Het Comomeer, prachtig in een idyllisch landschap!

Het Comomeer in Lombardije, Italië - Het hart van de Italiaanse romantiek en geschiedenis. Comomeer is de ideale locatie voor familievakanties, korte vakanties, romantische.....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Welkom aan het Comomeer in Lombardije, Italië - Het hart van de Italiaanse romantiek en geschiedenis. Comomeer is de ideale locatie voor familievakanties, korte vakanties, romantische intermezzo's, conferenties of als uitvalsbasis voor het verkennen van de Italiaanse meren..

Het Comomeer ligt in een idyllisch landschap. Ter hoogte van Bellagio splitst het meer zich in twee zuidwaarts lopende armen. Oostelijk heet het ook wel het Leccomeer naar de plaats Lecco aan de zuidpunt ervan. Westelijk heet het het Comomeer naar de plaats Como ook aan de zuidpunt. De dichtbegroeide heuvels en bergen om het meer lopen steil naar het blauwe water af.

De bergen rond het meer zijn 2000 m hoog. Het meer is ook zeer diep, tot 410 meter diep, waardoor het een van de diepste meren van Europa is. De villa's rond het meer staan te pronken in weelderige tuinen vol palmen en allerlei kleurige subtropische bloemen en planten. Aan de oevers van het meer liggen mondaine plaatsen als Menaggio, Bellagio, Tremezzo, Cadenabbia en natuurlijk Como.

Comomeer vakantiewoningen en appartementen Bellagio lavacanza.nl
Verken Como op je gemak, ontspannen met een drankje in één van de cafe's, mensen kijken, genieten van de pure Italiaanse koffie, absorberen van de geschiedenis en elegantie. Vervolgens reizen per veerboot, dineren en proeven van de heerlijke locale Italiaanse keuken en versteld staan van het spectaculaire landschap!

Dit juweel in de kroon van de beroemde meren van Italië is een oase van rust, heerlijke gerechten, majestueuze met sneeuw bedekte bergen, hoffelijke bevolking en stijl. Como ligt op het puntje van de zuidwestelijke tak van dit meer. Como ligt op slechts een paar kilometers van de Zwitserse grens en 20 minuten van Lugano.

Kijk eens bij ons aanbod in deze prachtige omgeving: Hotels, Appartementen, Villa's en Agriturismo's

ComomeerFerry.jpg (ComomeerFerry.jpg)