De Marken, een nog onbekend gebied dat ontdekt wil worden!

De Marken is de regio aan de Adriatische kust, een kuststreek waar brede stranden zich afwisselen met steil in de zee afdalende rotsen. De geschiedenis laat zien dat....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

De Marken ook wel bekend onder Le Marche is de regio aan de Adriatische kust, een kuststreek waar prachtige brede stranden zich afwisselen met steil in de zee afdalende rotsen. De geschiedenis laat ook zien dat verschillende beschavingen dit gebied getekend hebben. De streek is rijk aan kastelen en abdijen, kerken en musea, 'palazzi' en pleinen, villa's en monumenten. Er is geen plek waar niet te genieten valt!!.

De kleine dorpjes in de heuvels hebben vooral hun eigen tradities behouden. De heuvels zijn glooiend en bieden u prachtige vergezichten. Een zeer gevarieerde flora en een typische fauna maken deze regio zo uniek. De steden Urbino, Pesaro in het noorden maar ook Macerata en Ascoli Piceno meer zuidelijk zijn absoluut een bezoek waard.

LeMarcheMonteSibillini.jpg (LeMarcheMonteSibillini.jpg)

Men vindt er een gunstig klimaat zowel wat de weersomstandigheden als wat het contact met de hartelijke en open mensen betreft. En dan natuurlijk de keuken van De Marken, aan de kust zijn het vooral de visgerechten. De truffels uit de province Pesaro en Ascoli Piceno zijn beroemd in heel Italie.

LeMarcheAdriatischeKust.jpg (LeMarcheAdriatischeKust.jpg)