Liparische Eilanden Sicilie

     *GROEPSREIS*
8- DAAGSE AVONTUURLIJKE REIS,
NAAR DE 7 EOLISCE EILANDEN

21+

keren geboekt

100%

genieten

8,4

waardering 

DE EILANDhoppen op DE prachtige eolische eilanden

Onvergetelijke indrukken zullen worden achtergelaten door deze reis, die niet alleen een hoogtepunt is voor uitgesproken natuurliefhebbers en vulkaanliefhebbers: onder deskundige begeleiding (Duits/ Engels) maak je kennis met de diversiteit en schoonheid van de hele Eolische archipel. De Eolische eilanden (Isole Eolie) staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaan uit acht kleine vulkanische eilanden voor de noordoostelijke kust van Sicilië. Beroemd om de prachtige kustlijnen en stranden, actieve vulkanen en modderbaden, mooie badplaatsen en een rustig tempo, is deze archipel een populaire bestemming voor dagtochten.

WAT ANDEREN GASTEN HEBBEN ERVAREN

adembenemend! Wat een prachtige eilanden. allen met hun eigen charme. heerlijk was het.

K.S 

Heerlijk, wat een leuke tour met een geweldige begeleiding en een heerlijk hotel

Sanne H.

De zeven zusters van de Eolische eilanden 

De Eolische eilanden worden ook liefkozend de "zeven zussen" genoemd omdat ze niet meer van elkaar kunnen verschillen. Elk heeft iets speciaals en unieks - en dat geldt ook voor de afzonderlijke eilanden. Het is een aanrader om de eilanden zelf te leren kennen en niet alleen op een dagtochtje De eilanden worden vooral interessant als je er een paar dagen op doorbrengt - zo zie je een heel andere kant. Eolische eilanden - de archipel van actieve vulkanen. Welk land in Europa kan beweren een regelmatig actieve vulkaan te hebben? De zeven Eolische eilanden zijn van vulkanische oorsprong en herbergen 2 actieve vulkanen: Vulcano en Stromboli, waarbij Stromboli de meest actieve vulkaan van Europa is.

routebeschrijving 

Dag 1:  Aankomst - 150 km

Aankomst in Catania, transfer naar Milazzo en motorboot naar je hotel op Lipari. Ontmoeting met de gids en de groep. 

Grand Hotel Arciduca - Lipari 


Dag 2:  Lipari

Rondleiding over het eiland Lipari per bus over een kronkelende panoramische weg door de steden Pianoconte, Quattropani en Acquacalda met stops bij uitkijkpunten zoals Quattrocchi, een van de meest indrukwekkende uitkijkpunten, en bij de puimsteengroeven. Vrije tijd om het stadje Lipari met zijn kronkelende, romantische oude stadsstraten en pittoreske pleinen te verkennen. Een bezienswaardigheid is de overheersende indrukwekkende kasteelheuvel (de oude Akropolis) met zijn imposante vestingmuren, waarop het Archeologisch Museum (een van de belangrijkste archeologische musea in Italië), het Archeologisch Park, de kathedraal en vier andere kerken zijn gevestigd. Een wandeling door de millennia!


Dag 3:  Panarea en Stromboli

Vertrek in de ochtend per motorboot naar Panarea, het kleinste eiland van de archipel. Eilandtour per boot langs de baai »Cala Junco« en naar de kleine eilandjes en rotsen voor Panarea. In Panarea heb je tijd om te wandelen of te zwemmen. In de middag transfer per boot naar het eiland Stromboli. Hier kun je ofwel op eigen gelegenheid een korte wandeling naar het Observatory-restaurant maken (ca. 280 meter), of, optioneel en tegen een meerprijs en vooraf bestellen (alleen met geschikte kleding en schoenen), een begeleide klimwandeling maken naar de belangrijkste krater van de vulkaan (beklimming ca. 3 uur, hoogteverschil ca. 918 m). Klanten die de krater niet beklimmen, kunnen een nachtelijke motorboottocht maken onder de Sciara del Fuoco-brandweg om de explosieve uitbarstingen van de vulkaan te observeren.


Dag 4:  Lipari

De dag is vrij om te ontspannen op het eiland Lipari of Vulcano, afhankelijk van de accommodatie.


Dag 5: Filicudi en Alicudi

Dagexcursie per speedboot naar de eilanden Filicudi en Alicudi, langs de noordwestkant van Lipari. Aankomst in Filicudi en verblijf in de haven van Filicudi. 's Middags tocht over het eiland per speedboot langs de rotsnaald »La Canna«, de grot van »Bue Marino«, het dorp Pecorini en rond de berg Capo Graziano. Doorgaan naar Alicudi Island, kort verblijf. Mogelijkheid om te zwemmen tijdens de excursie. In de late namiddag boottransfer naar Lipari.


Dag 6: Salina

Ferry overtocht naar het eiland Salina, het groenste eiland van de archipel met zijn eigen zoetwaterbronnen. Na aankomst in Santa Marina Salina, rond het eiland per boot en stoppen op verschillende plaatsen zoals Pollara, wiens zwembaai beroemd werd door de film »The Postman«. Ga verder naar Malfa, omgeven door wijngaarden en velden met kappertjes. Daarna gaat het verder naar het idyllische kleine Fisscher-dorp Lingua, waar de rondreis eindigt. In de middag terug per motorboot naar Lipari of Vulcano, afhankelijk van de accommodatie.


Dag 7: Vulcano

Excursie naar het naburige eiland Vulcano. Via Vulcanello, grotten en de vulkaan Gran Cratere bereikt u Porto Levante. Hier kun je baden in de hete modder met zwaveldampen of een bezoek brengen aan de baai met zwart lavazand. In de middag terug naar Lipari.


Dag 8: Vertrek
Transfer per speedboot naar Milazzo/Sicilië, rit naar de luchthaven van Catania, einde van de tour of nog even na genieten van een mooi verblijf op het 'vaste' land. Wij informeren je graag.

Wat zit er bij de reis inbegrepen?


  • Bustransfers van/naar de luchthaven van Catania naar Milazzo (of van/naar Taormina en omgeving indien geboekt met een vorig of volgend verblijf)
  • Vliegticket
  • Veerboot overtocht Milazzo - Lipari - Milazzo
  • Transfer (incl. bagage) van/naar de haven van Lipari naar de hotels
  • 7 nachten/ontbijt in 4-sterrenhotels op Lipari; bij capaciteitsknelpunten is alternatieve accommodatie op Vulcano mogelijk
  • begeleide excursies per speedboot naar Panarea, Stromboli, Filicudi, Alicudi, Vulcano, Salina
  • Eilandtour per bus op Lipari, eilandtour per boot op Salina
  • lokale hulp tijdens de tour
  • Infoboekje met gedetailleerde bestemmingsinformatie


We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reisroute en hotels.

Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

  ter plaatse te betalen:


  • toeristenbelasting
  • Beklimming van de kraterrand van Stromboli: in een groep 45 euro per persoon, ter plaatse te betalen Toegangsprijzen Stromboli 5 euro per persoon Waarschuwing: sinds de gewelddadige uitbarstingen van de vulkaan in 2020 is het voor veiligheidsredenen.

  • optionele bezoeken, entreegelden en excursies; ter plaatse te betalen: Archeologisch Museum Lipari, ongeveer € 15; Vulcano-eilandtour, ca. 12 €).

Reisdata : 24/04 - 09/10
aankomst dagelijks

Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit

Tegen een toeslag kun je ook de volgende mogelijkheden boeken:

 • 6 x diner in het hotel en 1 x lunchpakket voor de excursie naar Panarea en Stromboli (exclusief drankjes)

Rondreis over sicilië

8- dagen

Groeps rondreis naar de Eolische eilanden 
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Verblijf op het eiland Lipari
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

met begeleiding

Lokale begeleiding de gehele reis

Een unieke ervaring

In een adembenemend mooie omgeving 

vanaf 1.375,00 p.p.