Mooie stranden Sardinie

15- DAAGSE RONDREIS: DE PAREL VAN DE MIDDELLANDSE ZEE

45+

keren geboekt

100%

genieten

8,9

waardering 

Individuele rondreis bijna rond de hele eilandkust

Van Olbia ooit rond Sardinië: van de stranden van Gallura tot de wilde kusten in het westen, langs Spaanse wachttorens over Fenicische nederzettingen en nuraghische sites, kliffen, baaien en bizarre rotsen. Een vol programma om kennis
 te maken en terug te komen. Begin aan de Costa Esmeralda om zo via de westkust naar het zuiden af te rijden. Via Alghero, absoluut een bezoek waard, richting het zuiden van het prachtige eiland. Het Ogliastra-gebied met zijn ruige maar prachtige natuur, die lokt met klimpaden, mountainbike- en wandelpaden en
zelfs met grotten, vooral de Grotta del Fico in de buurt van Santa Maria Navarrese, die 800 meter aan ondergrondse grot biedt.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

We dachten een beetje lang voor een rondreis, maar absoluut niet. een geweldige reis, wat is het een prachtig eiland. het was genieten!

Maaike de Vries

prima hotels en wat een heerlijk eiland. goed geregeld allemaal. Dank nogmaals.

R. Speelman

met zijn prachtige tradities...

Sardinië: een reis naar het eiland van de smaragdgroene zee, nuraghi, ongerepte natuur en eeuwenoude tradities. Kristalhelder water, stranden van zacht, wit zand, granieten rotsen omlijst door wilde, geurige mediterrane struikgewas: welkom op Sardinië, een eiland van duizend contrasten dat je ook zal verleiden met
 zijn unieke archeologische erfgoed en het aangeboren gevoel van gastvrijheid van de mensen. De cultuur van het eiland bijvoorbeeld. Identiteit, passie en unanimiteit, het meest boeiende en oprechte evenement van het hele eiland wordt opgevoerd van 1 t/m 4 mei in Cagliari: 'Sant'Efisio, het feest van Sardinië'. Knetterende en stijgende voetstappen, ritmische hoeven en wagenwielen die in koor voortbewegen. Cagliari keert terug om te worden doorkruist door een processie van 3000 mensen in traditionele kleurige kleding, die vanuit elke plaats op Sardinië aankomen.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst op de luchthaven van Olbia

Haal de huurauto op en rijd naar je hotel in Arzachena (ca. 25 km).

Hotel Parco degli Ulivi  - Arzachena 


Dag 2:  Costa Smeralda - Capo Testa

Vandaag gaat het naar de Costa Smeralda. Bezoek het mondaine Porto Cervo of zwem in het kristalheldere water van Gallura, dat prachtige stranden biedt zoals "Rena Bianca", of iets verder naar het westen de spectaculaire stranden van het schiereiland Capo Testa. Wandelaars komen hier aan hun trekken; In de voormalige hippiekolonie "Valle della luna", of op het strand van Cala Francese kun je uren wandelen over de bizarre granietformaties zonder genoeg te krijgen van het uitzicht. Als je  van varen houdt, is een uitstapje naar de eilanden van de Maddalena-archipeleen aanrader.


Dag 3:  Castelsardo - Stintino - Alghero - 150 km

Vandaag gaat het richting de westkust: rijd landinwaarts via Luogosanto en Tempio Pausania naar Castelsardo, dat ook beroemd is om zijn vlechtwerk en waarvan het imposante kasteelcomplex uit de 12e eeuw op een heldere dag uitzicht biedt tot aan Corsica. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Elephant Rock, een van de vele beroemde rotsformaties in deze kuststreek. Ga verder via Sassari naar Alghero, de voormalige Spaanse kolonie, waar je ook de volgende accommodatie zult bereiken.

Alghero Resort Country Hotel - Alghero


Dag 4:  Alghero - Capo Falcone

In de voormalige Catalaanse kolonie Alghero wordt vandaag de dag nog steeds het Catalaanse dialect gesproken. De hele stad verraadt nog steeds het Spaanse verleden met zijn gebouwen en kerken. Slenter over de oude stadsmuren met uitzicht op zee en slenter door het prachtige stadscentrum om in de vele gespecialiseerde winkels prachtige koraaljuwelen te vinden. Een bijzonder mooie excursie is een uitstapje naar Capo Caccia, het grote klifmassief dat steil in zee valt, en de baai van Porto Conte.


Dag 5: Capo Caccia - Bosa - San Vero Milis - 151 km

Ga verder naar het zuiden langs de kronkelende maar mooie kustweg met indrukwekkende uitzichten op stranden en kliffen met Spaanse uitkijktorens tegen Saraceense invallen. Neem een pauze in het mooie stadje Bosa, waar de rivier de Temo de zee ontmoet, en stop zeker bij het spectaculaire S'Archittu-strand om over de natuurlijke rotsbrug over de zee te wandelen. Op het schiereiland Sinis en bewonder het strand van Is Aruttas, dat zijn naam dankt aan de hevige windstoten, voordat je de volgende accommodatie in San Vero Milis bereikt.

Hotel Raffael - San Vero Milis


Dag 6: Tharros - Oristano - Capoterra - 180 km

Bezoek vandaag de Fenicische verwoeste stad Tharros: tijdens een rondleiding over de originele verharde paden en door de ruïnes met de blauwe zee erachter, komen beelden van Fenicische schepen die rijkelijk beladen in de haven aankomen tot leven. Via de landschappelijk mooie lagune van Cabras, waarin flamingo's zich vestigen, bereik je  de provinciehoofdstad Oristano, waar  het museum Antiquarium Arborense met vondsten uit de Nuraghische cultuur een bezoek waard is. Verder naar het zuiden, via Iglesias bij de kust of via Sanluri landinwaarts naar je volgende accommodatie in Capoterra.
Hotel Santa Gilla - Capoterra


Dag 7: Cagliari, de hoofdstad van Sardinië en de opgravingen van Nora.

Verken de regio rond Cagliari: De mooiste zandstranden tussen Chia en Pula lokken je hier. Bezoek de bruisende hoofdstad van Sardinië met zijn trattoria's aan de haven, winkels en beroemde monumenten zoals het fort en de olifantentoren. Neem een zwempauze met de lokale bevolking op het thuisstrand van de stad, "spiaggia del poetto". Of je kunt naar Nora rijden en de verwoeste stad bezoeken, waarvan de overblijfselen van de Romeinse muren en het amfitheater schitteren in concurrentie met de blauwe zee.


Dag 8: Villasimius - Muravera - Arbatax - 207 km

Terug naar het noorden: langs de prachtige stranden en baaien van Villasimius of Costa Rei bereik
je de vlakte van San Priamo, waar tussen de Monti Ferru en de bronzen stranden verschillende moerassen en meren liggen: Piscina Rei, Colostrai, Feraxi en het zoutmeer Stagno delle Saline,
die vooral 's ochtends en' s avonds het mooiste kleurenspel laat zien. De meren zijn natuurlijke oases
en een paradijs voor vogels zoals flamingo's, reigers, moerasvlokken en nog veel meer. Blijf langs de oostkust rijden op de provinciale weg ss125 richting Arbatax, waar je je  volgende accommodatie
zult vinden.

Hotel Mediterraneo - Santa Maria Navarrese


Dag 9: Arbatax - Golf van Orosei

Santa Maria Navarrese ligt bijna halverwege Cagliari (150 km) en Olbia (160 km), en aan de prachtige Golf van Orosei met de beroemde rode rotskliffen, de "rocce rosse". Achter het dorp rijst het 1.800 meter hoge massief van de Supramonte op met de geurige mediterrane macchia van steeneiken, jeneverbes en dennen. Dit gebied is een paradijs voor klimliefhebbers, of het nu op de Aguglia di Goloritzè-rotsnaald is of in de klimtuin Buchi Arta bij Cala Gonone, of op de talrijke wandelpaden door de Supramonte. Duizelingwekkende kliffen steken uit boven roze kiezelzand en bieden een onvergetelijk uitzicht op de Golf.


Dag 10: Gennargentu - Aritzo - 110 km

Trek vandaag de bergen in: rijd via Tortoli' het bergachtige binnenland in en maak een eerste stop bij de natuurlijke zwembaden van Bau Mela net na Villanova Strisaili. Hier snijden twee watervallen een reeks natuurlijke poelen in het graniet, omgeven door dichte vegetatie. Ook vlakbij is het Parco di Santa Barbara met de overblijfselen van een megalithische tombe. Rondom het massief van Gennargentu bereikt u uw volgende accommodatie in Aritzo. Nu bent u in het hart van Sardinië.

Sa' Muvara Hotel - Aritzo


Dag 11: Aritzo - Barumini

Aritzo ligt op een berghelling te midden van kastanje- en hazelnootbossen. Ontdek vanaf hier de tafelberg Monte Texile. Barumini is de grootste nuraghische site van Sardinië. Hier staat "Su Nuraxi", de enige nuraghische site die de onderscheiding heeft gekregen van een door UNESCO beschermd monument. Gigantische blokken basalt vormen een 18 meter hoge toren, omgeven door een labyrintische verzameling van maar liefst 50 kleinere nuraghische woningen.


Dag 12-14: Nuoro - Budoni - San Pantaleo -190 km

Zwaai nog een keer naar de wilde toppen van de Gennargentu voordat je weer naar het noorden gaat, via Nuoro terug naar de kust bij Budoni en verder naar San Pantaleo waar je 3 dagen kunt uitrusten van de vele ervaringen van deze gevarieerde reis.

Hotel Rocce Sarde - San Pantaleo


Dag 15: Vertrek

Terug naar de luchthaven van Olbia en teruggave van de huurauto.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • 14 nachten/ontbijt: 2x Parco degli Ulivi, Arzachena; 2x Alghero Resort Landhotel, Alghero; 1x Hotel Raffael, San Vero Milis; 2x Hotel Santa Gilla, Capoterra/Cagliari; 2x Hotel Mediterraneo, Santa Maria Navarrese; 2x Hotel Sa Muvara, Aritzo; 3x Hotel Rocce Sarde, San Pantaleo
  • 5x halfpension: 2x in Hotel Parco degli Ulivi, 1x in Santa Gilla, 2x in Mediterraneo)
  • Sunny Cars huurauto groep YBB zonder eigen risico van/naar Olbia Airport; let op de huurauto voorwaarden op onze website
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • De vluchten v.v., wij informeren je graag.
  • Eigen uitgaven
  • overige maaltijden, zoals niet in het programma

Reisdata : 22/04 - 05/10
aankomst dagelijks

Toegankelijkheid:


Deze reis is niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit.

ontdek het prachtige sardinië

15- daagse rondreis

Een rondreis op eigen gelegenheid
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf bij een prachtige accommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met routebeschrijvingen

Je ontvangt bij aankomst de routebeschrijvingen.

geniet van sardinië

Een adembenemend mooi eiland 

vanaf 1.654,00 p.p.