Dordogne, rust en ontspanning!

Een rijke historie, kastelen, grotten en middeleeuwse steden maken van de Dordogne een fijne vakantie-bestemming. Reserveer online je vakantiehuis bij La Vacanza

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

De Dordogne ligt ten oosten van Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. Het is er groen, rustig en gezellig, met prachtige, karakteristieke dorpjes en mooie natuur. De vier belangrijkste steden zijn Périgueux, Bergerac, Sarlat en Nontron. De Dordogne-Périgord of de ‘streek met de duizend-en-een kastelen’ is bezaaid met schitterend gerestaureerde kastelen o.a. uit de middeleeuwen en de renaissance. Schilderachtige dorpen en steden vol kunst en geschiedenis.

De Dordogne is het departement dat het grootste aantal dorpen telt met het predicaat ‘Les Plus Beaux Villages de France’! Het is leuk om door deze tien ‘mooiste dorpen van Frankrijk’ te lopen en te genieten van de prachtige architectuur: Castelnaud-la-Chapelle, Beynac, La Roque Gageac, St-Jean-de-Côle, St-Léon-sur-Vézère, St-Amand-de-Coly, Limeuil, Domme, Monpazier en Belvès. Wat de steden betreft dragen Périgueux, Bergerac en Sarlat het label ‘Ville d’Art et d’Histoire’, met een historisch centrum dat wordt beschermd en zich bij uitstek leent voor een stadswandeling.

Dordogneintro.jpg (Dordogneintro.jpg)

De Dordogne-Périgord is ideaal om van het natuurschoon te genieten en buiten de gebaande paden te treden. De mogelijkheden om te wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën zijn legio. Afhankelijk van het seizoen stallen de marktkraampjes aardbeien, walnoten, boleten en zwarte truffels uit de Périgord uit, naast producten op basis van eend of gans, zoals foie gras. Of hij nu rood, wit of rosé is, deze wijn maakt de maaltijd tot een onvergetelijk moment. 
De wijngaarden van de Bergerac, die al tweeduizend jaar bestaan, produceren dertien AOC-wijnen. Het zomerseizoen in de Dordogne wordt opgeluisterd met een dertigtal festivals, variërend van klassieke en barokmuziek tot techno, blues, jazz, flamenco en wereldmuziek. Voor elk wat wils!

Dordogneintro2.jpg (Dordogneintro2.jpg)