Temperamentvol Andalusië

Andalusië is prachtig! Een rijke cultuur, afwisselende natuur, lekker eten, vriendelijke mensen... En dat alles in een heerlijk klimaat op nog geen drie uur vliegen.

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

roadtrip 845 x 200.jpg (roadtrip 845 x 200.jpg)
Andalusië is prachtig! Een rijke cultuur, afwisselende natuur, lekker eten, vriendelijke mensen... En dat alles in een heerlijk klimaat op nog geen drie uur vliegen. Ook voor kinderen is Andalusië een ideale bestemming. 

Tal van interessante steden, zoals Sevilla, Granada en Cordoba, die elk een schat aan bezienswaardigheden herbergen zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Daarnaast is Andalusië de streek waar u kunt genieten van heerlijke stranden, een mild klimaat, smaakvolle tapas, de traditionele flamenco en onder meer de schitterende natuur van de Sierra Nevada. Tijdens een van onze autorondreizen kunt u kennismaken met alle facetten van het prachtige Andalusië. 

De provincies van Andalusië dragen dezelfde naam als hun hoofdsteden. Elke provinciehoofdstad heeft zijn eigen cultuur en charmes. De belangrijkste is Sevilla, de uitbundige hoofdstad van Andalusië. Dit is de bakermat van alle Spaanse cliches. Je vindt er prachtige oude wijken (barrios), grote christelijke en moorse monumenten, mooie musea en prachtige festivals. De tweede stad van Andalusië is Granada met het Alhambra paleis, terwijl Córdoba met de prachtige Mezquita ook een zeer goede keuze is.

De kuststad Málaga heeft een prachtig Moors fort en een mooi museum gevuld met kunstwerken van de beroemde Picasso. Verder langs de zee vind je Cádiz, één van de meest sfeervolle steden van het zuiden. Andalusië heeft ook een aantal kleinere steden die niet de aandacht krijgen die ze verdienen, zoals Huelva, Jaen en Almería.

Gaat u meer landinwaarts dan treft u er vooral kleine stadjes en witte dorpjes. Elk plaatsje heeft weer zijn eigen bijzonderheden. Baeza en Ubeda in Jaén zijn schatkamers van architectuur uit de Renaissance, terwijl Ronda en de witte dorpjes in het westen zeer schilderachtige uitzichten opleveren.

Maar Andalusië is meer dan alleen cultuur. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld met zoveel natuurlijke schoonheid in zo’n klein gebied. De 400 km lange Río Guadalquivir doorkruist en bevloeit Andalusië. Het levert de prachtige moerassen van de Coto de Doñana op. Dit is het grootste wildreservaat van Europa. In het noorden vind je er de hoge besneeuwde toppen van de Sierra Nevada, terwijl je 30 kilometer naar het zuiden kunt genieten van de zonovergoten stranden.

U kunt Andalusië het beste bezoeken in de lente of in het najaar. Met name de maanden mei en oktober zijn ideaal voor een autorondreis Andalusië .De temperaturen schommelen dan rond de 23 graden. In deze maanden is het ook minder druk in Andalusië.