Catalonië, kunst, natuur en de Costa Brava!

Catalonië kent aan de kust een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. In het binnenland zijn de winters, door de verminderde invloed van de zee .....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Catalonië (Catalaans: Catalunya, Spaans: Cataluña) is een van de 17 autonome regio's van Spanje met als hoofdstad Barcelona. Het heeft een inwonertal van meer dan 7,5 miljoen inwoners, deze inwoners worden Catalanen genoemd. Het is gelegen in het noordoosten van Spanje aan de kust van de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van 580 kilometer die bestaat uit de Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Garraf en de Costa Daurada.

De regio grenst in het noorden aan Frankrijk en Andorra. De Catalaanse Pyreneeën die tot bijna 3500 meter hoog reiken, kennen een bergklimaat. De hoge Pyreneeën kennen 's winters veel sneeuw en zelfs in de zomer kan er sneeuw blijven liggen. Het aangename klimaat aan de kust en de koude winters in de bergen, op korte afstand van Barcelona, trekt veel zomer- én wintersporttoerisme.

De ruige kust van de "Costa Brava" staat bekend als een van de mooiste kusten van Spanje. Het zuidelijke uiteinde van deze kustlijn bestaat uit zeer toeristische badplaatsen zoals Lloret de Mar, Calella en Blanes. De rest van de Costa Brava is wat minder toeristisch en biedt rustigere locaties.

In Catalonië eet men, net als in sommige andere delen van Zuid-Europa om 14.00/15.00 uur (àpat) en om 21.00/22.00 uur (sopar) dat meestal bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Catalonië is een van de belangrijkste wijnstreken van Spanje en staat met name bekend om haar cava of Catalaanse, op champagne lijkende, schuimwijn.

La Vacanza selecteerde diverse vakantieappartementen, woningen en vrijstaande villas met zwembad in de regio Costa Brava. De door ons aangeboden vakantieappartementen, woningen en vrijstaande villas met zwembad zijn persoonlijk door ons bezocht. Eenvoudig online een reservering maken voor een vakantiehuis in Spanje? Bekijk uw droomhuis online bij lavacanza.nl

Begur Costa Brava Catalonië Spanje (Begur.jpg)