltje. Wijnproeven bij de verschillende landgoederen in de omgeving.


Dag 8:   Vertrek 

Vertrek richting Nederland of verleng je verblijf in één van onze mooie accommodaties.  

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 4 nachten in Grand Hotel Majestic **** (Pallanza-Verbania)
  • 3 nachten in Madrigale Panoramic & Lifestyle Hotel ****(*) (Marciaga di Costermano)
  • gegarandeerde upgrade naar een superior kamer met gedeeltelijk meerzicht + welkomstdrankje in Grand Hotel Majestic
  • 1 ticket heen en terug voor een (gedeelde) motorboot van Stresa naar Isola Madre, Isola Superiore dei Pescatori (aperitief met hapjes in restaurant Imbarcadero) en Isola Bella (transfers van en naar Stresa zijn niet inbegrepen)
  • 1 diner (4 gangen, drankjes niet inbegrepen) in Restolounge Elvezia op het eiland Isola Bella, privétransfer per motorboot vanaf het hotel heen en terug inbegrepen
  • 1 ticket heen en terug voor een (gedeelde) motorboot van Orta San Giulio naar Isola San Giulio en Pella (transfers van en naar Orta San Giulio zijn niet inbegrepen), lunch (3 gangen, drankjes niet inbegrepen) in restaurant Imbarcadero in Pella (aan het Ortameer)
  • boottaksen voor Isola Pescatori, Isola Bella en Isola Madre
  • welkomstdrankje in Hotel Madrigale
  • 7x ontbijtbuffet


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?


  • toeristenbelasting
  • parkeerkosten
  • eventuele vluchten en transfers
  • eventuele huurwagen
  • entrée voor de bezienswaardigheden die je bezoekt en alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken niet voorzien in het programma

Reisdata : 01/01 - 17/12
aankomst dagelijks. 

de noord Italiaanse meren 

8- daagse rondreis 

Een rondreis met eigen auto
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf in goede acccommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met een roadbook

Je ontvangt duidelijke

routebeschrijvingen.

genieten van de prachtige meren 

Je reist van het Lago Maggiore naar het Gardameer

vanaf 1.399,00 p.p.