La Vacanza bestaat al sinds 2000!!

La Vacanza bestaat al sinds 2000!! ##Hoe het allemaal begon: ##Nadat ik eerst 2 jaar au-pair was geweest in Zwitserland en Italië ben ik ‘verliefd’ geworden op Italië. Na 10 seizoenen als reisleiding te hebben gewerkt waarvan 4 seizoenen op Sicilië, ontdekte ik hier prachtige agriturismo’s en dat was.....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

La Vacanza bestaat al sinds 2000!!

Nadat ik eerst 2 jaar au-pair was geweest in Zwitserland en Italië, ben ik ‘verliefd’ geworden op Italië. Na 10 seizoenen als reisleiding te hebben gewerkt waarvan 4 seizoenen op Sicilië, ontdekte ik hier prachtige agriturismo’s en was dit het begin van La Vacanza. Samen met mijn toemalige vriend zijn wij op zoek gegaan naar landgoederen op dit heerlijke eiland en aan de eigenaren mijn plan voorgelegd om hun verblijven onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse vakantiegangers. 

Eenmaal terug op Nederlandse bodem en met een fulltime baan dacht ik mijn ‘eigen’ bedrijf in de avonduren wel te kunnen opzetten en uit te werken. Zo gezegd, zo gedaan. Met een website, een fax en een brochure, heb ik La Vacanza in 2000 aangemeld bij de Kamer van Koophandel.

Mijn eerste klanten, die overigens nog steeds ‘mijn’ klanten zijn, kwamen zo enthousiast terug van Sicilië dat zij ook op deze manier kennis wilden maken met het vaste land van Italië. Of ik daar ook mooie agriturismo’s kon aanbieden? In mijn daaropvolgende vakantie richting Toscane zag ik overal bordjes met Agriturismo staan, ik ben de bordjes gewoon gevolgd en wat een prachtige landgoederen en geweldige eigenaren heb ik getroffen, toch ook wel handig dat je dan de taal spreekt. Viavia kwam ik in contact met een lokaal agentschap en ben toen ook begonnen met het aanbieden van vrijstaande villa’s met privé zwembaden.

Ondertussen bood ik niet meer alleen Sicilië en Toscane aan maar heel Italië en werd het allemaal te veel voor mij alleen. In 2002 is Renate La Vacanza komen versterken en gelukkig is ze er nog steeds met haar enthousiasme en tomeloze inzet. Door mijn werkzaamheden bij een grote touroperator en door de ervaring die Renate van haar toenmalige baan als reisadviseuse meenam naar La Vacanza kwamen wij samen tot de conclusie dat groot, groter en groots niet voorop mag staan. De klant staat voorop en juist die klant kunnen wij alleen enthousiast maken als wij dit zelf ook zijn. En juist omdat alles moet kloppen bezoeken wij de persoonlijk aangeboden vakantiehuizen, vakantievilla’s en agriturismo’s.

In 2013 vroeg ik aan mijn zoontje Laurens (9jr.) waar hij graag in de zomervakantie heen wilde? Naar Italië of naar een ander vakantieland? Hij wilde graag naar FC Barlecona, Camp Nou. Tijdens mijn zoektocht naar een geschikt appartement heb ik in contact opgenomen met een lokale agent in Barcelona, welke ik via een gezamelijke vriend heb leren kennen. Laurens blij want hij ging naar het stadion van Messi en ik ging een nieuw vakantieland ontdekken voor La Vacanza.

Wat is Catalonië een prachtige regio! Samen met de lokale agent hebben Laurens en ik diverse landgoederen en villa’s bekeken. Laurens geheel op z’n eigen manier namelijk met een voetbal onder zijn arm rond rennen over het gras bij de landgoederen en de villa’s. Na het zien van dit stukje Spanje was de keuze snel gemaakt. Spanje is sinds 2014 online te reserveren bij La Vacanza. In de loop van 2015 zal de ontdekkingsreis verder gaan in Spanje. De studie Spaans gaat voorspoedig.

Mijn werk is een uit de hand gelopen hobby en het is na al deze jaren, nog steeds geweldig om alleen maar met enthousiaste mensen te werken zoals Renate maar ook met de eigenaren van de accommodaties en onze lokale agenten in Italië en Spanje.


A presto / Adiós

Jeanette Kampman
           

Jeanette2 (Jeanette2.jpg)