8- DAAGSE AVONTUURLIJKE COMFORT REIS,
NAAR DE 7 EOLISCHE EILANDEN

BESCHIKBAARHEID AANVRAGEN

36+

keren geboekt

100%

genieten

8,5

waardering 

Liparische eilanden Sicilie

De Eolische eilanden -
de geheime tip onder de Siciliaanse zon

De Eolische eilanden Lipari , Salina , Alicud , Filicudi, Panarea, Vulcano en Stromboli, de laatste niet
 in het minst dankzij de Bergman film "Stromboli " beroemd. De Eolische eilanden worden ook
liefkozend de "zeven zussen" genoemd omdat ze bij elkaar horen - net zoals zussen dat zijn.
Elk eiland heeft iets speciaals en unieks. Het is belangrijk om de eilanden zelf te leren kennen en
niet alleen op een dagtochtje te leren kennen. De eilanden worden vooral interessant als je er een
paar dagen op doorbrengt. Het is een ideale plek voor een ontspannen vakantie.
Laat je ziel bungelen en geniet van de prachtige natuur. 

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

de eolische eilanden wat een geweldige mooie reis was het met het ene eiland nog indrukwekkender dan de ander. maar alle zijn ze prachtig. en wat een uitzichten.

G. Jonker  

wat een feestje was dit met mijn vriend. ge-wel-dig. de uitzichten overal, echt niet normaal. zo mooi. gewoon doen!

Ilse van der Veen

     sinds 2000 BEHOREND TOT NATUURLIJK WERELDERFGOED,       VAN DE UNESCO

 Sinds UNESCO de zeven eilanden in 2000 tot natuurlijk werelderfgoed heeft uitgeroepen, blijft het nog steeds een absolute insidertip, want niet iedereen kent deze kleine eilanden voor de kust van Sicilië, behalve de vulkaan Stromboli, die vanwege zijn activiteit steeds de krantenkoppen haalt. De Eolische eilanden zijn en zullen geen klassieke pakketvakantiebestemming zijn zoals Mallorca, aangezien de eilanden geen eigen luchthaven hebben en alleen per zee of per helikopter bereikbaar zijn. Als gespecialiseerd reisbureau kennen wij de Eolische Eilanden zelf heel goed en stellen wij ook een vakantie op maat voor je  samen - of je nu zelf de eilanden wilt verkennen of in de vorm van een groepsreis. Ook eilandhoppen met een zeilboot behoord tot de mogelijkheden (zelf mogen ervaren!)

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst

Aankomst in Catania, transfer naar Milazzo/Sicilië en met de motorboottocht naar je hotel op Lipari. Ontmoeting met de gids en de groep. Optioneel diner in het hotel.

Grand Hotel Arciduca - Lipari


Dag 2:  Lipari

Rondleiding over het eiland Lipari per bus over een kronkelende panoramische weg door de steden Pianoconte, Quattropani en Acquacalda met stops bij uitkijkpunten zoals Quattrocchi, een van de meest indrukwekkende uitkijkpunten, en bij de puimsteengroeven. Vrije tijd om het stadje Lipari met zijn kronkelende, romantische oude stadsstraten en pittoreske pleinen te verkennen. Een bezienswaardigheid is de overheersende indrukwekkende kasteelheuvel (de oude Akropolis) met zijn imposante vestingmuren, waarop het Archeologisch Museum (een van de belangrijkste archeologische musea in Italië), het Archeologisch Park, de kathedraal en vier andere kerken zijn gevestigd. Een wandeling door de millennia!


Dag 3:  Panarea - Stromboli
Vertrek in de ochtend per motorboot naar Panarea, het kleinste eiland van de archipel. Eilandtour per boot langs de baai »Cala Junco« en naar de kleine eilandjes en rotsen voor Panarea. In Panarea heb je tijd om te wandelen of te zwemmen. In de middag transfer per boot naar het eiland Stromboli. Hier kun je  ofwel op eigen gelegenheid een korte wandeling naar het restaurant maken (ca. 280 meter), of, optioneel en tegen een meerprijs en vooraf bestellen (alleen met geschikte kleding en schoenen), een begeleide klimwandeling maken naar de belangrijkste krater van de vulkaan (beklimming ca. 3 uur, hoogteverschil ca. 918 m). Klanten die de krater niet beklimmen, kunnen een nachtelijke motorboottocht maken onder de Sciara del Fuoco-brandweg om de explosieve uitbarstingen van de vulkaan te observeren.


Dag 4:  Lipari - Vulcano

De dag is vrij om te ontspannen op het eiland Lipari of Vulcano, afhankelijk van de accommodatie.


Dag 5: Filicudi/Alicudi

Dagexcursie per speedboot naar de eilanden Filicudi en Alicudi, langs de noordwestkant van Lipari. Aankomst in Filicudi en verblijf in de haven van Filicudi. 's Middags tocht over het eiland per speedboot langs de rotsnaald »La Canna«, de grot van »Bue Marino«, het dorp Pecorini en rond de berg Capo Graziano. Doorgaan naar Alicudi Island, kort verblijf. Mogelijkheid om te zwemmen tijdens de excursie. In de late namiddag boottransfer naar Lipari.


Dag 6: Salina

Ferry overtocht naar het eiland Salina, het groenste eiland van de archipel met zijn eigen zoetwaterbronnen. Na aankomst in Santa Marina, Salina, rond het eiland per boot en stoppen op verschillende plaatsen zoals Pollara, wiens zwembaai beroemd werd door de film »The Postman«. Ga verder naar Malfa, omgeven door wijngaarden en velden met kappertjes. Daarna gaat het verder naar het idyllische kleine Fisscher-dorp Lingua, waar de rondreis eindigt. In de middag terug per motorboot naar Lipari of Vulcano, afhankelijk van de accommodatie.


Dag 7: Vulcano

Excursie naar het naburige eiland Vulcano. Via Vulcanello, grotten en de vulkaan Gran Cratere bereikt u Porto Levante. Hier kunt u baden in de hete modder met zwaveldampen of een bezoek brengen aan de baai met zwart lavazand. In de middag terug naar Lipari.


Dag 8: Vertrek

Transfer per speedboot naar Milazzo/Sicilië, rit naar de luchthaven van Catania, einde van de tour.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • Bustransfers van/naar de luchthaven van Catania naar Milazzo (of van/naar Taormina en omgeving indien geboekt met een vorig of volgend verblijf)
  • Veerboot overtocht Milazzo - Lipari - Milazzo
  • Transfer (incl. bagage) van/naar de haven van Lipari naar de hotels
  • 7 nachten/ontbijt in 4-sterrenhotels op Lipari; bij capaciteitsknelpunten is alternatieve accommodatie op Vulcano mogelijk
  • begeleide excursies per speedboot naar Panarea, Stromboli, Filicudi, Alicudi, Vulcano, Salina
  • Eilandtour per bus op Lipari, eilandtour per boot op Salina
  • lokale hulp tijdens de tour
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • Beklimming van de kraterrand van Stromboli: in een groep 45 euro per persoon, ter plaatse te betalen Toegangsprijzen Stromboli 5 euro per persoon Waarschuwing: sinds de gewelddadige uitbarstingen van de vulkaan in 2020 is het voor veiligheidsredenen.

  • optionele bezoeken, entreegelden en excursies; ter plaatse te betalen: Archeologisch Museum Lipari, ongeveer € 15; Vulcano-eilandtour, ca. 12 €).

Reisdata : 01/05 -31/10
aankomst op zaterdag

  Tegen een toeslag kunt u ook de volgende diensten boeken:

  • 6 x diner in het hotel en 1 x lunchpakket voor de excursie naar Panarea en Stromboli (exclusief drankjes)

Toegankelijkheid:


Deze reis is niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit.

Liparische eilanden Sicilie

de eolische eilanden van sicilië

8- daagse groepsreis eolische eilanden

Een rondreis met groep
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf in een comfortabel hotel
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met routebeschrijvingen

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

genieten van 7 eilanden

Adembenemend mooie omgeving 

vanaf 1.385,00 p.p.