Livigno 'Feel the Alps'

Livigno is een van de populairste en best uitgeruste skigebieden van Italië, en zelfs de Alpen. Livigno ligt tussen het Stelvio Nationale Park en het Zwitsers Nationaal Park, en goed toegankelijk vanuit Nederland. Het skigebied van Livigno biedt sneeuwpret voor iedereen: 12 zwarte pistes, 37 rode pistes en 29 blauwe skipistes. Gevorderde skiërs kunnen zich uitleven op de Giorgio Rocca-piste. Families en beginnende skiers of snowboarders kunnen bij een van de skischolen op het gemak kennismaken met de wintersporten. De skiliften van Livigno.....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Intropagina wintersport veel kleur 845x445.jpg (Intropagina wintersport veel kleur 845x445.jpg)
Livigno is een van de populairste en best uitgeruste skigebieden van Italië, en zelfs de Alpen. Livigno ligt tussen het Stelvio Nationale Park en het Zwitsers Nationaal Park, en goed toegankelijk vanuit Nederland. Het skigebied van Livigno biedt sneeuwpret voor iedereen: 12 zwarte pistes, 37 rode pistes en 29 blauwe skipistes. Gevorderde skiërs kunnen zich uitleven op de Giorgio Rocca-piste. Families en beginnende skiers of snowboarders kunnen bij een van de skischolen op het gemak kennismaken met de wintersporten.

Intropagina wintersport kinderen 845x445.jpg (Intropagina wintersport kinderen 845x445.jpg)
De skiliften van Livigno (6 gondelliften, 13 stoeltjesliften en 11 sleepliften) hebben een totale capaciteit van meer dan 47.000 personen. Winterpret is in Livigno gegarandeerd van december tot mei, dankzij het koude en droge klimaat is er een grote sneeuwzekerheid op de 115 pistekilometers die het skigebied rijk is. De skipistes strekken zich uit van 1816 tot 2950 meter hoogte. Dankzij de gunstige ligging kunt u de hele dag in de zon skiën, begin de dag op de Mottolino-zijde en ski 's middags door naar de pistes van Carosello 3000 aan de andere kant van het dal gesitueerd. Kunstmatige sneeuwproductie is gegarandeerd op 70% van de skipistes Snowboarders kunnen zich uitleven in drie funparken in Livigno: Snowpark Amerikan, Snowpark Mottolino en Livigno Park Carosello 3000.

De niet-skiers hoeven zich hier niet te vervelen, er zijn volop activiteiten te ondernemen, zoals: bobsleeën, tubegliden, sneeuwschoentochten maken, nordic walking etc. Avotuurlijke types kunnen zelfs gaan ijsklimmen. Verder kan er geschaatst worden, gekart, sneeuwscootertochten maken of een romatische rit maken in een paardenkoets.

Het skigebied van Livigno (in de regio Lombardije) beschikt over veel off-piste hellingen, met veel nieuwe sneeuw, erg brede pisten en eeuwigdurende zonneschijn. Daarmee is het voor iedere wintersport-fan geschikt, van skiërs en snowboarders tot telemarkers en langlaufers.

Intropagina wintersport skikaart 845x445.jpg (Intropagina wintersport skikaart 845x445.jpg)

Ook vind je hier het beste freeride-gebied van heel Italië. Livigno biedt vele off-piste mogelijkheden en een heuse Freeride Experience, de Mottolino, een skiroute die tot en met het dal gaat. De kwaliteiten van het skigebied zijn ook in 2016 beloond met een Freeride Award. Aan alles is gedacht: van actuele bulletins bij lawinesituaties tot een freeride tour met begeleiding en zelfs helikoptervluchten.

Toe aan een pauze? Natuurlijk kun je na het skiën ook genieten van een après-ski, met een fijne Italiaanse touch. De après-ski in Livigno is in heel Europa bekend. Aan beide skibergen kan er ook uitbundig gefeest worden. De favoriete verzamelplaats aan de Carosello is Bar Stalet, direct aan het dalstation van de gondelbaan Carosello 3000. Er is er een groot terras en er wordt erg graag gedanst. Direct naast de bar vind je ook restaurant; ideaal om na de eerste drankjes aan te schuiven voor een bord pasta. Probeer zeker ook de bombardino, een hartverwarmend winterdrankje.

Nog wat laatste inkopen doen? In Livigno ook prima belastingvrij shoppen. Er wordt geen belasting berekend, waardoor alle producten aanzienlijk goedkoper zijn. Er zijn circa 150 winkels, met een aanbod dat varieert van designerkleding en parfum tot speciale worst en andere delicatessen.

Livigno een waar paradijs is voor wintersport? Skiën, snowboarden, langlaufen en wandelen, het kan er allemaal. 

Intropagina wintersport winkelen 845x445.jpg (Intropagina wintersport winkelen 845x445.jpg)