Wij en de media

BNN 3 op reis belde ons begin april weer en ze wilde draaien in Milaan i.v.m. een grote treinreis door Europa. Of Jeanette weer alles wilde regelen en natuurlijk aanwezig zijn met vertalen. ##Ik heb ze het Comomeer geadviseerd en dat vonden ze een goed idee. Villa Wally was wat ze zochten. Bij Ristorante La Punta, in Bellagio heeft Nicolette gekookt en hebben we heerlijk gegeten.....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

COMOMEER: BNN 3 OP REIS

BNN 3 op reis belde begin april weer en ze wilde draaien in Milaan i.v.m. een grote treinreis door Europa. Of ik weer alles wilde regelen en natuurlijk aanwezig zijn met vertalen. Ik heb ze het Comomeer geadviseerd en dat vonden ze een goed idee. En de prachtige villa met zwembad aangeboden. Bij Ristorante La Punta, in Bellagio heeft Nicolette gekookt en hebben we heerlijk gegeten.

SICILIË: BNN 3 OP REIS

Begin juni werden we gebeld door 3 Op Reis van BNN met de vraag of we weer wilden helpen bij het maken van een mooie reportage over de Westkust van Sicilië en het prachtige eilandje

Pantelleria ten zuiden van Sicilië.

Jeanette is vanuit Toscane naar Sicilië gevlogen en heeft de crew met Daphne Bunskoek als presentatrice, geholpen waar ze kon. Wij hebben de accommodatie Duca di Castelmonte aangeboden. 

Klik hier voor de uitzending.

--------------------------------------------------------------------------------

UMBRIE, TOSCANE EN LIGURIE: RTL TRAVEL

De afgelopen jaren heeft Yorin Travel, La Vacanza meerderemale benaderd om een aantal locaties in Italië aan te bevelen voor de overnachtingen tijdens de opnames van nu RTL Travel. Romeo begon aan zijn grand tour door Europa. Omdat hij zelf in Breda woont, vertrok hij vanuit zijn woonplaats en reisde hij dwars door Frankrijk naar het Spaanse plaatsje Breda. Vanuit Barcelona nam hij de ferry naar Italië, want daar ligt nóg een dorpje met dezelfde naam Breda Cisoni!

Umbrië: In Italië is een oase van rust tussen de grote steden van Rome en Florence. Niet voor niks wordt het 't groene hart van Italië genoemd. Het is ook een culinaire streek: die van de bijzondere wijnen en exclusieve truffels. Verder vind je hier veel villa's waar je compleet tot rust kan komen. Helemaal geen gek idee, want je hebt veel ruimte en vaak is het zelfs goedkoper dan een hotel. Romeo en crew trekken in de prachtige villa 'Il Boschetto' met zwembad in Piedicolle. Toscane: Romeo slaapt in een agriturismo, net buiten de vestingmuren van San Gimignano: dit is een gastenverblijf op het landgoed van een Italiaanse boer.

Ligurië: Cinque Terre is een prachtige kustlijn in Noord Italië van achttien kilometer lang. Vijf kleine dorpjes zijn tussen de kliffen, heuvels en stranden gebouwd: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso. Je kunt er wandelen, zwemmen, rode wijn achteroverslaan (de wijnranken hangen vanaf de heuvels boven de zee) en de zon zien opkomen op z'n mooist. Toeristen zijn er, maar niet in overvloed zoals in andere grote Italiaanse steden. Elk dorpje heeft zijn eigen karakter en met de trein liggen ze maar een paar minuten van elkaar. De kustweg die de vijf dorpen met elkaar verbindt, is één van Europa's meest beroemde en gemakkelijke wandelweg.

Wilt u de uitzending bekijken om alvast in de vakantiesfeer te komen? Klik dan hier

--------------------------------------------------------------------------------

TOSCANA: RTL TRAVEL

In Toscane ondergaat Chris het echte Agriturismo leven: Op een boerderij logeren en zelf ook de handen uit de mouwen steken! 

Toscane
Italië, land van de pizza, vino en la dolce vita. Land ook van Toscane, het gebied waar jaarlijks weer menig toerist op ontdekkingstocht gaat. De beste manier om van Italië te genieten is weg van de camping en de drukte, en je heel even een Italiaan te wanen. Als je nu écht eens iets anders wilt, dan kún je het als Agritoerist proberen.

Agriturismo
Agriturismo betekent letterlijk dat je als toerist je tijdelijke intrek neemt bij een boerenfamilie, op de boerderij, en dat je ook gewoon mee werkt op het land, in de stallen en in de keuken. Op een agriturismo-boerderij logeer je bij de mensen thuis, en nog belangrijker, je eet Italiaanse maaltijden overgoten met "zelfgeplukte" wijn en huisgemalen koffie. Chris had het goede adres gevonden in Panzano, Fagiolari, want zijn taken beperkten zich vooral tot genieten. Hij mocht met eigenaresse Guilietta mee om inkopen te doen bij de 'beste slager ter wereld', en een heerlijke lunch voorbereiden. Hier kun je trouwens ook een Italiaanse kookcursus volgen! Daarna verbleef hij nog op het Tenuta di Varramista, het landgoed van de schatrijke Piaggo-familie (van de Vespa-scooters!).

Hoewel je vaak hoort dat je Toscane beter kunt vermijden omdat het overspoeld zou zijn met toeristen, gaat Chris tóch op zoek naar een mooie, afgelegen villa. Het blijkt gelukkig inderdaad wel mee te vallen met het massatoerisme, en als je even zoekt dan vind je gegarandeerd een rustiek Italiaans plekje waar je kunt ontsnappen aan de drukte.

--------------------------------------------------------------------------------

LAZIO: RTL TRAVEL

Romantiek ten top móet toch te vinden zijn in Italie. Chris ging naar het Lago di Bracciano!!!.

Lazio:
Het Meer van Bracciano ligt 39 km ten noord-westen van Rome. Het is het grootste meer in de omgeving, bijna 58 km2, en het is omringd door olijfgaarden en groene tuinen en bossen. Het meer bevindt zich in een oude vulkaankrater en is op sommige plekken 160 meter diep. Aan het meer liggen drie steden: Bracciano, Anguillara en Trevignano.