Fietsen in de PIemonte

8- DAAGSE e- bike vakantie in de Piemonte

65+

keren geboekt

100%

genieten

9,4

waardering 

je fietst door het mooie Piemontese landschap

De prachtige streek “Le Langhe” in Piemonte leent zich uitstekend voor een e-bike vakantie, heuvels, wijngaarden, eeuwenoude plaatsjes met kastelen. De Langhe is bekend om de wereldberoemde wijnen en de fantastische gastronomie. Piemonte is voor velen nog een onontdekte streek van Italië met een prachtig heuvellandschap en pittoreske authentieke dorpjes. Piemonte kenmerkt zich door de onaangetaste natuur, de rust, de cultuur, het eten, de wijn en natuurlijk de vriendelijke bevolking! Op culinair gebied klopt het hart van de regionale keuken in de Langhe, een prachtige regio in Piemonte. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities makende streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

een geweldige ervaring en je ziet veel meer op een e-bike. De regio 'moet' eigenlijk ontdekt worden op de fiets.

P.S

Jeanette, graag andere regio's waar we kunnen toeren op een e-bike. de manier om een gebied te ontdekken.

G. Velthuis

De fietsroutes zijn met zorg uitgekozen.

Wil je zien en ontdekken en tegelijkertijd sportief bezig wil zijn, dan is deze bestemming zeer geschikt voor je! Het niveau is gemiddeld waarbij de E-bike alles makkelijker maakt en ook toegankelijk voor beginners. Je kunt deze reis maken in de periode van april tot en met oktober. Startdag elke dag van de week. De maanden september en oktober zijn aantrekkelijke maanden vanwege de aangename temperaturen, de druivenoogst en de jaarlijkse truffelbeurs in Alba. Het is in deze periode wel drukker bij de accommodaties die wij gebruiken zodat je ruim van te voren deze vakantie moet boeken als je  in deze periode wilt gaan.Je fietst door Piemonte, de bakermat van de Slow Food beweging. Deze 8-daagse fietsvakantie begint in het oude Romeinse kuuroord Acqui Terme. Vanaf hier hebben we prachtige routes uitgezet, die je  op plekken brengt
waar men normaal gesproken alleen zou komen met een zeer goede conditie. Met de door ons geselecteerde E-bikes garanderen wij dat je elke route gemakkelijk kunt volbrengen, ongeacht je conditie.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst in Acqui Terme
Aankomst in Cascina Marcantonio wat net buiten Acqui Terme ligt. Andrea en Guido ontvangen je gastvrij in hun wijnboerderij. Cascina Marcantonio is vertrek- en eindpunt van de reis. Je kunt er je auto parkeren en het beschikt over een restaurant en een zwembad. Op deze dag krijgt je  van ons een welkomstdiner aangeboden.
Cascina Marcantonio - Acqui Terme

Dag 2:  Rondrit Acqui Terme - 60 km
Je fietsvakantie begint met een prachtige rondrit boven Acqui Terme. Dit gebied staat sinds 2014 op de Unesco Werelderfgoed lijst. Fiets tussen de wijngaarden en dorpjes die boven de stad liggen. Een gebied om je ogen bij uit te kijken, met bij helder weer uitzicht op de Alpenreuzen: Monviso, Monte Bianco en Monte Rosa. Je overnacht weer in Cascina Marcantonio.


Dag 3:  Acqui Terme - Pareto - Acqui Terme ± 60 km 
Deze dag fiets je via rustige dorpen, waar de tijd stil heeft gestaan door een bijzonder landschap: de “Calanchi”.  Dit zijn grijze heuvelruggen, die er uitzien als leisteen-bergen. In Pareto vind je  een leuk restaurantje, waar Gian Luca je verwent met een heerlijke pranzo (lunch). Overnachten is in het Grand Hotel Nuove Terme in Acqui Terme.


Dag 4:   Acqui Terme - Calamandrana ± 60 km 
Vandaag verlaat je Acqui Terme en fiets je door een gevarieerd landschap via o.a. Bistagno, Loazzolo en Canelli, naar Calamandrana. Overnachten is in Boutique Hotel Almaranto in Calamandrana. Ook hier een zwembad.
Boutique Hotel Almaranto in Calamandrana

 

Dag 5:  Calamandrana - Alba  ± 60 km 
Deze dag fiets je  naar de “truffelhoofdstad” van Italië: Alba. U fietst o.a. door Santo Stefano Belbo en Neive, uitgeroepen tot 1 van de mooiste dorpen van Italië. Ook kom je langs Barbaresco waar je in de “Cantina Comunale” de heerlijk wijnen kunt proeven. Als je een beetje vroeg vertrekt kunt je ‘s middags Alba verkennen. Het 4 sterren Hotel Calissano ligt op 5 minuten lopen van het centrum.
Hotel Calissano**** - Calamandrana
 

Dag 6:  Alba - Torre Bormida ± 55 km
Vandaag een rit naar Torre Bormida. Je rijdt door het Langhe-gebied en komt in de beroemde dorpen Verduno en La Morra. Uiteraard ontbreekt Barolo niet in het programma. Aan het einde van de dag verlaat je de wijnvelden en kom je in een afwisselend landschap waar hazelnoten de boventoon voeren. Agriturismo La Costa heeft een zwembad en je kunt er fantastisch eten!!
 Agriturismo La Costa - Torre Bormida

Dag 7:  Torre Bormida-Acqui Terme ± 60 km
De laatste rit is tevens de langste, maar het is wel een hele mooie. Het voert je  door de Monferrato-regio weer terug naar Acqui Terme. Onderweg zie je wijngaarden, hazelnoten, fruitbomen en dat allemaal in een betoverend landschap.

Cascina Marcantonio - Acqui Terme


Dag 8:   Vertrek uit Acqui Terme
Na het ontbijt in Cascina Marcantonio eindigt je  vakantie. Wil je verlengen? Vraag ons om advies.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


 • overnachtingen en ontbijt op basis van verblijf van 2 personen in de genoemde accommodaties
 • welkomsdiner en wijnproeverij van barolo wijnen in monforte d'Alba
 • gebruik van krachtige moderne uphill e-bike met slot, zijtas, voortasje en helm
 • nederlandstalig contactpersoon ter plaatse
 • nederlandstalige routebeschrijvingen
 • verover van bagage naar alle accommodaties
 • gratis parkeren bij het aankomst- en vertrek adres

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • heen- en terugreis
  • toeristenbelasting
  • lunches en diners
  • persoonlijke uitgaven & fooien
  • reserveringskosten

Reisdata :01/05 - 30/09
aankomst dagelijks

Indien de afreis niet kan doorgaan ingevolge overmacht, omwille van redenen van volksgezondheid, of omwille van de (al dan niet vrijwillige) sluiting van het het accommodatie, aanvaardt de reiziger een waardebon voor de waarde van de reservering.

Wijnen in Piemonte

ontdek de piëmonte op de e-bike

8- daagse e-bike reis 

Een rondreis op de E-bike
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

In meerdere unieke accommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

uitgebreide reisinfo

Je ontvangt de info bij aankomst

genieten op de e-bike

Ontdek de Piemonte

vanaf 895,00 p.p.