Friesland; De provincie waar watersport onmisbaar is.

Friesland; De provincie waar watersport onmisbaar is. Door de prachtige afwisseling van groene weilanden en de vele wateren, is Friesland een echt vakantie....

  • Informatie
  • Inrichting
  • Foto's / Media
  • Omgeving
  • Prijzen / Reserveren
  • Beschikbaarheid

Friesland vakantiehuizen Nederland

Friesland; De provincie waar watersport onmisbaar is. Door de prachtige afwisseling van groene weilanden en de vele wateren, is Friesland zondermeer een echt vakantiebestemming.

Een vakantiehuis in Friesland is de ideale uitvalsbasis de bekende Elfstedentocht te rijden en / of te fietsen langs alle typische Friese steden. Een bezoek aan de pittoreske dorpjes zoals Hindelopen en Stavoren aan het IJsselmeer mag ook zeker niet ontbreken tijdens uw vakantie in een vakantiehuis in Nederland. De steden Sneek en Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland, met hun grachten zijn gezellige steden waar u prachtige stadwandelingen kunt maken en uiteraard ook prima kunt shoppen. Dokkum, is meer dan twaalf eeuwen oud, met vele bezienswaardigheden zoals: de 400 jaar oude stadswallen, een historische binnenstad, molens, het streekmuseum en nog veel meer. Workum, het stadje heeft voor iedereen genoeg te bieden, gezellige terrasjes en een natuurlijke omgeving voor prachtige natuurwandelingen en fietstochten.

Friesland fietsen.jpg (Friesland fietsen.jpg)

Een vakantiehuisje in de Friese natuur. De inwoners zijn trots op Friesland. Dit geldt ook zeker voor de natuur. Friesland heeft meren en bossen, de Wadden en het IJsselmeer. Een groot deel van Friesland is en wordt nog steeds gevormd door de zee. Het meest duidelijk wordt dit in en om de Waddenzee. De Wadden is een uniek natuurgebied met een ongekende rijkdom aan vogels en vissen.

Het Friese merengebied, gelegen in het zuidwesten van Friesland, wordt vooral gekenmerkt door het vele water. Tienduizenden hectaren aan meren en plassen, die onderling ook nog eens via het water met elkaar zijn verbonden, hebben ervoor gezorgd dat dit gebied zich tot een waar waterparadijs en tot hét visitekaartje van Friesland heeft ontwikkeld.

Eén van de meest in het oog springende aspecten van de Friese cultuur is het bestaan en het gebruik van de Friese taal, de moedertaal voor de Friezen. Maar er zijn meer typische Friese aspecten die Friesland onderscheiden van de rest van Nederland. Denk aan het kaatsen, het fierljeppen, skutsjesilen, de Sneekweek en natuurlijk de Elfstedentocht.

Skutsje Friesland.jpg (Skutje Friesland.jpg)

Friesland kent vele musea, oudheidskamers en galerieën waar kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. Elk dorp of stad wil je kennis laten maken met uitgebreide collecties die variëren van prehistorie tot moderne kunst. Ervaar het nu en vier uw vakantie in een vakantiehuis in Friesland.

Een vakantie vol leuke uitstapjes, Friesland heeft het! 

Hier wat tips voor een dagje uit:

Miniatuurpark Appelscha en speelpark Duinen Zathe, twee attracties vlak bij elkaar in het Friese Appelscha. Een miniatuurpark waar bekende gebouwen uit de regio zijn nagebouwd en daarnaast een familiepretpark met alles erop en eraan.

Sydbrandy’s ontspanningspark, uitgebreide speeltuin met o.a. springkussen, kabelfietsbaan, draaimolen en waterspelen. Dit park is gelegen nabij Rijs.

De Afsluitdijk, is een van de eerste grote waterwerken in Nederland. De 30 kilometer lange dijk verbindt Friesland met Noord-Holland. Vijf jaar lang werkten duizenden mensen om de Zuiderzee af te sluiten en er het IJsselmeer van te maken. In 1933 was de dijk helemaal af en konden de eerste auto's erover rijden.

vissenkinderen friesland.jpg (vissenkinderen friesland.jpg)