Borgo Pianello Emilia Romagna

8-DAAGSE CULINAIRE REIS: DE SMAAK VAN ITALIË

25+

keren geboekt

100%

genieten

9,1

waardering 

Stel je voor: wakker te worden na een rustige slaap, het raam te openen en de frisse lucht in te ademen die uit de groene Toscaanse bergen komt, de omringende natuur wenst je en “Buongiorno!”. …een stralende Italiaanse zomerdag, een prachtig zwembad met uitzicht op een oude vallei, zorgeloos kletsen met vrienden onder het genot van een hapje en drankje en genieten van de koele bries van de Apennijnen.

goeie combinatie van een prachtig meer en het unieke emilia romagna.

Gert K.

was nooit zo'n bewonderaar van het gardameer maar daar heb ik me toch mooi vergist. geweldig in combinatie met Emilia romagna. 

R. Beumer

Borgo Pianello is een geweldige ervaring van vier seizoenen.
In mei, juni, september en oktober organiseren ze Italiaanse kookvakanties, waar je traditionele Italiaanse recepten (ook pizza!) kunt leren koken terwijl je geniet van het Borgo-leven en misschien een beetje Italiaans leert.
En tijdens het winterseizoen zijn de nabijgelegen bergen het beste voor wintersportliefhebbers: u kunt kiezen tussen alpineskiën, skiën en langlaufen en als sneeuwschoenwandelen uw favoriet is, dan is dit de plek! ino.

Dag 1:  Zaterdag
Aankomst & check in na 15.00 uur Welkomsttas

Dag 2:  Zondag

Lunch. Welkom bij Borgo Pianello. Je vakantie begint nu!
Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van een echte Italiaanse lunch.


Dag 3:  Maandag

Kookcursus. Je gaat  met chef Stefania de keuken in van de Borgo voor je eerste kookles. Werk samen met Stefania om enkele van de meest populaire gerechten uit Bologna te bereiden: HANDGEMAAKTE PASTA: TAGLIATELLE, RAGÚ ALLA BOLOGNESE SAUS, TORTELLONI EN FIOR DI LATTE. Aperitief & Lunch (voorgerecht, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en wijnproeverij inbegrepen).


Dag 4:   Dinsdag
Kookles. Werk samen met Stefania om enkele innovatieve groene gerechten te bereiden: BRUSCHETTA TOSCANA, PASTA ALLA CHITARRA, CANTUCCINI COOKIES en nog veel meer.


Dag 5 – Woensdag
Kookles: PIZZA DAG. Je ontdekt de perfecte ingrediënten om een echte Italiaanse pizza te bereiden en je kookt je eigen pizza in een houtoven. Aperitief, lunch en wijnproeverij inbegrepen.

Dag 6 – Donderdag
Vrije Dag. Bezoek aan kunststeden en lokale producenten, of wandelen/fietsen in de Apennijnen, of ontspannen in het zwembad.

Dag 7 – Vrijdag
Vrije dag. Bezoek aan kunststeden en lokale producenten, of wandelen/fietsen op de Apennijnen, of ontspannen in het zwembad). Diner in een gastronomisch restaurant.

Dag 8 – Zaterdag
Uitchecken en vertrek.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


      • 7 nachten op het landgoed in comfortabele appartementen
      • 3 dagen kooklessen met wijnproeverij 
      • 1 welkoms tas
      • kookboek met schort
      • 1italiaanse lunch
      • 1 Diner in een typisch restaurant in de omgeving
      • Suggesties om verschillende producenten te bezoeken  (Parmigiano Reggiano, Mountain Grappa, Organic Jam; Balsamic Vinegar, locale kaas en wijnproducers…).
      • Suggesties voor een bezoek aan Bologna, Modena, Firenze, Lucca, etc.

      Minimaal: 4 personen/ Maximum: 20 personen

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?


    • aankomst op eigen gelegenheid
    • vlucht naar bologna, wij informeren je graag
    • autohuur, wij informeren je graag
    • toeristenbelasting
    • parkeerkosten

Reisdata :
herfst 2022: 3/10 September; 10/17 September; 1/8 October; 8/15 October; 15/22 October; 22/29 October   .

8- daagse culinaire reis 

Van pizza's, pasta en lokale keuken
Verblijf in Italië
Verblijf op Borgo Pianello

wijnen

Geniet van de mooie wijnen

proef de italiaanse keuken

Neem de recepten mee naar huis

vanaf 695,00 p.p.