Lago Maggiore, het meer aan de voet van de bergen!

Het Lago Maggiore strekt zich tussen de uitlopers van de Alpen in zuidelijke richting uit. Het noorden van het meer behoort nog tot Zwitserland. De plaatsen langs de oevers.....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Het Lago Maggiore strekt zich tussen de uitlopers van de Alpen in zuidelijke richting uit. Het noorden van het meer behoort nog tot Zwitserland. De plaatsen langs de oevers van het Lago Maggiore zijn van oudsher in trek als zomerverblijf. Het klimaat rond het meer is zowel in de winter als zomer zeer zacht en aangenaam.

De beste en rustigste manier om het Lago Maggiore te leren kennen, is het maken van enkele boottochten. Het is een genot om boven het blauwe wateroppervlak in de verte de in het voorjaar vaak nog met sneeuw bedekte bergtoppen te zien schitteren. De grote contrasten in het landschap zijn fascinerend: de oostelijke oever biedt een relatief wild landschap. De zonnige westoever van het meer is bekend om zijn adellijke villa's en paleizen.

Lago Maggiore Cannobio.jpg (LagoMaggioreCannobio.jpg)

De zomer aan het meer is een tijd van feesten. In bijna alle dorpen worden verschillende dorpsfeesten gehouden. Men kan dan ook genieten van de heerlijke keuken. Vooral de vis en kastanjes zijn bekend uit deze streek. Op verschillende wijzen worden deze heerlijk bereidt. Ook de wijnen uit de streek, de Merlot of uit Piemonte zijn van hoge kwaliteit.

Uit de tijd dat de hellingen rond het meer benut werden voor wijnbouw en bosbouw resteert een netwerk aan voetpaden, dat zich nog steeds uitstekend leent voor een actieve wandelvakantie. Liefhebbers van golf kunnen terecht op de acht golfbanen, waarvan twee op de hellingen boven Stresa.

LagoMaggioreavondsfeer.jpg (LagoMaggioreavondsfeer.jpg)