Piemonte, voor elk wat wils in ieder seizoen!

Piemonte, hetgeen feitelijk 'aan de voet van de bergen' betekent, ligt in het noordwesten van Italië en grenst aan de Zwitserse en Franse Alpen. Piemonte is de stichter van ....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Piemonte, hetgeen feitelijk 'aan de voet van de bergen' betekent, ligt in het noordwesten van Italië en grenst aan de Zwitserse en Franse Alpen. Piemonte is daarnaast Il Fondatore, de stichter, van de Italiaanse Republiek in 1860; Mazzini, Cavour en Koning Vittorio Emanuele II (je weet wel, hèt trio van de straten en pleinen in ieder Italiaans dorp) komen allen uit deze streek. Van de inwoners van Piemonte is bekend, dat ze actief en ook veel belang hechten aan hun tradities.

 
De streek is rijk aan kunst- en cultuurschatten, welke je ondermeer aantreft in Turijn, de hoofdstad van Piemonte. Turijn is bekend van o.a. de Duomo, de Fiatfabriek en vanwege haar fantastische gastronomie. Hier kan men van het echte Dolce Vita genieten, heerlijk eten en ontspannen terwijl men door het centrum slentert. De binnenstad is voorzien van prachtige barokke gebouwen, kleine straatjes, gezellige terrassen, fraaie parken en ouderwetse winkelgalerijen.

De streek, Le Langhe, is beroemd om haar grote variëteit aan heerlijke paddenstoelen met als topper Il Tartufo Bianco. Zowel voor de witte truffel als de wijn komen liefhebbers uit de hele wereld, met name in de herfst, naar het stadje Alba. Ook het oudromeinse Asti, met de 14e eeuwse Duomo en het driehoekige Piazza Alfieri, is een aantrekkelijk plaatsje. Op de piazza wordt eind september een wijnmarkt gehouden tesamen met een heuse Palio. Deze paardenrace kan zich zeker meten met de Palio van Siena, minder bekend maakt ook minder druk...

Piemonte heeft voor elk wat wils in ieder seizoen. Skiën in de winter, een stad bezoeken in het voorjaar, wandelen in de zomer en gastronomisch genieten in de herfst.

Piemonteintro.jpg (Piemonteintro.jpg)