Wijnen in de Piemonte

10- DAAGSE RONDREIS: piëmonte en ligurië

25+

keren geboekt

100%

genieten

9,7

waardering 

Piemonte Ligurie Italie

BEKIJK Piëmonte en Ligurië met verblijf in familiaRe charmehotelletjes

Een rondreis die je meeneemt naar Piëmonte en Ligurië, twee schitterend mooie regio's van Noord-Italië. De regio Piëmonte staat bekend voor zijn charme,
zijn schilderachtig decor. Bezoek er Turijn of kleinere steden met bezienswaardigheden uit de middeleeuwen. Of lekker gewoon genieten van de
zalige rust. Ligurië heeft de mooie Bloemenriviera. De Ligurische kust is een aaneenschakeling van kleine en grotere badplaatsen met een gevarieerd kleuren-
palet van bloemen en planten. Maak kennis met badplaatsen Alassio en Diano Marina, maar ook met het mondaine San Remo of middeleeuwse dorpjes in het hinterland.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

wat een mooie combinatie, deze 2 regio's. prachtige natuur, heerlijke kust en de lokale keukens waar geweldig. 

Anita B.

mooie rondreis en wat een mooie accommodaties in combinatie met deze regio's. Bravo.

M. Hidding

Piemonte wijnen

genieten in 3 Noord- italiaanse regio's 

Deze rondreis vangt aan in de schilderachtige regio Piëmonte. Je logeert er 4
nachten in Ca'Vittoria ***(*), een palazzo uit de 18de eeuw, gerestaureerd
met oog voor modern comfort. De ontvangst is zeer familiaal en het restaurant
is vermaard in de streek (1 Michelinster). Geniet van de vele ingeslapen dorpjes, kastelen en wijngaarden. Vervolgens reis je door naar Relais del Maro Albergo
diffuso, op 15 km van Imperia aan de gekende Bloemenriviera. Elena en haar
ouders verwelkomen je met open armen in 3 knap gerenoveerde handelshuisjes
metin totaal 14 kamers. Je geniet er van een uitstekend ontbijt met huis-
gemaakte producten. Beide adresjes worden gekenmerkt door kleinschaligheid,
een persoonlijk onthaal en veel charme!

routebeschrijving 

Dag 1:   Aankomst in Tigliole d'Asti.

Ben je op tijd dan kun je  misschien nog een bezoek brengen  aan de stadjes in de buurt. Maar ook gewoon genieten van je verblijf (buitenzwembad, tuin, ...) mag ook, ... uiteraard. Bijvoorbeeld: Asti (10 km) heeft een historische stadskern met de Duomo. Alba (25km) met zijn 5 torens uit de 14de eeuw. Alba is eveneens bekend voor zijn witte truffels. Alessandrai (50 km) ligt in de Povlakte.
Hotel Ca'Vittoria *** - Tigliole d'Asti

Dag 2:  Turijn.

Of Torino. De hoofdstad van Piëmonte, langs de rivier de Po. Romeinse bezienswaardigheden in het oude stadscentrum. Middeleeuwse pracht, art nouveau stijl, boeiende musea, het koninklijk paleis, prachtige cafeetjes en terrasjes...


Dag 3:  Relaxen. 

Ter plaatse relaxen van logies (buitenzwembad, tuin, terras, gratis sauna, gratis fietsen, ... ). Genieten van de rust in het vredige dorpje Tigliole d'Asti. Of pik er enkele ideeën uit van dag 1.  


Dag 4:   Rondtoeren op de fiets. 

Op verkenning in dorpjes in de buurt: Villafranca d'Asti, Baldichieri d'Asti, Cantarana, met de fiets die je gratis ter beschikking staat? Of rondtoeren tussen de wijngaarden van de Nebbiolo druif en de bekende wijnen Barolo en Barbaresco.

 

Dag 5:  Borgomaro - 160 km.
Vertrek richting Borgomaro, afstand: 160 km of 220 km afhankelijk van met of zonder tolwegen. Borgomaro is een typisch Ligurisch dorpje met huisjes langs kabbelend water van de Imperorivier. Een 17de eeuws kerkje, een paar charmevolle bruggetjes.  

Relais del Maro Albergo diffuso


Dag 6:   Montalto Ligure - 30 km.

Ligurië. Een eerste uitstapje zou je kunnen doen met een bezoek aan Montalto Ligure (30 km maar via smalle en kronkelende bergwegen of 50 km via het zuiden tot aan kust en dan E80/A10, vlottere weg). Bezoek dit middeleeuwse dorpje met een paar kerken o.a. eentje midden een kastanjebos. Triora (op 18 km van Montalto Ligure). Het heksendorp met onder meer een heksenmuseum maar ook gezellige straatjes, pleintjes, mooie gebouwen. 


Dag 7:   Toirano - 80 km.

Een rit van bijna 80 km met heel wat mogelijkheden onderweg. Albenga heeft in zijn historisch centrum nog veel gezellige steegjes en pleintjes die doen terugdenken aan de Romeinse periode. Zeker doen: kathedraal en bisschoppelijk paleis. Alassio geniet faam als badplaats aan de Riviera di Ponente heet. Er ligt een zandstrook van ruim 4 kilometer met ragfijn zand. Je kan ook kiezen voor een ondergrondse beleving in de Grotten van Toirano waar drie afzonderlijke grotten te bezichtigen zijn. Een gevarieerde dag dus.


Dag 8:   Cervo - 26 km. 

Cervo (26 km vanaf logies) is een mooi dorpje dat in terrasvorm tegen de helling is aangebouwd. Het unieke aan het dorp vandaag is de mix van middeleeuwen en kusttoerisme. Wandelen in de geplaveide straatjes, volgestouwd met winkeltjes en galerijen. Diano Marina ligt er op een steenworp vandaan. Bekend als een mooie badplaats aan de Italiaanse Bloemenriviera. In Imperia huist één van de grotere olijfolieproducenten. Je kan in Imperia naar een museum waarin alles wat maar met olijven te maken heeft van a tot z uit de doeken wordt gedaan, tot een unieke verzameling van oliekannen en olielampen, liefst achttien zalen vol.


Dag 9:  Taggia - 120 km.

Je mag kiezen. Een stad of de natuur in. Taggia is een artistiek centrum omringd door olijfboom-gaarden en wijngaarden in het dal van Argentina. San Remo, bekend van de wielerklassieker, is al meer dan 150 jaar een toeristische trekpleister. Bebloemde parken, kleurrijke tuinen, haventjes, heel wat religieuze gebouwen, een mooi historische kern met trapstraatjes en nog veel meer is er te zien in het misschien tikkeltje mondaine San Remo. Wie graag eens een natuurpark in wil, kan kiezen voor een uitstapje naar de Ligurische Alpen waar het natuurpark Alpi Liguri ligt, 6000 ha natuurschoonheid met tal van wandelpaden. Maar je moet dan wel een tijdje in de wagen doorbrengen om er te geraken. Afstand vanaf logies, 50 km heen, reken toch op bijna 2 uur rijden langs bergwegen.


Dag 10:   Vertrek
Of wil je het nog verlengen in één van onze unieke accommodaties?

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


 • 4 nachten in Ca' Vittoria ***(*) (Tigliole d'Asti)
 • 5 nachten in Relais del Maro Albergo diffuso Bed & Breakfast (Borgomaro)
 • 9x ontbijtbuffet
 • fruit op de kamer in Ca' Vittoria
 • 1x gratis welkomstdrankje in Relais del Maro
 • digitale reisgids

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • parkeerkosten

Reisdata :10/06 - 31/10
aankomst dagelijks

Indien de afreis niet kan doorgaan ingevolge overmacht, omwille van redenen van volksgezondheid, of omwille van de (al dan niet vrijwillige) sluiting van het het hotel, aanvaardt de reiziger een waardebon voor de waarde van de reservering.

Santa Vittoria d'Alba Piemonte

ontdek de piëmonte en ligurië

10- daagse rondreis 

Een rondreis met eigen auto of fly-drive
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

In twee historische accommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

uitgebreide reisinfo

Je ontvangt digitaal de info 

genieten in 3 regio's

Ontdek Noord- Italië

vanaf 495,00 p.p.