Andalusië door de ogen van ons

Nadat wij, Jeanette en Renate van La Vacanza, ruim anderhalf jaar geleden met Catalonië begonnen was het aanbieden van vakantiewoningen en vakantieappartementen al dan niet met zwembad in de regio Andalusië

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Nadat wij, ruim anderhalf jaar geleden met Catalonië begonnen zijn, was het aanbieden van vakantiewoningen en vakantieappartementen al dan niet met zwembad in de regio Andalusië voor ons een logische stap. Maar voordat wij dit kunnen aanbieden moeten wij natuurlijk wel weten waarover wij het hebben. 

Andalusiekaart.jpg (Andalusiekaart.jpg)

In het weekend van 13 november zijn wij vanaf Düsseldorf Weeze vertrokken met Ryanair naar Malaga. Na een vluchtduur van 3 uur hebben wij gelijk onze huurauto, via Sunnycars, opgehaald en gelijk doorgereden naar het oude centrum van Malaga. Eenmaal de auto geparkeerd te hebben was onze volgende uitdaging waar gaan wij eten.... Volgens de lokale bevolking was restaurant El Pimpi, midden in het oude centrum van Malaga, een aanrader. En eerlijk is eerlijk wij hebben genoten van het eten aldaar maar ook van de hele sfeer welke in het knusse restaurant hangt en buiten op het terras. Want ja zelfs in november kan de temperatuur nog behoorlijk oplopen zodat een diner in de avond met zo’n 20 graden heerlijk op terras kan plaats vinden. 

Leeuwenhof Alhambra nieuws item (Leeuwenhof Alhambra nieuws.jpg)

De volgende dag zijn wij vroeg vertrokken om vanuit Malaga via Granada naar Cordoba, werelderfgoedlijst van de UNESCO, te rijden. Onze planning voor deze dag was de bezienswaardigheden bekijken in Granada zoals het Alhambra (UNESCO), een middeleeuws paleis en fort, en in Cordoba de Mezquita met zijn zuilen en bogen. 

Ondanks het naseizoen was het toch nog behoorlijk druk bij het Alhambra en wij kunnen u alleen maar aanraden om online een toegangskaartje te kopen om het Alhambra te bezoeken. Indien dit niet meer mogelijk is i.v.m. het aantal beperkte bezoekers per dag dan kunt u nog altijd van de prachtige tuin en de vergezichten genieten.

In Cordoba was het even zoeken naar een parkeerplaats maar een extra rondje door de omgeving van de Mezquita heeft geresulteerd in een parkeerplaats nabij de Mezquita. Eenmaal binnen in de Mezquita ontdekten wij pas hoe groot het was. De Mezquita heeft een diepe indruk op ons gemaakt.

Mezquita Cordoba nieuwsitem.jpg (Mezquita Cordoba nieuwsitem.jpg)

De volgende morgen zijn wij van Cordoba naar Ronda gereden. Ons eerste plan was om naar Sevilla te rijden maar door onze gesprekken met de lokale bevolking hebben wij ons plan omgegooid en zijn op aanraden naar Ronda gereden. Wat een onvoorstelbare mooie oude binnenstad die is verbonden door de Puento Nuevo (nieuwe brug) met het nieuwe gedeelte daar waar ook Plaza de Toros de Ronda (arena) staat voor de stierengevechten. Wanneer u nog geen tapas heeft gehad dan raden wij u aan dat hier op één van de pleinen te eten!

Vanuit Ronda zijn wij via Marbella, Fuengirola en Torromolinos naar Malaga terug gereden voor alweer onze laatste nacht in Andalusië. Maar deze reis kan niet worden afgesloten zonder een goed glas rode wijn aan de boulevard Muelle Uno.

Nu heeft Malaga misschien niet zoveel hoogtepunten als de andere steden van Andalusië maar het oude centrum (geheel autovrij), de haven en de moderne boulevard Muelle Uno zijn de moeite waard, Granada heeft het Alhambra, Cordoba de Mezquita maar Ronda….. steelt uw hart! 

In het vroege voorjaar van 2017 hebben wij met Marcel mogen afspreken om over een samenwerking te praten. Marcel is persoonlijk bekend met de vakantiewoningen die wij namens hem mogen aanbieden. In de komende maanden zal het aanbod verder worden uitgewerkt en gaan wij samen met Marcel op stap in Andalusië Andalusië om de accommodaties ook persoonlijk te bekijken.  

Wanneer u bij het lezen van onze Andalusië reis vragen heeft of u wilt een vakantiewoning of een vakantieappartement reserveren dan kunt u dit eenvoudig doen via info@lavacanza.nl. Uiteraard informeren wij u ook graag over de vluchtmogelijkheden van zowel uit Nederland als Duitsland alsmede ook over een huurauto.

Tot slot willen wij zeggen ‘Saludos!’