Rondreis 3 regio's

10- DAAGSE RONDREIS: gardameer, piëmonte en ligurië

55+

keren geboekt

100%

genieten

9,7

waardering 

Rondreis met cultuursteden, wonderlijke natuur, Barolo en Barbarescowijnen

Deze rondreis in Noord-Italië biedt de mogelijkheid om véél in één keer te zien en te beleven. Drie populaire regio's voor de prijs van één rondreis. Je maakt eerst kennis met het bekende Gardameer. Daarna reis je af naar de streek boven Genua op de grens tussen Ligurië en Piëmonte. Wat een weelde aan bezienswaardigheden staat je te wachten op deze rondreis. Cultuur beleven in grote steden als Genua, Verona, Turijn. Maar je zal óók kunnen genieten van de zalige rust in dorpjes in de betoverende natuur van Piëmonte.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

mooie rondreis door het noorden van italië. en altijd tijd te kort, dus reden om weer terug te komen. 

Y. K.

Nooit gedaan, een rondreis met 3 regio's. maar zeker de moeite waard. wat hebben we veel gezien en de hotels en het eten waren ook prima.
Annette van Dalsum

genieten in 3 Noord- italiaanse regio's 

 Alle 3 totaal verschillende regio's van elkaar qua schoonheid en ze bieden een uitmuntende gastronomie. Het Gardameer biedt leuke stadjes rondom die je kan leren kennen met een rondrit van
het meer. In een gevarieerd landschap met heuvels en vlakke delen. Ook Brescia (historisch), Mantua (cultuurstad) en Verona (stad van Romeo en Julia) liggen niet ver weg. Ligurië en Piëmonte zijn twee regio's die garant staan voor relatieve rust, hun lekkere streekproducten en een prachtige natuur. Langs de Ligurische kust liggen wonderlijk mooie stadjes (Rapallo, Sestri Levante, Portofino, ...). Piëmonte heeft de Barolo en Barbaresco wijnen als uithangbord maar ga zeker eens op bezoek in het gezellige Asti of Alba.

routebeschrijving 

Dag 1:   Aankomst in Montichiari

Aankomst in Montichiari, waar je eerste accommodatie zich bevindt.

Palazzo Novello***

Dag 2:   Montichiari

Ter plaatse. Montichiari, een klein stadje met een kasteel, kathedraal en museum. Alles op ongeveer een kilometer van het hotel. Ideaal om even te ontspannen van de vele kilometers van de heenreis.


Dag 3:  Gardameer - 70 km. 

Gardameer (zuidelijk deel). De meest bekende plaats in het zuidelijke gedeelte van het Gardameer is Sirmione (ca. 70 km). Een versterkt stadje op een schiereiland, meer dan 2000 jaar oud. Of bezoek het strand van Desenzano del Garda of Peschiera.


Dag 4:   Rondrit Gardameer - 160 km. 

Doe je een complete rondrit, dan bedraagt die 160 km. Hou er rekening mee dat je niet alleen bent, dus snel gaat het niet vooruit, maar moet dat? Tips voor bezoek aan het stadje Garda. Verder ook mogelijk om Riva del Garda en Torbole te bezoeken. Of je kan de historische stad Brescia (kortbij, 29 km) of cultuurstad Mantua (45 km) bezoeken.    

 

Dag 5:   Verona - 60 km.

Bezoek aan Verona. De afstand naar de stad van Romeo en Julia is maar 60 km. Je kan er dus gerust een dagje verblijven. Ga naar de arena en mis uiteraard het beroemde balkon niet.


Dag 6:   Monterotondo di Gavi - 180 km.

Transfer naar Monterotondo di Gavi in regio Piëmonte,  ca. 180 km. Of je kan via Milaan rijden en daar een halte houden om de Dom te bewonderen, de paleizen, de pleinen. Om er misschien snel even wat te shoppen. Dan is de rit iets meer als 200 km.
Ostelliere **** in Monterotondo di Gavi


Dag 7:   Ligurië - 100 km.

Kusten van Ligurië (Portofino, Rapallo, San Fruttuoso, Sestri Levante e.a). Schitterende plekjes en stadjes langs de Rivièra di Levante, de kuststrook ten westen van Genua (alle genoemde plekjes binnen de 100 km). Of je kan de regio Piëmonte verkennen, de regio van de Nebbiolo druif en de bekende wijnen Barolo en Barbaresco. Een bezoekje aan de historische stadskern van Asti (80 km), Alba (110 km) met zijn vijf torens, de kathedraal en zijn paleizen.  


Dag 8:   Genua - 60 km. 

Bezoek aan Genua (60 km) de stad waar Rubens zo verliefd op was met de mooie paleizen (Unesco Werelderfgoed), kerken en andere fraaie gebouwen. Je kan kiezen om tot in Turijn te rijden, hoofdstad van Piëmonte (140 km) met prachtige barok en getuigen van de middeleeuwen. Of zalig genieten van de rust ter plaatse in je hotel.


Dag 9:   Piëmonte of Ligurië 

Piëmonte verkennen of kusten Ligurië of ter plaatse genieten van landelijke rust.


Dag 10:   Vertrek
Of wil je het nog verlengen in één van onze unieke accommodaties?

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


 • 5 nachten in Palazzo Novello *** (Montichiari)
 • 4 nachten in Ostelliere **** (Monterotondo di Gavi)
 • 9x ontbijtbuffet
 • degustatie van 3 wijnen, salami en focaccia in Hotel Ostelliere
 • welkomstdrankje met borrelhapje en 1x 4-gangendiner in Hotel Ostelliere
 • digitale reisgids

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • parkeerkosten

Reisdata : 01/09 -31/10
aankomst dagelijks

Prijzen zijn op basis van een classic (Palazzo Novello) en comfort (Ostelliere) 2-persoonskamer.

Optioneel: superior kamer in Palazzo Novello: + € 30 à 35 p.p.

Indien de afreis niet kan doorgaan ingevolge overmacht, omwille van redenen van volksgezondheid, of omwille van de (al dan niet vrijwillige) sluiting van het het hotel, aanvaardt de reiziger een waardebon voor de waarde van de reservering.

ontdek de regio ligurië

8- daagse rondreis 

Een rondreis met eigen auto of fly-drive
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

In twee historische accommodaties
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

uitgebreide reisinfo

Je ontvangt digitaal de info 

genieten in 3 regio's

Ontdek Noord- Italië

vanaf 699,00 p.p.