Puglia, het nieuwe Toscane

Welkom in Puglia, de meest zuidoostelijke regio van Italië, oftewel de hak van de laars. Het stukje Italië van de middeleeuwse kastelen, prachtige barokpaleizen en .....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Puglia introgroot.jpg (Puglia introgroot.jpg)

Welkom in Puglia, de meest zuidoostelijke regio van Italië, oftewel de hak van de laars. Puglia verbaast een ieder die er voor het eerst komt. Het is het magische land van de middeleeuwse kastelen, de kathedralen, kerken, de prachtige barokpaleizen en een excellente culinaire traditie met vele lokale specialiteiten en heerlijke wijnen.

Volgens de Italianen zelf behoren de stranden van Puglia tot de mooiste van het land. De uitgestrekte kustlijn is lang en afwisselend. Er zijn woeste rotskusten bezaaid met grotten. Inhammen met duinen en uitgestrekte stranden met mooi wit zand en een azuurblauwe, heldere zee.

Puglia staat vooral symbool voor de 'trulli', de merkwaardige grijs- en witgeklate puntmutshuisje die teruggaan
tot de middeleeuwen. In Alberobello, een wit provinciestadje in de Itria- vallei, staan zo'n tweeduizend trulli bij elkaar. Bijvoorbeeld een trulli huren als gastenverblijf kan, meer luxe bieden de befaamde masseria's.

Onze accommodaties bevinden zich vooral bij de kust en het achterland tussen Bari en Brindisi, de zogeheten Itria- Vallei (Valle d'Itria), het kloppende hart van de regio Puglia. Geniet van bijvoorbeeld de mooie stadjes, Alberobello, Locorotondo, de prachtige barokstad Martina Franca, Ostuni, de witte stad en de gezellige stadjes, Polignano a Mare en Monopoli gelegen aan de kust.

Puglia introgroot1.jpg (Puglia introgroot1.jpg)