Het Gardameer voor elk wat wils

Het Gardameer is het grootste meer in Noord- Italië. Door de bescherming van de bergen in het noorden heerst hier een zeer mild klimaat. Dankzij de talrijke watersportfaciliteiten, het

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Gardameerintro.jpg (Gardameerintro.jpg)

Het Gardameer is het grootste meer van Noord- Italië. Door de bescherming van de bergen in het noorden heerst hier een zeer mild klimaat. Dankzij de talrijke watersportfaciliteiten, het idylissche landschap met palmen, citroen- en sinaasappelbomen en oleanders is het Lago di Garda een populaire vakantiebestemming. U kunt er wandelen, zwemmen, duiken, zeilen, fietsen, klimmen en nog veel meer!

Maar natuurlijk ook één van de vele bezienswaardigheden bezoeken die zich rond het Gardameer bevinden. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele bruchten, kerken en villa's, overvloedig versierd met fresco's en andere kunstwerken. Of gewoon genieten van het dagelijkse Italiaanse leventje op een terrasje in één van de vele stadjes rondom het meer.

GardameerSirmioneintro.jpg (GardameerSirmioneintro.jpg)

Rondom het Gardameer bevinden zich talloze vakantieplaasten, van klein tot groot en van idyllisch tot zeer toeristisch. Bovendien is deze omgeving de thuishaven van de stad Verona. Een bezoek is uitstekend te combineren met een verblijf in één van de plaatsen. In deze eeuwenoude stad draait alles om de opera's, die worden opgevoerd in de Arena van Verona. Dit is het grootste openluchttheater ter wereld en de akoestiek is nergens beter.

GardameerVeronaintro.jpg (GardameerVeronaintro.jpg)