e-bike chianti

6- DAAGSE REIS MET DE E-BIKE DOOR DE CHIANTI

36+

keren geboekt

100%

genieten

8,4

waardering 

Ontdek een van de mooiste regio's van Italië per e-bike

Waarom alleen met de auto? Ontdek Toscane opnieuw op twee wielen - met de e-bike. 
Vanuit een hotel aan de rand van Florence kun je diverse dagtochten maken waarbij je
deze regio met zijn prachtige landschap op een nieuwe manier kunt ervaren. En dat allemaal zonder parkeerstress en toeslagen! Een heel nieuw gevoel van avontuur en vrijheid gecombineerd met gezond bewegen maakt deze e-bike tocht tot een bijzondere ervaring.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

eind mei hebben wij deze bijzondere reis gemaakt. op de e-bike door het prachtige landschap van de Toscane. prima geregeld. 

Erwin K.

heerlijk wat een leuke trip was dit. een unieke ervaring met de e-bike door de toscane. de kleuren en de geuren. geweldig.

J. van Baalen

MET DE E-BIKE door de toscane en de chianti

De tochten gaan van Florence en omgeving met San Casciano in Val di Pesa en Tavarnuzze, ook richting San Gimignano en omgeving. De Chianti mag natuurlijk ook niet missen, het ultieme geluk wanneer je daar door de prachtige omgeving fietst. De laatste dag is de Montespertoli Certaldo Tour. Het is genieten op de e-bike door het prachtige Toscane. Ontdek de schoonheid van het Toscaanse platteland per e-bike. Ontdek Florence en de Toscaanse heuvels tijdens een comfortabele elektrische fietstocht.

routebeschrijving 

Dag 1: Aankomst 

Aankomst in Park Hotel Chianti in de buurt van Tavarnelle Val di Pesa. Het hotel is een ideaal startpunt voor je tochten, op slechts een paar kilometer van Florence en bij de toegangspoort tot de Chianti-streek, die zich net iets verder naar het zuiden uitstrekt. Het hotel neemt deel aan het programma 'sociaal eten in Chianti'; op verzoek is het mogelijk om te dineren in een privéwoning in de heuvels en met typische zelfgemaakte gerechten uit de omgeving - en nieuwe vrienden te maken!

Park Hotel Chianti in de buurt van Tavarnelle Val di Pesa


Dag 2:  Florence Tour: Bargino - San Cascinano in Val di Pesa - Sant'Andrea in Percussina - Tavarnuzze - Firenze - Impruneta - Mercatale - 52 km

's Ochtends wordt je  e-bike met helm bij het hotel afgeleverd en ga je  noordwaarts via Bargino en San Casciano met zijn majestueuze 14e-eeuwse stadsmuren. Een stop bij Sant'Andrea in Percussina is niet alleen de moeite waard vanwege het uitzicht, maar ook omdat de beroemde Florentijnse staatsman Macchiavelli hier zijn ballingschap heeft doorgebracht. Via Tavarnuzze bereik je de zuidelijke rand van Florence. Ga dan weer zuidwaarts via Impruneta, de hoofdstad van "cotto fiorentino", de roodachtige terracotta tegels die zo vaak worden bewonderd in de historische gebouwen van Toscane. Je  kunt ook andere mooie voorwerpen als souvenir kopen bij de talrijke fabrikanten. Na Mercatale Val di Pesa bereik je het hotel weer.


Dag 3:  San Gimignano Tour: Barberino Val d'Elsa - Pastine - Ulignano - San Gimignano - Tavarnelle val di Pesa - 55 km

Vandaag rij je zuidwaarts met als hoofdbestemming San Gimignano. Een eerste stop is in Barberino, de middeleeuwse stad op slechts twee stappen van de Chianti. Het mooie gehucht werd gebouwd met de stenen van de machtige en welvarende stad Semifonte, die naast de deur lag en met Florence om de macht had durven concurreren. Na de vernietiging vluchtten de inwoners naar Barberino. Vlakbij is het 14e-eeuwse kasteel van Pastine, nu in particulier bezit. We gaan verder over kronkelige wegen via Ulignano waar je al de skyline van de beroemde torens van San Gimignano kunt zien. Bezoek de kathedraal met de prachtige fresco's voordat je terugkeert naar je hotel.


Dag 4:  Chianti-tour: Sambuca - San Donato - Castellina in Chianti - Pietrafitta - Panzano - Greve in Chianti - Valingodoli - 52 km

De tour van vandaag neemt je mee naar het hart van het Chianti-gebied, met alle plaatsen die je kent uit goed gevulde wijnkelders: Sambuca met de overblijfselen van het middeleeuwse kasteel, San Donato met de prachtige stadsmuren en het elegante 13e-eeuwse uitkijkpunt toren, Castellina in Chianti, Panzano en Greve, waarvan de namen de mond van elke wijnkenner en liefhebber doen watertanden. Neem een pauze op het prachtige centrale plein met arcades in Greve en drink een cappuccino in een van de bars. Of blader door de wijnwinkels voor een goede drop die je 's avonds kunt proeven. Je rijd terug naar het hotel via Valingondoli, een wijk van San Casciano.


Dag 5: Montespertoli Certaldo Tour: Tavarnelle in Val di Pesa - Certaldo - Montespertoli - Polvereto - 53 km

De eerste stop van vandaag is Tavarnelle, de parochie van je  hotel, voordat je naar het westen gaat naar het "kleine zusje" van San Gimignano: Certaldo, de geboorteplaats van de dichter Bocaccio, heeft een prachtig bewaard gebleven middeleeuws, op een heuvel gelegen stadscentrum van rode baksteen dat je  gemakkelijk kunt bezoeken. met de kabelbaan vanuit de benedenstad. Talrijke bars en trattoria nodigen  uit voor een pauze, met goed zicht op de torens van San Gimignano. Een bijzonder mooi deel van de route met een Toscaans droomlandschap van kleine geometrische velden, wijnstokken, olijfbomen en cipressen brengt je naar Montespertoli met zijn wijnmuseum "I Lecci" en talrijke kastelen en paleizen in de omgeving. Via Polvereto rij je terug naar het hotel.


Dag 6: Vertrek
Na het ontbijt lever je je e-bike weer in. Je kunt uiteraard vertrekken of nog enkele dagen nagenieten. Wij informeren je graag. 

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 5 x overnachtingen/ontbijten in een superior kamer in Park Hotel Chianti, vlakbij Tarvanelle Val di Pesa.
  • E-bike van/naar het hotel
  • Welkomstbriefing in het hotel (in het Engels)
  • Roadbook met routesuggesties, beschrijvingen, aanbevelingen voor bezienswaardigheden, enz., wegenkaarten, elk ter plaatse verkrijgbaar
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • evt. De vlucht
  • toeristen belasting

Reisdata :01/03 - 15.11.
aankomst dagelijks

Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit

op de e-bike door de chianti

6- dagen op de e-bike

Heerlijk door de regio Toscane
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Vanuit één hotel alles ontdekken

Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

infoboekje

Met gedetailleerde reisinformatie

genieten op de e-bike van mooie landschappen

In een adembenemend mooie omgeving 

vanaf 598,00 p.p.