Liguria, romantische kustwegen prachtige vergezichten en heerlijk eten!

Ligurië is een aan de kust gelegen regio Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio's. Het grenst o.a. in het noorden aan de Toscane. Het kustgedeelte wordt ook.....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio's. Het grenst o.a. in het noorden aan de Toscane. Het kustgedeelte wordt ook wel de Bloemenrivièra genoemd. Bekend met name om zijn prachtige kustplaatsjes. Bijv. Cinque Terre en Portofino.

Ligurië ligt aan de Golf van Genua, een deel van de Ligurische Zee. Het kustgedeelte wordt ook wel de Ligurische kust of bloemenrivièra genoemd.

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust vlakbij La Spezia: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. De dorpen zijn in 1997 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is moeilijk bereikbaar met de auto langs de steile kust. Er loopt een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt: de Via Dell'Amore. Via het wandelpad heeft men uitzicht op zee en de met terrassenteelt bewerkte heuvels. Ook zijn er door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden op de heuvelwanden te vinden.

Een mooi alternatief is ook de trein, deze stopt bij alle vijf dorpjes. Een combinatie wandelen en met de trein, is natuurlijk ook een aanrader.

LigurieOverzicht.jpg (LigurieOverzicht.jpg)

Wat dacht u van de regionale keuken? Met zijn heerlijke visgerechten, de beroemde pesto, de fijne olijfolie en de heerlijke witte wijn!!

Om u alvast een eerste indruk te geven van de prachtige regio: Ligurie RTLtravel

LigurieVia dell'amore.jpg (LigurieVia dell'amore.jpg)