Op ontdekking in Catalonië

Op uitnodiging van het Agencia Catalana de Turisme (Catalaans Verkeersbureau) zijn wij in combinatie met een workshop op ontdekking geweest in de binnenlanden van Catalonie ## Eind september / begin oktober is Renate vanaf Schiphol naar Barcelona met Vueling gevlogen. In Barcelona aangekomen heb ik eerst de huurauto, welke via Sunnycars .....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Op uitnodiging van het Agencia Catalana de Turisme (Catalaans Verkeersbureau) zijn wij in combinatie met een workshop op ontdekking geweest in de binnenlanden van Catalonie. Eind september / begin oktober ben ik, Renate, vanaf Schiphol naar Barcelona met Vueling gevlogen. In Barcelona aangekomen heb ik eerst de huurauto, welke via Sunnycars vooraf was gereserveerd, opgehaald om vervolgens gelijk door te rijden naar Girona. 

Girona.jpg (Girona.jpg)

Voorafgaand aan de uitnodiging hebben wij een aantal afspraken gemaakt met onze lokale agentschappen en eigenaren en heb ik een aantal mooie casas rurales mogen bezoeken en de agenten/eigenaren waarmee wij samen werken mogen ontmoeten. Mas Murtra met Girona op maar 5 minten afstand is zo'n casas rurales accommodatie. Later op de dag ben ik samen met onze agent nog naar Cadaques (Girona) en Port Llijat waar het huis van Salvador Dali staat gereden. Wat een sfeer en gezelligheid in Cadaques! Wanneer  u een visliefhebber bent dan is één van de vele restaurantjes hier een aanrader.

Eenmaal terug in Girona heb ik afscheid van onze plaatselijke agent genomen en ben ik in de namiddag nog het oude centrum van Girona gaan verkennen. Op één van de vele parkeerplaatsen rondom de oude stad heb ik de huurauto geparkeerd om vervolgens via één van de vele bruggen lopend de oude binnenstad van Girona te bereiken. De binnenstad heeft als kenmerk veel smalle straatjes die met elkaar in verbinding staan zodat de weg terug nooit dezelfde hoeft te zijn. Na een paar uur dwalen door Girona heb ik heerlijk genoten van een diner op Plaça de Catalunya. 

De volgende dag ben ik van Girona weer richting Barcelona gereden om in de buurt van Sant Pol de Mar enkele accommodaties te bekijken. Eenmaal klaar ben ik aan het begin van de middag via de N-II terug naar Girona gereden. Ik had natuurlijk ook de tolweg weer kunnen nemen maar dan had ik geen jeugdherinneringen kunnen ophalen. Tijdens de weg terug via de N-II rij je namelijk langs Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna en Malgrat de Mar. Tijdens de route heb je mooie uitzichten over de zee en diverse mogelijkheden om een stop te maken voor een fotomoment. Omdat de N-11 niet richting Blanes gaat heb ik ervoor gekozen om de borden Costa Brava te volgen om vervolgens een foto van een hotel te maken en deze naar het thuisfront te sturen om samen even terug te keren naar jaren geleden.... Maar wat ik ook uit mijn ooghoeken zag was dat er op de boulevard van Blanes markt was. Dus besloot ik ter plaatse om de huurauto in de parkeergarage onder de boulevard te zetten en even over de markt te slenteren en te genieten van vervlogen herinneringen op een terras met uitzicht over zee.

In alle vroegte ging mijn reis de volgende dag van Girona verder naar Figueres om de schatten van Salvador Dali te bezoeken in het museum. Als tip wil ik hier wel meegegeven om in de zomermaanden (juni, juli, augustus tot half september) online een kaartje te reserveren want er kunnen lange wachtrijen staan bij de ingang van het museum. Tja het museum van Salvador Dali heeft, ondanks dat ik de verschillende afbeeldingen al op internet had gezien, indruk gemaakt. Wat een bijzondere man!!

Na mijn museumbezoek ben ik terug gegaan naar het hotel, hotel Duran, waar ik eerder die morgen mijn incheck heb gehad en waar ook de overige deelnemers van de workshop verbleven. In de middag kon in aansluiten bij de groep en hebben wij nog een stadswandeling onder leiding van een gids door Figueres. In de avond stond er een Welcome Party op het programma in Vilabertran.

Woendsdag 30 september was de dag van de workshop. Al voor vertrek naar Catalonie had ik een digitale agenda aangemaakt en stond de hele dag van 09.00 uur tot 18.00 uur vol met afspraken. Een afspraak mag niet langer dan 15 minuten duren en zo schud ik die dag vele handen waaronder veel huiseigenaren, hotelmanagers en outdoor ondernemers. Na afloop van de workshop ga ik met een select gezelschap naar Banyoles voor een overnachting in een hotel aan Lake Banyoles. Ons diner vond plaats in Hotel Ca I'Arpa welke met 1 ster is bekroond.

Na een korte nacht begon mijn sportieve uitdaging voor de komende 2 dagen om op deze manier kennis te mogen maken met het achterland van Catalonie. Vandaag stond een MTB route rondom het Lake Banyoles en een roeiwedstrijd op het meer van Banyoles, wat bekend is geworden van de Olympic Games rowing 1992, om vervolgens met het gezelschap in een busje naar Besalu te rijden. Besalu heeft een Joods cultuur en hier hebben wij onderleiding van een stadgids een Joods badhuis bezocht. Helaas begon het na de uitgebreide lunch te regenen en viel de wandeling bij de Croscat Vulkaan gelegen in de Garrotxa Natural Park in het water. 

Het letterlijke hoogtepunt was de volgende dag de Air Balloon Flight over het vulkaangebied. Met een luchtballon van Vol de Coloms zijn wij over diverse vulkanen gevlogen en de wind bracht ons vervolgens opnieuw naar Besalu en Lake Banyoles. Na een zorgvuldige landing in een weiland met alleen maar klei zijn wij in een minibusje terug naar de vertrekplaats gereden om daar te genieten van een zeer uitgebreide brunch want tja het ontbijt hebben wij overgeslagen ivm vertrektijd van de ballonvaart om 07.30 uur. Na de brunch hebben wij anderhalf uur gewandeld in het vulkaanlandschap van het Garrotxa Natural Park nabij Olot.

Van Sant Pau waar wij nog een kleine stop hebben gehad na de wandeling was het anderhalf uur rijden naar Cardona waar alle groepen samen zouden komen om deze dagen af te sluiten met een spetterende feestavond in het Cardona Castle!

Ik wil met de woorden 'Catalunya thank you' deze reis afsluiten en hopelijk heb ik u met mijn belevenis van de regio Catalonie een ander stukje Spanje mogen laten beleven dan zoals deze regio veelal bekend is onder de naam Costa Brava met zon, zee en strand! Maar de hele regio Catalonie heeft meer te bieden en voor ieder wat wils!