Castelmezzano Basilicata

6- DAAGSE RONDREIS: DE MOOISTE DORPEN
VAN basilicata 

17+

keren geboekt

100%

genieten

8,5

waardering 

exclusieve reis in een nog onbekende en oorspronkelijke regio in zuid-italië

Basilicata - bij de naam van deze Zuid- Italiaanse regio hoort ook nog de charme
van het onbekende. Deze bergrijke regio biedt ook de blauwe Ionische zee.
Deze korte rondreis biedt dit alles samen met de vereniging van de mooiste
stadjes van Italië, I Borghi d'Italia. Nog vol van tradities, cultuur, prachtige landschappen en culinair zeer hoogstaand. Je accommodatie is uiteraard ook gelegen in één van deze prachtige dorpjes.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

voor ons een nog onbekende regio, maar wat is het er prachtig. uiteraard matera maar ook de overige dorpjes. heerlijke regio.

Mark Dunning

Wat een heerlijke regio, basilicata. we kennen italië maar hier waren we nog nooit geweest. prachtig!!

Jair B

basilicata, met zijn prachtige dorpjes 

De regio Basilicata in Italië vormt de zool van de Italiaanse 'laars'. Het is gelegen tussen de regio’s Campania, in het noordwesten, Calabrië, in het zuidwesten
en de Tyrreense Zee, in het zuiden. Het is een prachtige, kleine regio. De
hoofdstad van Basilicata is Potenza en het heeft twee provincies  Potenza en
Matera. De regio is bergachtig, dor, nauwelijks bewaterd. Het heeft twee kust-
lijnen, een in het centrum van de Golf van Taranto in de Ionische Zee en een kleine
aan de Tyrreense Zee, met de beroemde badplaats Maratea. De kale berglandschappen lopen af naar de Ionische Zee.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst in Castelmezzano -  144 km.

Aankomst in Castelmezzano met een huurauto vanaf de luchthaven van Bari en check in bij je accommodatie in het historische centrum van de stad, dat op 750 meter hoogte oprijst voor de spectaculaire achtergrond van de Lucanische Dolomieten. Na een eerste korte rondleiding wacht het diner op je in een typisch lokaal restaurant.


Dag 2:   Gallipoli Cognato Natuurpark en Lucaanse Alpen

Met een alpengids ga je op ontdekkingstocht door het natuurpark, dat zich uitstrekt over 27.000 ha., imposante mediterrane eiken, linden en elzen, maar ook hulst- en wilde fruitbomen zijn het leefgebied van wolven, dassen en lynxen, je kunt slechtvalken spotten valken in de lucht. Bezoek de biologische boerderij midden in een kastanje- en beukenbos dat gespecialiseerd is in kaasproductie. Maak met behulp van het personeel je eigen kaas en proef de specialiteiten van de chef tijdens een lichte lunch.


Dag 3:  Matera - 84 km. 

Een reis naar Matera is een must. Als Culturele Hoofdstad van Europa 2019 heeft het eindelijk wat meer bekendheid gekregen, sindsdien staat het bekend als de "stenen droom" of "stenen schatkist". Talloze trappen verbinden de "Sassi" zoals de talloze rotswoningen, grotten, 160 kerken en kapellen in het historische centrum worden genoemd. Na de lunch in een typisch restaurant, kun je tijdens een omweg naar het Murgia Materanese Park indrukwekkende voorbeelden van archaïsche, in de rotsen uitgehouwen kerken zien. Als je naar Matera kijkt, kun je niet anders dan denken aan een levende kerststal - vooral wanneer de lichten in de stad langzaam aan gaan bij zonsondergang en de stemming je terugvoert naar vervlogen tijden.


Dag 4:   Venosa - 80 km. 

Een echte reis terug in de tijd wacht op je wanneer je Venosa bezoekt. Door de Romeinen in 291 voor Christus Gebouwd als Venusia ter ere van Venus, de godin van de liefde, werd het gebied zeker bewoond in de prehistorie, waarvan indrukwekkende sporen van fossielen en handwerk te zien zijn in het nabijgelegen Notarchirico Park. In het Archeologisch Park S.Rocco beleef je de tijd van het Romeinse "municipium" met de thermale baden en de mozaïeken van een huis. Inscripties uit de catacomben getuigen van haar tijd als een belangrijke Joodse gemeenschap in de Hoge Middeleeuwen, en de reis door de tijd wordt voltooid door het imposante 15e-eeuwse kasteel, dat later werd omgebouwd tot het paleis van de beroemde madrigaalcomponist Carlo Gesualdo.

Dag 5:  Pietrapertosa - 11 km.

Een bezoek aan Pietrapertosa is een echte traktatie voor de meer avontuurlijke: ofwel je kunt  de stad bereiken, die op slechts 11 km afstand ligt. Beveiligd met alle benodigde apparatuur kunnen waaghalzen 1,5 km aan een staalkabel door de Lucanische Alpen vliegen van Castelmezzana naar Pietrapertosa. De plaats is absoluut de moeite waard, zelfs voor de minder dapperen zonder de vlucht en werd gebouwd op de kale rots net onder die van het Saraceense fort Arabat. Smalle straatjes en trappen dragen bij aan het zeer goed bewaard gebleven middeleeuwse stadsbeeld. Echt een kroon op je rondreis door Basilicata. In het restaurant in Castelmezzana wacht het afscheidsdiner op je om opnieuw te genieten van de Lucaanse keuken.


Dag 6:   Vertrek - 144 km.

Je neemt afscheid van de mooiste dorpjes in Basilicata en keert terug naar de luchthaven of verlengt je verblijf in een prachtig strandhotel in de aangrenzende regio's, als Calabrië en Puglia.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 5 nachten/ontbijt in de Albergo diffuso "Dimore dell'Olmo" in Castelmezzano
  • 3 diners: 1 x op de avond van aankomst in een restaurant in Castelmezzano (4 gangen, inclusief 1/4 l. huiswijn en 1/2 l. water) 1 x op de 4e avond in een restaurant in Castelmezzano (3 gangen, inclusief 1/4 l .huiswijn en 1/2 l.water) 1 x op de laatste avond in een restaurant in Castelmezzano (4 gangen, inclusief 1/4 l.huiswijn en 1/2 l.water)
  • 2 lunches: 1 x in agriturismo/kaasmakerij in Castelmezzano op de 1e dag (3 gangen, inclusief 1/4 l huiswijn en 1/2 l water) 1 x in een restaurant in Matera op de 3e dag (3 gangen, inclusief 1/4 l huiswijn en 1/2 l water)
  • Wandelgids in het Engels voor de excursie naar de Lucanische Dolomieten (ca. 2,5 km)
  • Bezoek met uitleg (in het Engels) aan een kaasfabriek in de Lucaanse Dolomieten, gevolgd door een kaaslaboratorium
  • Bezoek aan een wijnmakerij in Venosa met rondleiding (in het Engels) en proeverij.
  • Sunny Cars huurauto's van de YBB-groep van/naar Bari Airport
  • Infoboekje met nuttige bestemmingsinformatie voor uw rondreis


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • parkeerkosten
  • De kabelbaanvlucht "volo dell'angelo" kan ter plaatse worden geboekt, vlucht voor 1 persoon ca.35 euro per enkele reis, dubbele vlucht voor 2 personen 63 euro per enkele reis. In de maanden juli en augustus wordt online reserveren aanbevolen: http://www.volodellangelo.com/ita/web/item.asp?nav=213

Reisdata : 01/01 - 23/11
aankomst dagelijks

Toegankelijkheid:


Deze reis is niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit.

ontdek de regio basilicata

6- daagse rondreis 

Een rondreis met eigen auto of fly-drive
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf op een prachtig landgoed
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met een roadbook

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

genieten in basilicata

Prachtige dorpjes in nog een onbekende regio

vanaf 695,00 p.p.